Szavazás

Az év civil kis rendezvénye

 

 

XI. Civil Nap – Újbástya Közéleti és Kulturális Egyesület
A rendezvény rövid beharangozója

Szabadtéri, jó hangulatú, kötetlen program minden korosztály számára, civil szervezetek és baráti közösségek közreműködésével.
Koncertek, kézműves foglalkozások, bemutatók, színházi előadások, vetélkedők.
Élmény és közösségi együttlét.
A programra a belépés díjtalan. 

Részletek>>

BÜKKI HUTÁK TELJESÍTMÉNYTÚRA – Zöld Sportok Clubja
A rendezvény rövid beharangozója

Sportegyesületünk egyik fontos célja, hogy nemcsak tagjainknak, hanem minden érdeklődőnek egészséget védő, élvezetes szabadidősport programokat szervezzünk a szabad természetben, a zöldben. Ennek érdekében a teljesítménytúrákat preferáljuk, évente 10-12 ilyen rendezvénnyel. Bükkszentkereszt kitűnő adottságai révén megalakulásunk, immár 30. éve hagyományos helyszínünk. Az önkormányzattal a kezdetektől fogva korrekt kapcsolatot ápolunk, valamennyi ottani programunk védnöke a mindenkori polgármester, az önkormányzat pedig természetbeni támogatással (versenyközpont: Közösségi Ház, tea, lilahagymás zsíros kenyér) ad hozzájárulást.

A BÜKKI HUTÁK TELJESÍTMÉNYTÚRÁN 15 és 25 km-es távok közül lehet választani. A nevezők önállóan teljesíthették a túrát a rajtban kapott feladatlap segítségével.

Részletek>>

Farsangi Hacacáré – Felsőnyárád községért Közalapítvány
A rendezvény rövid beharangozója

Farsangi Hacacáré Felsőnyárádon 2022.02.12-én szombaton délután 3 órától az Alkotmány utcában! Lesz itt zenés,táncos vigadalom, farsangi fánk és boszorkány bólé! A gyerekek Varázs Tündérekké és Mágusokká változtathatják magukat, akikre sok szórakoztató játék is vár! Ingyen farsangi álarccal kedveskedünk a megjelenteknek. A jelmezben érkezők között értékes jutalmakat sorsolunk ki! Mindenkit szeretettel vár a szervező Felsőnyárád községért Közalapítvány!

Részletek>>

Kávéházi délutánok programsorozat, Novák László festménykiállítása –  Újkazinci Baráti Kör
 

A rendezvény rövid beharangozója

80 évesen és húsz évesként élni

Részletek>>

“Kell hogy várj” gálaműsor – Miskolci Örömdal-kör
A rendezvény rövid beharangozója

Miskolci Örömdal-kör májusi gálaműsorán 2×50 percben felcsendülnek retró táncdalok, filmzenék, sanzonok.

Részletek>>

“Köszönöm a zenét” 6 éves jubileumi gálaműsor – Miskolci Örömdal-kör
A rendezvény rövid beharangozója

“Köszönöm a zenét” A Miskolci Örömdal-kör 6 éves jubileumi gálaműsora.

Részletek>>

Magyar nóta és operett délután – Miskolci Dallamok Szárnyán Művészeti Klub és a Megszólaló Kezek Alapítvány
A rendezvény rövid beharangozója

Magyar nóta és operett délután Szurasenkó Dániel és Kékes Zsuzsa művészek közreműködésével a Miskolci Dallamok Szárnyán Művészeti Klub szervezésében

Részletek>>

Nők a nőkért programsorozat Önbizalom növelő praktikák -Újkazinci Baráti Kör
A rendezvény rövid beharangozója

Motivációs program, mely a nőről, a harmóniáról, a szépségről, a magabiztosságról, az önbizalomról szólt.

Részletek>>

Szeretetből alkot a sokoldalú művész – Turiné Vercsik Gizella kiállítása – Újkazinci Baráti Kör  
Az alkotás lehetőség, hogy megmutassuk kik is vagyunk valójában.

Részletek>>

Káin bélyege operabemutató –  Éltető Lélek Alapítvány
Hazánk operaéletének fontos eseménye Vihula Mihajlo zeneszerző „Káin bélyege” című új operájának koncertszerű premierje. miskolci ősbemutató. Utry Attila librettójára íródott alkotás néhány ma is fontos kérdésre keresi a választ. A jó és rossz harca a mai korban nagyon is értelmezhető. Az igazságtalanság miatti tehetetlenség ellentéteket szül.
Az opera alkotói Vihula Mihajlo (zeneszerző, gitárművész, pedagógus) Miskolc egyik közkedvelt zenész egyénisége, számos kitüntetés birtokosa, a librettó írója Dr. Utry Attila Jenő (író, népművelő, főiskolai docens) és az előadó művészek kiemelkedő színvonalú előadása, sikeressé és emlékezetessé tették a miskolci ősbemutatót. Megrendítő, nagy hatású előadást hallottunk.Részletek>>
Legyél a béke követe – Éltető Lélek Alapítvány
Részletek>>

 

Az év civil nagy rendezvénye

 

 

Anna bál – A rendezvény szervezője Miskolci Dallamok Szárnyán Művészeti Klub
A rendezvény rövid beharangozója
“Anna bál a szabadban “- a hagyományok megőrzése és ápolása. Különleges kulturális élmény és kellemes kikapcsolódás.
Részletek >>
Borsod -Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Nap – Polgárőr Egyesület Bogács
A rendezvény rövid beharangozója

Borsod Abaúj Zemplén Megyei Polgárőr szövetség felhívására a megye polgárőr egyesületeinek tagjai számára 2022.08.06. Bogácson polgárőr napot tartottunk. A programokban bővelkedő rendezvényen minden idelátogató polgárőr jól érezhette magát. Közös étkezés helyben készült ételekből, lovas bemutató, katasztrófavédelmi bemutató koncert, játszóház, kirakodó vásár és egyéb programokkal vártuk vendégeinket. Elöljáró parancsnokok és civilvezetők mellet közel 1200 fő polgárőr és családtagja látogatta meg a bogácsi polgárőr napot.Részletek>>

Biztonság Napja 2022 – Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség
A rendezvény rövid beharangozója

Megnéznél belülről egy mentőautót? Érdekel a katasztrófavédelem, a rendőrség, a honvédség munkája? Szívesen csatlakoznál valamelyik rendvédelmi szerv kötelékébe? Felmérnéd egészségi állapotodat? Biztonságban szeretnél élni? Ha ezen kérdések bármelyikére igen a válasz, akkor a “Biztonság Napja” című szakmai rendezvényünk téged is vár!

Részletek >>

 IV. Edelényi Kastélysziget Körök – Edelényi Futók Egyesülete
A rendezvény rövid beharangozója

Jótékonysági futóverseny gyermekeknek, felnőtteknek az ország egyik legszebb kastélya körüli parkban kiegészítő családi programokkal. Minden nevezési díjból 500 Ft a Magyarországi Légimentésért Alapítványt segítette, akik az eseményre helikopterrel érkeztek, amit a gyerekek – és persze a felnőttek is – akár belülről is szemügyre vehettek.

Részletek>>

Jótékonysági futás Jankáért – Supersum Alapítvány
A rendezvény rövid bemutatásaKözel nyolcszázan futottak együtt egy 2,5 éves kislány gyógykezelésének támogatásáért Miskolc belvárosában. A tűzoltó édesapa kollégái mellett egyesületek, civilek is képviseltették magukat a jótékonysági futáson. A nevezési díjakból befolyt és a Supersum Alapítvány által összegyűjtött teljes összeget Dobai Janka intenzív terápiájának finanszírozására ajánlották fel, melynek köszönhetően évekig biztosított a kislány fejlesztése és annak lehetősége, hogy minél teljesebb életet élhessen.

Részletek>>

Kemence Fesztivál – Felsőnyárád Községért Közalapítvány
A rendezvény rövid beharangozója

Felsőnyárád községért Közalapítvány mindenkit szeretettel vár a rendezvényudvaron 2021. október 9-én délután 14 órától a Kemence Fesztiválra! A közönséget kenyérlángossal és túrós buktával várjuk! A gyerekek a kézműves termékek vására mellett, maguk is készíthetnek kézműves játékokat, később pedig a Vaga Banda gólyalábasok legújabb tréfáiban vehetnek részt. A nosztalgikus hangulatot a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola táncosai alapozzák meg, amely után Peter Sramek szórakoztatja kellemes dalaival a közönséget. A fergeteges hangulatot Bódi Guszti és Margó fokozza és biztosítja az este további részére.

Részletek>>

Nemzetközi Gyertyagyújtás Miskolc Hősök Tere – Helyőrségi Hagyományőrző Egyesület Miskolc
A rendezvény rövid beharangozója

A Miskolci Hagyományőrző Egyesület Czél Ferencné elnökasszony kezdeményezésére 2021-ben csatlakozott a Krajczáros alapítvány Nemzetközi Gyertyagyújtás programjához, melyet hagyományteremtő szándékkal rendeztünk, ezzel Miskolc város is bekerült a Krajczáros Alapítvány 1993-ban indított kezdeményezéséhez mely felidézi az I. világháborúban elesett katonák küzdelmét áldozatát.

Részletek>>

Senior Sport Kavalkád Szépkorúak Sportnapja – Újkazinci Baráti Kör
A rendezvény rövid beharangozója

Az Újkazinci Baráti Kör Szenior Sport Kavalkádja, a szépkorúak sportnapja. Cél a közösségi élmény – a másokkal együtt mozogni, együtt nevetni, a nap végére együtt elfáradni, élményekkel gazdagon hazatérni.

Részletek>>

“Szépkorúak színes világa” Nyugdíjas Ki Mit tud?- Újkazinci Baráti Kör
A rendezvény rövid beharangozója

A nyugíjas Ki mit tud? találkozási és közösségépítő lehetőségek biztosítása, megmutatni az időskor szépségét.

Részletek>>

Tök jó szombat – Szimbiózis Alapítvány
A rendezvény rövid beharangozója

2022. október 29-én egy Tök jó szombatra vártuk a családokat a Baráthegyi Majorságba, ahol töklámpást készítettünk, kavicsot festettünk, mustot préseltünk. A gyerekek alpakát simogathattak és lovagolhattak vagy felülhettek a csacsifogatra, megismerkedhettek különféle háziállatokkal, bejárhatták a Diósgyőri vár kicsinyített mását és kipróbálhatták a petanque-ot is. Az év utolsó rendezvényének bevételét teljes egészében alapítványunk további működésére fordítjuk.

Részletek>>

 

 

 

Rendezvény megnevezése XI. Civil Nap
Helyszíne: Sárospatak, Fekete Macska Kávézó és Bisztró
Időpontja: 2022 szeptember 3.
A rendezvény szervezője Újbástya Közéleti és Kulturális Egyesület
  I. Az év civil kis rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása

 

Szabadtéri, jó hangulatú, kötetlen program minden korosztály számára, civil szervezetek és baráti közösségek közreműködésével.
Koncertek, kézműves foglalkozások, bemutatók, színházi előadások, vetélkedők.
Élmény és közösségi együttlét.
A programra a belépés díjtalan. 
A rendezvény részletesebb leírása A rendezvényre ellátogatók megismerkedhettek a megjelent szervezetek tevékenységeivel, elért eredményeivel, aktív tagjaival. A színpadi fellépők többsége szintén civil szervezetekhez kötődik, ezzel a színes, újszerű programmal is a civil összefogás fontosságát szerettük volna hangsúlyozni. Az Újbástya Egyesület egyik fő céljának azon helyi civilek összefogását tekinti, akik az egyesület alapelveivel egyetértenek ( kultúra teremtés, igényes programok, színvonalas, újszerű, haladó szemléletű rendezvények szervezése csodálatos környezetben ). Nagyon fontos, hogy a különböző egyesületek, alapítványok és egyéb társadalmi szervezetek nyilvánosságot kapjanak és a városban, valamint a térségben élők is megismerjék a szervezetek tevékenységét, munkáját.
Ezentúl fontos küldetésnek tekintjük a közösségépítést helyi és térségi szinten is. Ehhez kiváló alkalmat nyújt egy kötetlen, szabadtéri, sokszínű, több korosztály számára izgalmas kikapcsolódást nyújtó és ismerkedésre, beszélgetésre lehetőséget adó program. Külön öröm a szervezők számára, hogy a visszatérő családok és baráti társaságok mellett új résztvevőkkel is találkozunk, valamint évről évre nő a városban turistaként tartózkodó vendégek elismerő dicsérete a rendezvény iránt.
A minőségi tartalommal megtöltött program mindenki számára elérhető, sem belépőt, sem egyéb díjat nem kell fizetniük a résztvevőknek. Igyekszünk a délután folyamán mind a programelemek, mind a kapcsolódó tevékenységek tekintetében igényes, értékes, maradandó élményt adni. 
MEGHÍRDETÉS   
Fotók https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/P1010965.jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/P1010958.jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/P1010945.jpg

Média és egyéb megjelenés  

 

 

Rendezvény megnevezése BÜKKI HUTÁK TELJESÍTMÉNYTÚRA
Helyszíne: BÜKKSZENTKERESZT
Időpontja: 2022. nov. 12
A rendezvény szervezője ZÖLD SPORTOK CLUBJA
  I. Az év civil kis rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása

 

Sportegyesületünk egyik fontos célja, hogy nemcsak tagjainknak, hanem minden érdeklődőnek egészséget védő, élvezetes szabadidősport programokat szervezzünk a szabad természetben, a zöldben. Ennek érdekében a teljesítménytúrákat preferáljuk, évente 10-12 ilyen rendezvénnyel. Bükkszentkereszt kitűnő adottságai révén megalakulásunk, immár 30. éve hagyományos helyszínünk. Az önkormányzattal a kezdetektől fogva korrekt kapcsolatot ápolunk, valamennyi ottani programunk védnöke a mindenkori polgármester, az önkormányzat pedig természetbeni támogatással (versenyközpont: Közösségi Ház, tea, lilahagymás zsíros kenyér) ad hozzájárulást.

A BÜKKI HUTÁK TELJESÍTMÉNYTÚRÁN 15 és 25 km-es távok közül lehet választani. A nevezők önállóan teljesíthették a túrát a rajtban kapott feladatlap segítségével.

A rendezvény részletesebb leírása A rajtolás 8-10 óra között, érkezési sorrendben történt. A térképen bejelölt ellenőrző pontokon sem jelzés, sem személyzet nem volt, a feladatlapon lévő kérdésre kellett választ írni, ami csak a helyszínen dönthető el. Ellenőrző pontok: 1. Kőlyuk-Galya 1. Hór-völgy-Bodzás-rét elágazás 3. Hollóstető 4. Lillafüred, Limpiászi-kereszt 5. Bükkszentlászló

Nov. 12-én 78 fő rajtolt el, akik 33 települést képviseltek: Füzesabony, Ózd, Debrecen, Biatorbágy, Bölcske, Budapest, Kaposvár, Újkígyós, Mezőkövesd, Hatvan, Egyek-Ohat- Pusztakócs, Várhosszúrét (Szlovákia), Alsózsolca, Bag, Nyíregyháza, Nagykálló, Miskolc, Polgár, Tiszaújváros, Eger, Sajóörös, Szikszó, Ricse, Abaújszántó, Békéscsaba, Szendrő, Sárospatak, Lakitelek, Vecsés, Pocsaj, Szorgalmatos, Tiszalök, Nyírpazony.

A hosszú távot 2:52 – 7:25, a rövidet 1:45 – 6:01 idő alatt teljesítették. A szintidőn belül célba érkezők színes, nyomdában készült emléklapot és egyedi kitűzőt kaptak

 

MEGHÍRDETÉS  A túra interneten, saját honlapunkon, a zoldsc.mocello.hu és a TELJESÍTMÉNYTÚRÁZÓK honlapján. a ttt.hu oldalon és szórólapokon került meghirdetésre, illetve a korábbi rendezvényeinken már részt vett túrázók e-mail címükön is megkapták. A szórólap honlapunkon is látható.

 

Fotók https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/20211113_111610.jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/20211113_134414.jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/IMG20221112131603.jpg

 

 

Média és egyéb megjelenés https://zoldsc.mozello.hu/galeria/esemenyek/params/group/205924/

 

 

Rendezvény megnevezése Farsangi Hacacáré
Helyszíne: Felsőnyárád
Időpontja: 2022.02.12
A rendezvény szervezője Felsőnyárád községért Közalapítvány
  I. Az év civil kis rendezvény
A rendezvény rövid bemutatása

 

Farsangi Hacacáré Felsőnyárádon 2022.02.12-én szombaton délután 3 órától az Alkotmány utcában! Lesz itt zenés,táncos vigadalom, farsangi fánk és boszorkány bólé! A gyerekek Varázs Tündérekké és Mágusokká változtathatják magukat, akikre sok szórakoztató játék is vár! Ingyen farsangi álarccal kedveskedünk a megjelenteknek. A jelmezben érkezők között értékes jutalmakat sorsolunk ki! Mindenkit szeretettel vár a szervező Felsőnyárád községért Közalapítvány!
A rendezvény részletesebb leírása A Felsőnyárád községért Közalapítvány egyéb céltevékenységei mellett, fontosnak tartja, hogy a település apraja nagyja jól érezze magát az év minden szukában. Igyekszünk minden alkalmat megragadni vagy újakat kialakítani, hogy a szórakozást biztosítsuk. Így került sor a Farsangi Hacacáré megrendezésére, amely főleg a kisebb gyerekeket és szüleiket vonzotta. Az azonos korosztály hamar egymásra hangolódott (óvodás és alsó tagozatos gyerekek), a kismamák, GYES, GYED-en lévő anyukák pedig nagyon jót beszélgettek együtt, közösen vigyázva a babakocsis kistesókra. A gyerekeknek szórakoztató játékokkal kötöttük le a figyelmét. A párkeresőben hatan játszottak. Három gyerek kihúzta a keresett figura nevét, három aki megkeresi annak a nevét(pl.királyfi a királylányt, varázsló a boszorkányt stb.)A bohóc szájába ügyesen beledobták a hólabdákat. A lufirajzolás is tetszett mindenkinek. A kartonból kivágott és az aszfaltra rakott bohóc cipőjén és gombjain lépdelni bekötött szemmel nem volt egyszerű senkinek. A boszi seprű táncát a jó kis zenével élvezték a gyerekek. Szerettek fotózkodni a felöltöztetett paravánban, ahol ha a fejecskéjét kidugta, lehetett varázsló vagy tündér, de a bohóc szájába is szívesen kukucskáltak. Ha megéheztek a túró fánk a lekváros fánk várta őket minden mennyiségben a terített asztalnál. Aki szomjas volt narancsos, kivis és banános boszi bóléból válogathatott. A fázósabbak forró citromos teát ittak. A jelmezeseket díjaztuk, külön a gyermek és felnőtt kategóriát. Jó kis délután volt.
MEGHÍRDETÉS   
Fotók https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/FB_IMG_1666894017007.jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/273654064_3716802295111591_626114515548367065_n.jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/farsang-2022.jpg

 

 

Média és egyéb megjelenés  

 

Rendezvény megnevezése Kávéházi délutánok programsorozat, Novák László festménykiállítása
Helyszíne: Kazincbarcika, Kocka Étterem és Rendezvényház
Időpontja: 2022. szeptember 27
A rendezvény szervezője Újkazinci Baráti Kör

 

  I. Az év civil kis rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása

 

80 évesen és húsz évesként élni
A rendezvény részletesebb leírása A 80 éves Novák László festőművész, író, feltaláló, párjával, Szőke Istvánné Takács Erzsébettel együtt alkotói tevékenységet végeznek, festéssel foglalkoznak, munkáikat elajándékozzák, de jócskán maradt egy kiállításra való mennyiség is. Ezekből mini kiállításon gyönyörködhetett az érdeklődő közönség.
A tárlatra Kazincbarcikán a Kocka Étterem és Rendezvényházban az Újkazinci Baráti Kör szervezésében került sor 2022. szeptember 27-én.
A csendélettől kezdve az élethű portréig, minden munkája megtalálható volt. A kiállításon több portréalanya is jelen volt és lenyűgöző volt a hasonlóság. A díjnyertes festményein, festett porcelánjain túl, humoristaként és feltalálóként is bemutatkozott az alkotó, akinek szabadalmaztatott találmánya is van.
Az esemény teltházas volt, szép számmal vettek részt az alkotó miskolci barátai, klubtársai, akik valamennyien rövid, vidám műsorral érkeztek. Ezzel köszöntötték az alkotó szép életkorát és a hozzá kötődő barátságot.
MEGHÍRDETÉS  Facebook-on, e-mailben
Fotók https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/0civilk………..jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/0cicilkk…..jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/0cicilkk..jpg

Média és egyéb megjelenés https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5629708303776103&type=3

 

Rendezvény megnevezése “Kell hogy várj” gálaműsor
Helyszíne: Miskolc Vörösmarty Művelődési Ház
Időpontja: 2022. május 20.
A rendezvény szervezője Miskolci Örömdal-kör
  I. Az év civil kis rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása

 

Miskolci Örömdal-kör májusi gálaműsorán 2×50 percben felcsendülnek retró táncdalok, filmzenék, sanzonok.

 

A rendezvény részletesebb leírása 6 éve alakult a Miskolci Örömdal-kör. Mottónk ” 60 év fölött is van élet”. Szeretünk énekelni, szeretünk másoknak is vidám perceket szerezni. Negyedévente tartunk gálaműsort a Vörösmarty Művelődési Házban Miskolcon. 2022. 05. 20-án délután “Kell hogy várj” címmel 32 dal csendült fel. Ismert retro slágerek, filmzenék, sanzonok. A közönség sokszor velünk együtt énekel.

 

MEGHÍRDETÉS  A Miskolci Örömdal-kör facebook oldalán
Fotók https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/314850251_499559208874803_3672371431825231748_n.jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/314444062_3050974905048850_3435105514960571193_n.jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/278554987_4914493725286062_9050850814080564044_n.jpg

Média és egyéb megjelenés A Miskolci Örömdal-kör facebook oldalán a teljes műsor (I.-II. rész) látható, hallható. A You Tube zenei csatornára is töltünk fel dalokat vagy a Miskolci Örömdal-kör, vagy Volyák Ferencné megnevezés alatt.

 

Rendezvény megnevezése “Köszönöm a zenét” 6 éves jubileumi gálaműsor
Helyszíne: VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház 3530 Miskolc, Lenke utca 14/A
Időpontja: 2022.február .25.
A rendezvény szervezője Miskolci Örömdal-kör
  I. Az év civil kis rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása

 

“Köszönöm a zenét” A Miskolci Örömdal-kör 6 éves jubileumi gálaműsora.
A rendezvény részletesebb leírása A Miskolci Örömdal-kör A VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház művészeti klubja. Általában negyed évente lépnek fel, a gála műsoruk mindig igényes szenei anyagot ölel fel. Különlegessége ezeknek a kulturális eseményeknek, hogy a fellépőkkel együtt énekelhet a közönség is.

 

MEGHÍRDETÉS   
Fotók https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/IMG_4763.jpg

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/IMG_4759.jpg

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/IMG_4748.jpg

Média és egyéb megjelenés  

 

Rendezvény megnevezése Magyar nóta és operett délután
Helyszíne: VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház 3530 Miskolc, Lenke utca 14/A
Időpontja:  
A rendezvény szervezője Miskolci Dallamok Szárnyán Művészeti Klub és a Megszólaló Kezek Alapítvány
  I. Az év civil kis rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása

 

Magyar nóta és operett délután Szurasenkó Dániel és Kékes Zsuzsa művészek közreműködésével a Miskolci Dallamok Szárnyán Művészeti Klub szervezésében

 

A rendezvény részletesebb leírása  

A rendezvényen fellépett a Megszólaló Kezek Alapítvány két művésze, Szurasenkó Dániel és Kékes Zsuzsa. A Dallamok Szárnyán Művészeti Klub énekesei és táncosai is megmutatták tehetségüket. Az esemény minőségi kulturális szórakozást és kellemes kikapcsolódást biztosított a megjelent vendégek részére.

 

MEGHÍRDETÉS   
Fotók https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/312251195_5723371891054724_4003003898351761710_n.jpg

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/312211687_5723370947721485_3428277017337301265_n.jpg

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/312256375_5723371164388130_1842241689555432906_n.jpg

 

Média és egyéb megjelenés  

 

Rendezvény megnevezése Nők a nőkért programsorozat Önbizalom növelő praktikák
Helyszíne: Kazincbarcika, Kocka Étterem és Rendezvényház
Időpontja: 2022. április 22
A rendezvény szervezője Újkazinci Baráti Kör
  I. Az év civil kis rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása

 

Motivációs program, mely a nőről, a harmóniáról, a szépségről, a magabiztosságról, az önbizalomról szólt.
A rendezvény részletesebb leírása Energiát adó nap, és kalandos utazás a dallamok szárnyán.
Az Újkazinci Baráti Kör Kávéházi délutánok legújabb eseménye, a családias, jó hangulatú, interaktív, mondhatjuk, hogy motivációs program nem sütésről-főzésről,- mint ahogyan a nagyiknál általában lenni szokott -, hanem magáról a nőről, a harmóniáról, a szépségről, a magabiztosságról, az önbizalomról szólt.
Előző évben az Újkazinci Baráti Kör Kávéházi délutánok programjai nagy sikert arattak, többek között a Nők a nőkért című, önbizalom növelő praktikákat bemutató műsoruk is. Egyik ilyen műsorban évtizedek óta sikeres vállalkozó hölgyek vallottak sikereikről, az ahhoz vezető útról, az „én órám” megéléséről, a magabiztosságról.
2022. április 22-én a Fotuna Tánc és Divatsútidó vezetőjével, Eszlári Zitával találkoztak, aki több szépségverseny megálmodója, számtalan gyermek és felnőtt modellversenyek rendezője, és mindemellett zsűritagként rendszeresen vesz rész szépségversenyeken. A témával kapcsolatban Zitát Bodó József televíziós gyártásvezető faggatta, aki munkája révén gyakran találkozik hölgyekkel. A műsorból most sem maradt ki a lelki táplálék „A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható” (Kodály Zoltán), és ezt biztosították a Miskolci Örömdal-Kör hölgyei, akik népszerű dalokkal örvendeztették meg a közönséget, és a végén egy vidám, kalandos utazásra is elrepítették a hallgatóságot Egerbe, Budapestre, Lillafüredre, és a Fasorba is.
Megfogalmazódott, nincs feltétlenül szükség óriási változtatásokra és nagy erőfeszítésekre ahhoz, hogy növeljük egy kicsit az önbizalmunkat. A nőnek a párja szerelmén és a gyerekei, unokái szeretetén túl – az önbecsülés a legfontosabb. Az önbecsülés, ami belülről fakad, nem számít a mások által, kívülről kapott dicséret, mert nem az eredményez önbecsülést, önbizalmat. Ha hiszel magadban, tiszteled saját magad, ha fontos vagy saját magadnak, akkor már meg is van a magabiztosságunk.
MEGHÍRDETÉS  Facebook-on, e-mailben, sajtóban
Fotók https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/0civiln.jpg

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/0civiln….jpg

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/0civiln..jpg

Média és egyéb megjelenés https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5189210161159255&type=3
https://barcikaihistorias.hu/ujkazinci-barati-kor-kavehazi-delutanok-energiat-ado-nap-es-kalandos-utazas-a-dallamok-szarnyan/https://www.youtube.com/watch?v=OOlPi-HF2dY

 

 

 

Rendezvény megnevezése Szeretetből alkot a sokoldalú művész – Turiné Vercsik Gizella kiállítása
Helyszíne: Kazincbarcika, Kocka Étterem és Rendezvényház
Időpontja: 2022. augusztus 10.
A rendezvény szervezője Újkazinci Baráti Kör
  I. Az év civil kis rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása

 

Az alkotás lehetőség, hogy megmutassuk kik is vagyunk valójában.
A rendezvény részletesebb leírása Kellemes délutánnak lehettek részesei, akik ellátogattak az Újkazinci Baráti Kör Kávéházi délutánok programsorozatának 2022. augusztus 10-i eseményére, a rendkívül sokoldalú, Miskolci Dallamok Szárnyán Művészeti Klub-tag, Turiné Vercsik Gizella alkotásait bemutató kiállításra.
Turiné, a nagyi, aki örömből, szeretetből alkot, köt, varr, horgol, táncol, énekel, kártyázik, túrázik, gombászik, ír, és még mi mindennel foglalkozik, azt mind megtudhattuk a bemutatkozó beszélgetésből. A minikiállításon bemutatásra kerültek különleges horgolások, horgolással készült ruhák, felsők, ékszerek, díszek, dekorációk, játékok, virágok, saját kezűleg varrt fellépőruhák és használati tárgyak, gyógynövényekből készült fűszerek, szárított gombák, és más egyéb kreatív dolgok, amelyeket az alkotó készített.
A barátokon, ismerősökön kívül az érdeklődő közönség sorai között a környező települések nyugdíjasklubjainak tagjai is ott voltak. A Sajókazai Őszikék Nyugdíjas Egyesület, a Kurityáni Művelődési Ház Nyugdíjas Klub tagjai, a Barcikai Hangjai Egyesület, az Alberttelepi Őszikék Nyugdíjas Klub tagjai, nagyon szép számmal a Miskolci Mosoly Országa Kulturális Egyesület is részt vett, valamint mindenki örömére a 100 Tagú cigányzenekar cimbalmosa, Kalas János is megtisztelte a rendezvényt.
A programon közreműködtek az alkotói barátai, akik meglepetésként a már korábban tőle ajándékba kapott ruhákban, kiegészítőkben, ékszerekben érkeztek. A szlovákiai Miglécről érkezett Szitás Ida művésznő, Miskolcról az Örömdal Kör művészeti vezetője, Volyák Kati, aki még egy szívet melengető saját dalt is hozott magával. Kovács Barna – Tordai Lászlóné táncospár a miskolci Vasas Nyugdíjas Klubtól és Németh Hajnalka nyugdíjas pedagógus, aki szintén dalokkal érkezett Nagycsécsről.
A sok nevetés, örömkönnyek között az emlékeket, élményeket felidéző jó hangulatú beszélgetés végére közös éneklésre is sor került, és egy fergeteges, vidám örömtánc is kialakult.
MEGHÍRDETÉS   
Fotók https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/0civilk..jpg

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/0civilk.jpg

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/0civilk….jpg

Média és egyéb megjelenés https://barcikaihistorias.hu/az-alkotas-lehetoseg-hogy-megmutassuk-azt-kik-is-vagyunk-valojaban-beszelgetes-turine-vercsik-gizellaval/

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5498042370276031&type=3

 

 

 
Rendezvény megnevezése Káin bélyege operabemutató
Helyszíne: Miskolc, Akadémia Bizottság Székház
Időpontja:  
A rendezvény szervezője Éltető Lélek Alapítvány
  I. Az év civil kis rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása

 

Hazánk operaéletének fontos eseménye Vihula Mihajlo zeneszerző „Káin bélyege” című új operájának koncertszerű premierje. miskolci ősbemutató. Utry Attila librettójára íródott alkotás néhány ma is fontos kérdésre keresi a választ. A jó és rossz harca a mai korban nagyon is értelmezhető. Az igazságtalanság miatti tehetetlenség ellentéteket szül.
Az opera alkotói Vihula Mihajlo (zeneszerző, gitárművész, pedagógus) Miskolc egyik közkedvelt zenész egyénisége, számos kitüntetés birtokosa, a librettó írója Dr. Utry Attila Jenő (író, népművelő, főiskolai docens) és az előadó művészek kiemelkedő színvonalú előadása, sikeressé és emlékezetessé tették a miskolci ősbemutatót. Megrendítő, nagy hatású előadást hallottunk.
A rendezvény részletesebb leírása A 2022-ben írt opera miskolci ősbemutató. Az Ószövetség szerint Ábel áldozatát elfogadja az Úr, Káinét nem. Káin mérgében megöli Ábelt. Ettől kezdve az emberiség történelme két szálon fut. Az eredeti „paradicsomi” állapothoz Istenhez való visszatérés, és az elpártolás drámai történeteinek szálán. Isten megátkozza Káint: a föld ne teremjen többé neki, és legyen földönfutó bujdosó, de később ad neki még egy esélyt. Nem kell félnie, és megbélyegzi, hogy senki meg ne ölje.

Káin letelepszik Édentől keletre, házat, családot, hazát alapít. Leszármazottjai első szülött fiától Énoch-tól, Matuzsálemen át Noéig követhető a Bibliában. Énoch első ószövetségi prófétaként világosan látta az emberiség kezdetét és végét, a bűn – bűnhődés – megtérés eredeti isteni programját.

Az opera két részből áll.

Az első rész dicséri az Urat, a Teremtést és igyekszik némi „rokonszenvet” ébreszteni ősszülők iránt az Édenkertből való kiűztetésükig, amely az emberi gyengeségük miatt következett be. Engesztelődést kér Ádámért, Éváért, Ábelért és Káinért. Az írásos emberi kultúra kezdetétől a Teremtő kinyilatkoztatta törvényeit a Tízparancsolatban.

Az Ötödik Parancsolat: „Ne ölj!”, de az első gyilkosság „hozzáadódik” az „áteredő bűnhöz”, mely a keresztséggel törölhető el.

Az opera második részében Káin és Ábel tragédiáját mutatja be. Ábel sikeres a családban, munkában az áldozata bemutatásában, amelyekben Káin sikertelen. Elkeseredettségében megöli testvérét. Az ÚrA bún elkövetése után Káint nem engedte megbosszulni, megölni , ezért jelölte meg és kap még egy esélyt. Az elkövetett bűnt követően hogyan él Káin? Az ő sorsának további alakulását mutatja be az opera. Az Istennel szembeni lázadás, bűn és bűnhődés, visszatérés, majd ismételt elpártolás cirkulál az idők kezdete óta. Ezek ma is aktuális témák. Azt a kérdést is feszegeti, hogy van-e egészen becses és teljességgel becstelen ember?

A kiváló szereposztás és a drámai, ugyanakkor felemelő művész előadás lenyűgözte a hallgatóságot. Elismerést érdemel, Vajda Éva,– Zamatócky Florianna Demeter Sándor, Kolozsi Balázs, Marozsán Zoltán, Zán András. Megrendítő, nagy hatású előadást hallottunk.

MEGHÍRDETÉS  Nyomtatott meghívóval, facebookon interneten www.facebook.com/eltetolelekalapitvany/
Fotók https://www.google.com/search?q=k%C3%A1in+b%C3%A9lyege+opera&oq=k%C3%A1in+b%C3%A9lyege&aqs=chrome.0.69i59j69i57.5167j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:169d3ffa,vid:B09nJkqiPw4

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/opera-https.docx,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/Vihula-Mihajlo.jpg

 

Média és egyéb megjelenés www.facebook.com/eltetolelekalapitvany/

https://www.google.com/search?q=k%C3%A1in+b%C3%A9lyege+opera&oq=k%C3%A1in+b%C3%A9lyege&aqs=chrome.0.69i59j69i57.5167j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:169d3ffa,vid:B09nJkqiPw4

 

 

 
Rendezvény megnevezése Legyél a béke követe
Helyszíne: Miskolc
Időpontja: 2022. október 30
A rendezvény szervezője Éltető Lélek Alapítvány
  II. Az év civil nagy rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása

 

LEGYÉL A BÉKE KÖVETE!

Hogyan?

Kérjük, jelentkezz a címben megadott témában versmondó versenyre

A miskolci versünnep hagyományteremtő céllal tavaly az 52 Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódott. A Kongresszus szellemét követve az idén is megrendezzük a versmondó versenyt: Legyél a béke követe címmel.

• Elődöntő időpontja szeptember 30. Értékelés október 15.

• Döntő és gála 2022. október 30

• Kötelező vers – A Szeretet himnusza Szent Pál apostol levele a Korinthusiakhoz

• Szabadon választott vers – a címben megadott témakörben az egyetemes magyar irodalomból, maximum. 3-4 perc terjedelemben

 

A rendezvény részletesebb leírása Az első részben a „Legyél a béke követe!” versmondó verseny legjobbjai, rövid bemutatásuk után, előadják a szabadon választott békéről szóló versüket. Az izgalom több esetben a legjobbat hozza ki a versenyzőkből. A zsűritagok – Kubik Anna zsűrielnök, Mikita Dorka színinövendék, Lajos András színművész és Balázs István előadóművész – megosztják az az előadásokkal kapcsolatos gondolataikat, s a versenyzők érezhetik, hogy az építő, kritikai megjegyzések mögött bíztatás, bizalom és szeretet áll. Első helyezettek:

– Sáry Veronika Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda, Miskolc

– Török Balázs Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium, Miskolc

Második helyezést ért el:

– Polgár Dániel Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, Miskolc

– Tóth Csaba Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola, Múcsony

Harmadik helyen végeztek:

– Varga Borsika Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda

– Simon Előd Lévay József Református Gimnázium, Miskolc

Különdíjasok:

– Fazekas Hanna Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda, Miskolc

– Horváth Jázmin Heléna Fáy András Görögkatolikus Szakgimnázium és Technikum, Miskolc

A múlt évi versmondóverseny díjazottjainak – Szeles Chloe Felvidékről és Derzsi Bence Székelyföldről – szavalata és éneke varázsolt el mindannyiunkat, majd Petrás Mária Prima Primissima- és Magyar Örökség díjas népdalénekes és keramikus könnyekig megható varázslatos csángó dalai csendesítik le lelkünket.

Nagy élmény dr. Fábry Kornél atya, az 52.Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkárának előadása, a 2021-es világeseményről, annál is inkább, hiszen versmondó versenyünk is ehhez kapcsolódik.

A „Róluk lesz szó!” „Kerekasztal” beszélgetés résztvevői Kornél atyán kívül,- aki a HIT, a béke és a fiatalság kapcsolatáról beszél,- Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, Dragonits Márta, az Ars Sacra Alapítvány elnöke és Pertás Mária.

MEGHÍRDETÉS  www.facebook.com/eltetolelekalapitvany/

Nyomtatott meghívó

Északmagyarország

https://www.magyarkurir.hu/esemenyek/legyel-a-beke-kovete-versmondo-verseny/?d=2022-09-01

Fotók https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/letoltes-2.jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/letoltes.jpg

Média és egyéb megjelenés https://www.google.com/search?q=legy%C3%A9l+a+b%C3%A9ke+k%C3%B6vete&sxsrf=ALiCzsbSAXMu5M84xoATwr4tVFPiBiWU6A:1669322690654&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjEqvfP18f7AhWCzaQKHf4YB-M4ChD8BSgBegQIAhAD&biw=1349&bih=624&dpr=1#imgrc=bEQlxe-57FhLYM

https://www.google.com/search?q=legy%C3%A9l+a+b%C3%A9ke+k%C3%B6vete&sxsrf=ALiCzsbSAXMu5M84xoATwr4tVFPiBiWU6A:1669322690654&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjEqvfP18f7AhWCzaQKHf4YB-M4ChD8BSgBegQIAhAD&biw=1349&bih=624&dpr=1#imgrc=bEQlxe-57FhLYM

 

 

Rendezvény megnevezése

Anna bál

 

Helyszíne: VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház 3530 Miskolc, Lenke utca 14/A
Időpontja: 2022. július
A rendezvény szervezője Miskolci Dallamok Szárnyán Művészeti Klub
  II. Az év civil nagy rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása

 

“Anna bál a szabadban “- a hagyományok megőrzése és ápolása. Különleges kulturális élmény és kellemes kikapcsolódás.
A rendezvény részletesebb leírása Ezt a rendezvény már több mint 10 éve minden nyáron általában július hónapban megrendezzük. A helyszín minden esetben a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház. Ha az időjárás aznap kegyes hozzánk, akkor a szabadban tartjuk. A művészeti klubok tánccal nyitják meg a bált, az est másik fénypontja pedig az Anna bál szépe választás. A rendezvény hangulatát színvonalas élőzene alapozza meg. A rendezvényen más városi és megyei klubok is képviseltetik magukat.

 

MEGHÍRDETÉS   
Fotók https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/IMG_6636.jpg

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/IMG_6538.jpg

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/IMG_6518.jpg

Média és egyéb megjelenés  

 

Rendezvény megnevezése

Biztonság Napja 2022

Helyszíne: Sátoraljaújhely
Időpontja: 2022. szeptemberében
A rendezvény szervezője Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség
  II. Az év civil nagy rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása

 

Megnéznél belülről egy mentőautót? Érdekel a katasztrófavédelem, a rendőrség, a honvédség munkája? Szívesen csatlakoznál valamelyik rendvédelmi szerv kötelékébe? Felmérnéd egészségi állapotodat? Biztonságban szeretnél élni? Ha ezen kérdések bármelyikére igen a válasz, akkor a “Biztonság Napja” című szakmai rendezvényünk téged is vár!

A rendezvényt szövetségünk honlapján (https://www.polgvedsujhely.hu/biztonsag-napja-2022/), a Sátoraljaújhely város Főterén található hirdetőtáblákon és LED-es kivetítőn, valamint a Zemplén Televízió műsorában „beharangozó” formájában és a képújságban hirdettük meg, illetve előzetesen meghívót küldtünk az oktatási intézmények, valamint a szervezetek vezetői részére.

A rendezvény részletesebb leírása 2022. szeptemberében immár 8. alkalommal rendeztük meg a “Biztonság Hete” országos programsorozat keretében a “Biztonság Napja” című szakmai rendezvényünket, melyen a biztonsággal összefüggésben több rendvédelmi és egyéb szerv is képviseltette magát. A rendezvény egy öt alkalomból álló programsorozat záró rendezvénye is volt, melyet 2022. nyarán indítottunk. A programok során négy alkalommal jelentünk meg nyári táborokban, ahol lövészeti- és elsősegély-nyújtási bemutatót, illetve ügyességi versenyt is rendeztünk. A „Biztonság Napja” című szakmai rendezvényünkön „Merj menteni!” címmel elsősegély-nyújtási ismereteket mutattak be a Sátoraljaújhelyi Mentőállomás, a Magyar Vöröskereszt Zemplén Területi Szervezetének munkatársai és a Szerencsi Szakképzési Centrum Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium tanulói. A sátorban ingyenes vérnyomás- és vércukor-szint mérésre is lehetősége nyílt a látogatóknak. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Területi Tűzmegelőzési Bizottság sátrában tűzmegelőzési kiállítás volt látható, valamint a Sátoraljaújhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság műszaki mentő szerét és az azon elhelyezett felszereléseket láthatták az érdeklődők. A fűtési szezon közeledtével a rendezvényre kilátogatók hasznos tanácsokat kaphattak a Katasztrófavédelem kéményseprő szolgálatának munkatársaitól. A B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság, a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság és a Sátoraljaújhelyi Polgárőr Egyesület bűn- és baleset-megelőzési bemutatót tartott. A Honvédelmi Minisztérium Zrínyi Nonprofit Kft. egy speciális autóval jelent meg a rendezvényen, melyben egy szimulátor került kialakításra. A 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda közreműködésével pedig honvédelmi bemutatóra került sor. A rendezvény zárásaként pedig a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön munkatársai “HSMA Erős Emberek” címmel tartottak bemutatót a város főterén.
MEGHÍRDETÉS  A rendezvényről szóló beszámolók az alábbi linkeken érhetőek el:

Biztonság Napja 2022


http://www.mpvsz.hu/hirek/774-biztonsag-napja-rendezveny-satoraljaujhelyen
https://www.youtube.com/watch?v=vBcbSZw8dKU

Fotók https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/IMG_9716.jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/IMG_9629.jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/DJI_0693.jpg

Média és egyéb megjelenés A rendezvényen készült fotók az alábbi linken érhetőek el:
https://drive.google.com/drive/folders/1fvk09a1pyaPTWeEzO6FY5HJOarcimP-b  

 

 

Rendezvény megnevezése

Borsod -Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Nap

Helyszíne: Bogács rendezvénypark
Időpontja: 2022.08.06.
A rendezvény szervezője Polgárőr Egyesület Bogács
  II. Az év civil nagy rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása

 

Borsod Abaúj Zemplén Megyei Polgárőr szövetség felhívására a megye polgárőr egyesületeinek tagjai számára 2022.08.06. Bogácson polgárőr napot tartottunk. A programokban bővelkedő rendezvényen minden idelátogató polgárőr jól érezhette magát. Közös étkezés helyben készült ételekből, lovas bemutató, katasztrófavédelmi bemutató koncert, játszóház, kirakodó vásár és egyéb programokkal vártuk vendégeinket. Elöljáró parancsnokok és civilvezetők mellet közel 1200 fő polgárőr és családtagja látogatta meg a bogácsi polgárőr napot.
A rendezvény részletesebb leírása Borsod Abaúj Zemplén Megyei Polgárőr szövetség minden évben megrendezi a megye polgárőr egyesületek tagjainak és családtagjainak számára a megyei polgárőr napot. Pályázat útján 2022 ben Bogács rendezhette ezt a kiemelkedő rendezvényt. A megyei szövetség útmutatásai és szakmai segítsége mellett a Bogácsi Önkormányzata és a Bogácsi Turisztikai KFT. segítségével a Bogácsi Polgárőr Egyesület tagsága hajtotta végre a polgárőrnap megrendezését. 800 fő részére főztünk szabadtéren két féle ételt. Színes programok szervezésével tettük emlékezetessé a községünkbe érkező polgárőrök és családtagjaik szórakozását. Élő koncerttel, látványos rendőrségi, katasztrófavédelmi, és lovas polgárőr bemutatókkal álltunk a nagyközönség rendelkezésére. A rendezvényünk nyitott volt a civil és a Bogácsra érkező turisták számára is.

Körülbelül a meghívott magasrangú vendégeink mellett 1200 fő vett részt a rendezvényen.

MEGHÍRDETÉS  Észak Magyarország napilap, internetes oldalakon mint pl. facebook
Fotók https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/IMG_1991-1.jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/IMG_1799.jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/IMG_1784-1.jpg

Média és egyéb megjelenés opsz.hu Borsod -Abaúj -Zemplén megyei hírek .

 

 

Rendezvény megnevezése

IV. Edelényi Kastélysziget Körök

Helyszíne: Edelényi Kastélysziget
Időpontja: 2022. június 25.
A rendezvény szervezője Edelényi Futók Egyesülete
  II. Az év civil nagy rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása Jótékonysági futóverseny gyermekeknek, felnőtteknek az ország egyik legszebb kastélya körüli parkban kiegészítő családi programokkal. Minden nevezési díjból 500 Ft a Magyarországi Légimentésért Alapítványt segítette, akik az eseményre helikopterrel érkeztek, amit a gyerekek – és persze a felnőttek is – akár belülről is szemügyre vehettek.
A rendezvény részletesebb leírása

 

Versenyünket 2022-ben már negyedik alkalommal rendeztük meg, immár hagyományosan nagy számú résztvevőkkel. Nagyon örülünk, hogy nemcsak a felnőtt, hanem a gyermekfutam is évről évre egyre erősebb. Célunk, hogy minél több embert mozgassunk meg, és megmutassuk az érdeklődőknek a futás és a város szépségeit is. Minden évben igyekszünk rábeszélni a résztvevőket, hogy ne csak fussanak, fedezzék fel az Edelényi Kastélysziget szépségeit is, amit kedvezményes belépővel igyekszünk megkönnyíteni. A gasztronómiai kínálatról az Anyukám Mondta és A Bárány éttermek gondoskodtak. A futás mellett ez évtől a túrázókat is vártuk egy 15 kilométeres körtúrával, mely érintette a Borsodi Tájházat, Császtai Kilátót és a Császtai történelmi pincesort is. Rendezvényünket kiegészítettük színpadi programokkal (karate, judo és táncbemutatókkal) Kuriózum volt, hogy a Légimentők helikoptere a kastélyszigeten állomásozott és megtekinthető volt az érdeklődők számára. Büszkén mondhatjuk, hogy – különösen a kiegészítő családi programokkal együtt – egy igazi, tartalmas családi nappal vártuk az érdeklődőket.
MEGHÍRDETÉS  https://www.facebook.com/events/420322936120486/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D
Fotók https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/kep6.jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/kep2.jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/kep1.jpg

Média és egyéb megjelenés https://www.facebook.com/edelenyifutok/

egyesület web oldala:

http://www.edelenyifutok.hu/

 

Rendezvény megnevezése

Jótékonysági futás Jankáért

Helyszíne: Miskolc, Belváros
Időpontja: 2022.szeptember .24. 
A rendezvény szervezője Supersum Alapítvány
  II. Az év civil nagy rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása Közel nyolcszázan futottak együtt egy 2,5 éves kislány gyógykezelésének támogatásáért Miskolc belvárosában. A tűzoltó édesapa kollégái mellett egyesületek, civilek is képviseltették magukat a jótékonysági futáson. A nevezési díjakból befolyt és a Supersum Alapítvány által összegyűjtött teljes összeget Dobai Janka intenzív terápiájának finanszírozására ajánlották fel, melynek köszönhetően évekig biztosított a kislány fejlesztése és annak lehetősége, hogy minél teljesebb életet élhessen.
A rendezvény részletesebb leírása

 

Dobai Janka egészséges, életvidám kislányként jött a világra, problémája 3 hónapos korában kezdődött, a kötelező oltás után néhány napon belül teljes fizikai és idegrendszeri leépülés indult el nála. Akkor a járvány miatti intézkedések jelentősen korlátozták a fejlesztési lehetőségeket, és mivel a megyében nincs komplex rehabilitációs intézet, ezért a szülők felkeresték a Borsóházat, ahol kislányuknak szakszerű, intenzív, legalább egyéves terápiát javasoltak. Az egyéves fejlesztés költsége közel másfél millió forint, ezt az anyagi terhet a tűzoltó édesapa családja teljes egészében nem tudta vállalni, ezért összefogtak hivatásosok és civilek: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság „Hangoljon a biztonságra” bűn- és balesetmegelőzési fesztiválja keretében jótékonysági futást szerveztek Miskolc belvárosában és célul tűzték ki az egyéves terápia árának összegyűjtését annak érdekében, hogy Janka minél teljesebb életet élhessen. Főszervezőként a Supersum Alapítvány karolta fel az ügyet, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a honvédség, az önkormányzat és számos cég a kezdeményezés mellé állt és 2022. szeptember 24-én közel nyolcszáz résztvevővel rajtolt el a jótékonysági futam Miskolc belvárosában. A szervezők a futók célba érkezése után büszkén jelenthették be, hogy a megcélzott összeget már a nevezési díjakból sikerült összegyűjteni, azonban a gyűjtésnek még korántsem volt vége. Hivatalosan október 11-én zárult a Supersum Alapítvány akciója, az elkülönített számlaszámra érkező utalásokkal együtt ötmillió forintot adtak át ünnepélyes keretek között, sajtónyilvános rendezvényen a Dobai családnak a miskolci tűzoltóságon. A felajánlásoknak hála Janka lehetőséget kapott arra, hogy a szakszerű fejlesztések eredményeként minél teljesebb életet élhessen.
MEGHÍRDETÉS  https://www.facebook.com/events/s/jotekonysagi-futas-jankaert/2016828238706577/

https://baz.katasztrofavedelem.hu/24002/hirek/268656/jotekonysagi-futas-jankaert

Katasztrófavédelem honlap, Facebook és Instagram oldal

Fotók https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/hangoljon_a_biztonsagra_jotekonysagi_futas_220924_hcs-10.jpg

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/hangoljon_a_biztonsagra_jotekonysagi_futas_220924_hcs-4.jpg

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/hangoljon_a_biztonsagra_jotekonysagi_futas_220924_hcs-2.jpg

Média és egyéb megjelenés https://borsod24.hu/2022/09/25/tobb-szazan-futottak-egyutt-janka-gyogyulasaert/

https://minap.hu/cikk/ujra-jotekonysagi-futoverseny-mozgatja-meg-miskolcot

https://minap.hu/cikk/fantasztikus-osszefogas-osszegyult-penz-janka-fejlesztesere

https://honvedelem.hu/hirek/jotekonysagi-futas-jankaert.html

https://www.boon.hu/helyi-kek-hirek/2022/09/jotekonysagi-futas-jankaert

http://www.ma.hu/eletmod.hu/381495/A_kituzott_osszeg_haromszorosa_otmillio_forint_gyult_ossze_a_ket_es_fel_eves_Janka_kezelesere

https://rtl.hu/hirado/2022/10/11/janka-gyogykezeles-otmillio-forint-gyujtes
https://www.boon.hu/helyi-kozelet/2022/09/egy-emberkent-fogtak-ossze-jankaert-miskolc
https://baz.katasztrofavedelem.hu/24002/hirek/269508/atadtak-janka-csaladja-reszere-az-osszegyujtott-tamogatasokat
https://baz.katasztrofavedelem.hu/24002/hirek/268944/tobb-szazan-futottak-egyutt-jankaert
https://tenyek.hu/video/beteg-kislanynak-gyujtenek-a-tuzoltok
https://minap.hu/cikk/hihetetlen-osszeg-otmillio-forint-gyult-ossze-jankanak

 

 

Rendezvény megnevezése

Kemence Fesztivál

Helyszíne: Felsőnyárád
Időpontja: 2021. október 9.
A rendezvény szervezője Felsőnyárád Községért Közalapítvány
  II. Az év civil nagy rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása

 

Felsőnyárád községért Közalapítvány mindenkit szeretettel várt mindenkit a 2021. október 9-én délután 14 órától a rendezvényudvaron szervezett  Kemence Fesztiválra! A közönséget kenyérlángossal és túrós buktával vártuk! A gyerekek a kézműves termékek vására mellett, maguk is készíthettek kézműves játékokat, később pedig a Vaga Banda gólyalábasok legújabb tréfáiban vehettek részt. A nosztalgikus hangulatot a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola táncosai alapozták meg, amely után Peter Sramek szórakoztatta kellemes dalaival a közönséget. A fergeteges hangulatot Bódi Guszti és Margó fokozta és biztosította az este további részére.
A rendezvény részletesebb leírása Felsőnyárád községért Közalapítvány 2021 október 9-én Kemence Fesztivált rendezett a településen. Az ötletet a rendezvényudvaron lévő kemence adta. Nagyon jó kenyérlángost lehet készíteni benne. Úgy gondoltuk ezt mindenkinek meg kell kóstolnia. Jó hangulat kell hozzá és egy kis szórakozás. Először a Kodály tánciskola ajánlotta fel a fellépését, mivel többen táncolnak a faluból a csoportban. Később jótékonysági vásárt is szerveztek. A kézművesek, vásárosok is jelezték, hogy eljönnek. Akkor jött a pályázati lehetőség, amivel már tudtuk a lehetőségek körét bővíteni. Meghívtuk a gyerekek kedvencét a Vaga Bandát, akik a gólyalábas műsorukkal nagy örömet okoztak a gyerekeknek. Peter Sramek fellépését sok hölgy várta és nagyon jól szórakoztak a koncert alatt. Bódi Guszti és Margó előadására a nézőtér megtelt. Fergeteges hangulat volt! A buli napján túrós bukta is készült a vendégeknek a kenyérlángos mellé. Mindenki nagyon jól érezte magát!
MEGHÍRDETÉS  Felsőnyárád községért Közalapítvány facebook oldala és plakát.
Fotók https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/FB_IMG_1666892279703.jpg, https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/Screenshot_20221027-201316_Facebook.jpg, https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/FB_IMG_1666892332753.jpg
Média és egyéb megjelenés Felsőnyárád községért Közalapítvány facebook oldala.

 

 

 

Rendezvény megnevezése

Nemzetközi Gyertyagyújtás Miskolc Hősök Tere

Helyszíne: Miskolc, Hősök tere
Időpontja: 2022. november 11
A rendezvény szervezője Helyőrségi Hagyományőrző Egyesület
  II. Az év civil nagy rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása

 

A Miskolci Hagyományőrző Egyesület Czél Ferencné elnökasszony kezdeményezésére 2021-ben csatlakozott a Krajczáros alapítvány Nemzetközi Gyertyagyújtás programjához, melyet hagyományteremtő szándékkal rendeztünk, ezzel Miskolc város is bekerült a Krajczáros Alapítvány 1993-ban indított kezdeményezéséhez mely felidézi az I. világháborúban elesett katonák küzdelmét áldozatát.
A rendezvény részletesebb leírása A Miskolci Hagyományőrző Egyesület Czél Ferencné elnökasszony kezdeményezésére 2021-ben csatlakozott a Krajczáros alapítvány Nemzetközi Gyertyagyújtás programjához, melyet hagyományteremtő szándékkal rendeztünk, ezzel Miskolc város is bekerült a Krajczáros Alapítvány 1993-ban indított kezdeményezéséhez mely felidézi az I. világháborúban elesett katonák küzdelmét áldozatát.
2022. november 11.-én 11.11 perckor ismét csatlakoztunk ehhez a szép hagyományhoz, emlékezve hőseinkre, piros pipacsot viselve az emlékezés jeleként.
A megemlékezés 10.30 -kor Miskolcon a Hősök Terén trombitaszóval, a vendégek és megjelentek köszöntésével kezdődött.
Mihály Jánosné egyesületünk tagja külön köszöntötte,
– Varga Andreát Miskolc Megye Jogú Város alpolgármesterét
– Rácz Mihály ny. ezredes urat a régió vezetőjét.
– Molnár Sándor századost, Visnyoczkiné Gyöngyösi Zsuzsanna zászlóst a Területvédelmi Zászlóaljtól.
– Barát Tamás zászlóst a Toborzóiroda részéről.
– Mezei Zsuzsát a Krajczáros Alapítvány képviselőjét.
– Lukács -Pete Máriát a NYÉSZ megyei elnökét.
A megemlékezés a Tapolcai Kerek Kórus műsorával kezdődött, majd az egyesület elnöke Czél Ferencné tartotta meg ünnepi beszédét, melyben elmondta, hogy emlékezni jöttünk.
1918. november 11-én 11. órakor véget értek a harcok befejeződött az I. világháború, a nagy háború, ahogy a kortársak nevezték. Egyesületünk másodjára csatlakozik a Nemzetközi gyertyagyújtás programhoz, melyet 11 óra 11 perckor teszünk meg, emlékezve hőseinkre.
A sok piros pipacs mellett a fehér pipacsot is megjelentetjük, ez a fehér pipacs az egyetértést, egymás megbecsülését, a szeretetet embertársaink iránti tiszteletet és a békét szimbolizálja.
Ezt követően versmondásra és a mécsesek meggyújtására került sor. Verset mondtak egyesületünk tagjai.
– Petheő Lászlóné
– Mihály Jánosné
– Veres Ferencné
A megemlékezést a szózat közös eléneklése, majd Lendvai Péter hadnagy trombitajátéka zárta.
Rendezvényünk lezárásaként, Varga Józsefné egyesületünk tagja, megköszönte vendégeinknek, szereplőknek, egyesület tagjainak, katonáknak, kadétoknak, nézőknek, hogy megtisztelték hagyományőrző rendezvényünket. (121fő)
Meghívott vendégek 7 fő
Egyesületünk tagjai 41 fő
Tapolcai Kerek Kórus 14 fő
Területvédelmi Zászlóalj 14 fő
Kadétok 30 fő
Nézők 15 főReményét fejezte ki, hogy 2023. november 11-én ismét találkozunk, legalább ennyien.
MEGHÍRDETÉS  Észak Magyarország napilap, internetes oldalakon mint pl. facebook.
Fotók https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/MHHE_unnepi-beszed.jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/MHHE_mecses_lerakas2.jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/MHHE_csoportkep.jpg

Média és egyéb megjelenés Facebook csoportok Nemzetközi gyertyagyújtási akció

Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége beosz.hu

Észak-Magyarország napilap 2022.11.12 napi száma 4 oldal

 

Rendezvény megnevezése

Senior Sport Kavalkád Szépkorúak Sportnapja

Helyszíne: Kazincbarcika, Pete András Stadion
Időpontja: 2022. Június 25
A rendezvény szervezője Újkazinci Baráti Kör
  II. Az év civil nagy rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása

 

Az Újkazinci Baráti Kör Szenior Sport Kavalkádja, a szépkorúak sportnapja. Cél a közösségi élmény – a másokkal együtt mozogni, együtt nevetni, a nap végére együtt elfáradni, élményekkel gazdagon hazatérni.
A rendezvény részletesebb leírása 2022. Június 25-én hatodik alkalommal társszervezetek tagjaival közösen és számos támogató segítségével kerül megrendezésre az Újkazinci Baráti Kör Szenior Sport Kavalkádja, a szépkorúak sportnapja. Cél ismét a közösségi élmény – a másokkal együtt mozogni, együtt nevetni, a nap végére együtt elfáradni, élményekkel gazdagon hazatérni – volt.
A több éves hagyománnyal rendelkező eseményre, Kazincbarcikán a Pete András Stadionba 12 településről, 17 csapat, összesen 240 fővel nevezett. Versenyzők érkeztek a környező települések nyugdíjas klubjaitól, és távolabbról is, többek között Csobádról, Felsővadászról, Ózdról, akikkel érkeztek szurkolók és családtagok is.
A jó hangulatot, a testmozgást középpontba állító rendezvényen több féle program volt, többségében játékos, kreatív közösségi, igazi csapatmunkát igénylő ügyességi feladattokkal. Leginkább olyanok, amelyek kevés mozgást igényelnek, hogy a kevésbé mozgásképes csapattársak is élvezzék, részt tudjanak benne venni.
Nem kizárólag sportolni lehetett, különböző érdekességek színesítették az egész napos sportfesztivált, amelyen a szurkolók és családtagok, unokák is részt vehettek. Rendkívül érdekes feladatokkal és játékos feladványokkal készült a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alapítványa, és az ÉRV. Az Idővár Kulturális Nyugdíjas Klub kreatív kézműves kuckót rendez be. Volt egészségfolyosó, ahol Üveges Szilvia védőnő, a Magyarországi Légimentésért Alapítvány kuratórium tagjának irányításával különböző szűrőprogramokon, tanácsadásokon lehetett részt venni, a Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány jóvoltából lazító masszázsra, és lélekerősítő beszélgetésre is sor került, de volt számmisztikás sorselemzés és érdekes gyermek sportbemutatók.
A sportnap védnöke MOB Fair Play-díjas Győr Béla a Honvédelmi Minisztérium nyugállományú alezredese, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára volt. A nap háziasszonya Sütő Ágnes sportszervező, jógaoktató.
MEGHÍRDETÉS  Plakáton, interneten, sajtóban
Fotók https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/0civils……..jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/0civils…jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/0civils.jpg

Média és egyéb megjelenés https://barcikaihistorias.hu/junius-25-szepkoruak-sportnapja-a-stadionban/

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5370541216359481&type=3

 

 

Rendezvény megnevezése “Szépkorúak színes világa” Nyugdíjas Ki Mit tud?
Helyszíne: Kazincbarcika Egressy Béni Művelődési Központ
Időpontja: 2022.10.14.
A rendezvény szervezője Újkazinci Baráti Kör
  II. Az év civil nagy rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása A nyugíjas Ki mit tud? találkozási és közösségépítő lehetőségek biztosítása, megmutatni az időskor szépségét.
A rendezvény részletesebb leírása Az Idősek hónapja alkalmából idén ötödik alkalommal került megrendezésre a népszerű, sokak által várt program, az Újkazinci Baráti Kör Szépkorúak színes világa nevet viselő Nyugdíjas Ki mit tud? találkozó. Az eseményre október 14-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében került sor, ahol 18 településről, 50 egyéni és csoportos produkciót mutatott be 201 szépkorú fellépő.
Az ének volt a legnépszerűbb produkció, volt aki népdalt, operettet, vagy táncdalt választott, de duettek és mulatós dallamok is felcsendültek a megmérettetésen. A fellépők között volt népzenei produkció, hangszeres zene, show és egyéb táncok, táncos, zenés paródiák, rendkívüli szavalatok, kevésbé ismert prózák.
A programok sokszínűsége és a színvonalas műsorszámok sok érdeklődőt vonzottak. Szórakozásból, nevetésből nem volt hiány, ahogy hangos tapsviharból sem.
A nyugdíjas Ki mit tud? találkozót évente rendezi meg az Újkazinci Baráti Kör. A cél ezúttal sem a győzelem, hanem a kikapcsolódás volt, találkozási és közösségépítő lehetőségek biztosítása, megmutatni az időskor szépségét, hogy a színes, változatos produkciók sok örömet, kulturális élményt nyújtsanak, mindamellett a baráti együttlét vidámságát is jelentsék a résztvevők számára. A program olyan sikeres, hogy mára már valóban egy hatalmas valódi baráti társasággá nőtte ki magát.
A produkciókat négytagú neves zsűri értékelte színpadképesség, előadásmód, összbenyomás alapján. A rendezvény értékéről mindent elárul, hogy többek között Boldogkőváraljáról, Csobádról, Mezőkeresztesről, Gesztelyről, Felsővadászról, Encsről, Sajószögedről, Miskolcról, vagy sorolhatnánk a környező településeket, ahonnét a szépkorú társaink részt vettek, utaztak, rászántak egész napjukat, anyagi áldozatot vállalva, hogy a 3-6-8 perces műsorukat előadják a boldog együttlét öröméért, a megélt élményekért. Azért a megható élményért, mikor a színházterem közönsége felállva együtt énekelt, és tapsolta meg a résztvevőket.
MEGHÍRDETÉS  Plakáton, interneten, e-malben, sajtóban.
Fotók https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/0civil……jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/0civil.jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/0civil..jpg

Média és egyéb megjelenés https://www.facebook.com/media/set/?set=a.5691301927616740&type=3

 

 

Rendezvény megnevezése

Tök jó szombat

Helyszíne: Miskolc, Baráthegyi Majorság
Időpontja: 2022. október 29
A rendezvény szervezője Szimbiózis Alapítvány
  II. Az év civil nagy rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása

 

2022. október 29-én egy Tök jó szombatra vártuk a családokat a Baráthegyi Majorságba, ahol töklámpást készítettünk, kavicsot festettünk, mustot préseltünk. A gyerekek alpakát simogathattak és lovagolhattak vagy felülhettek a csacsifogatra, megismerkedhettek különféle háziállatokkal, bejárhatták a Diósgyőri vár kicsinyített mását és kipróbálhatták a petanque-ot is. Az év utolsó rendezvényének bevételét teljes egészében alapítványunk további működésére fordítjuk.
A rendezvény részletesebb leírása 2022. Október utolsó szombatján együtt tököltünk kicsikkel és nagyokkal a Baráthegyi Majorságban. Töklámpást faragtunk, kavicsot festettünk, mustot préseltünk és még sok-sok izgalmas programmal vártunk kicsiket és nagyokat.

– Mókásan kedves külsejükkel, barátságos tekintetükkel és selymes gyapjukkal elcsavarták minden Baráthegyre érkező vendég fejét. Süti, Izabella, Cleopátra, Pumukli és Shila – a baráthegyi alpakák – egész nap várták a simogató kezeket. De ezen kívül kecskék, nyuszik, Dorka csacsi, és Tündér lovunk is arra várt, hogy megsimogassátok őket.
– Tündér lovunk és Linda pónink örömmel és fáradhatatlanul rótták a köröket. A lovaglás ezúttal is népszerű program volt.
– Vendégeink bejárhatták a Diósgyőri vár kicsinyített mását, megismerkedhettek a régi vidéki élet használati eszközeivel.
– Játszóterünk és nép játékaink is a gyerekekre vártak. Itt mindenki próbára tehette ügyességét és bátorságát.
– Előzetes regisztrációt követően bárki elkészíthette a saját töklámpását. A végeredménynek csak a fantázia szabhatott határt.
– Ha valakinek túl nagy lett volna a töklámpás, kicsi tököt is készíthetett, amit zsebre vágott. Őket várta a kavicsfestés.
– Bárki kipróbálhatta a mustpréselést. Az édes nedűt minden gyerek maga sajtolhatta ki és aztán meg is kóstolhatta.

– A résztvevők megismerkedhettek a petanque-al, ezzel a francia eredetű, könnyen elsajátítható golyós játékkal.
– A büfében meleg italokkal és őszi finomságokkal vártuk a vendégeket. Az ajándékboltban pedig megvásárolhatták a Baráthegyi Kincsestár termékeit.
A rendezvényre több száz vendég látogatott ki, az itt elköltött összeggel pedig a Szimbiózis Alapítvány további működését támogatta.

MEGHÍRDETÉS  https://fb.me/e/3z8DCcKUt
Fotók https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/barathegyi_majorsag_221029_ja-14.jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/barathegyi_majorsag_221029_ja-20.jpg,

https://www.borsodicivil.hu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2022/11/barathegyi_majorsag_221029_ja-31.jpg

Média és egyéb megjelenés https://rtl.hu/hirado/2022/10/29/ujra-gyujtest-szervez-miskolcon-a-szimbiozis-alapitvany?fbclid=IwAR3nJRddJdgMB3Q4_-UHIHEL6Wd_HqCNULCHw1fg-AUxUz02wWOmNS3JylA

https://www.minap.hu/cikk/tok-jo-szombattal-bucsuzott-barathegyi-majorsag?fbclid=IwAR2UaRfqnUzLAEGzAEDMX5bv2z0mfpInp2-3YB6iqvDIhi6p1fTLOVNFBfw

https://www.minap.hu/video/bucsuzott-barathegyi-majorsag?fbclid=IwAR3B3TNUHhekEYyPp-Jmxgcdh_GJvnwcTEUMrC2Bck5zqTpO8cr2u_e4s3U

https://www.boon.hu/helyi-eletstilus/2022/10/tok-jo-rendezvennyel-bucsuzott-a-barathegyi-majorsag?fbclid=IwAR1VqIT_MTXKix8EaOI6xYYUSvbpfvXBJOQF0_1adqAMq81pXG6abq7aSNs

 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status