Az év civil rendezvénye szavazás 2023.

Az év civil kis rendezvénye

Jelölések 

A szavazó felület a főoldalon érhető el!

Áldozatok napja – Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége

Az Áldozatok napjának üzenetén túl, szervezetünk fontos üzenete: 56 civil önkéntesünk átveheti az Igazságügyi Minisztérium, Miskolci Áldozatsegítő Központjának és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége által az áldozatsegítés témakörében szervezett, önkéntes kortárssegítő oktatáson, eredményesen résztvevők tanúsítványát.E fontos esemény nemcsak közös siker, hanem lehetőség is a további közös munkára, az áldozattá válást megelőző tevékenységre.

Részletek>> 

Tökfaragó verseny – Köves/s/ Sajóörös

Idén tökfaragó versenyt hirdettünk. Idő szűke miatt, a már elkészült alkotásokat vártuk. 14 halloweeni tök szállt versenybe. Nagyon ötletesek voltak egytől egyig, gratulálunk mindenkinek.

 

.Részletek>>

Hogyan maradjunk fiatalok- recept sikeres férfiak szemüvegén át -zenés traccsparti – Újkazinci Baráti Kör

Sikeres férfiak szemüvegén át, érdekes és izgalmas, humorokban bővelkedő rendezvényen, zenés traccsparti keretében igyekeztek feltérképezni, hogyan maradhatunk fiatalosak, aktívak, boldogok 60 éves korunk után is. 

 

Részletek>>

 

 

Az év civil rendezvénye szavazás 

Szavazni a főoldalon lehet!

Az év civil nagy rendezvénye jelölések 

 

I. Miskolci Népdalgála – Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége

A magyar népdal szép. Bartók gondolatával élve: „Ezek a dallamok a legmagasabb művészi tökéletesség megtestesítői. Valósággal példái annak, miként lehet a legkisebb formában, legszerényebb eszközökkel, valamilyen zenei gondolatot legtökéletesebben kifejezni.” Az idézett írás tartalmának kívántunk adózni azzal, hogy szervezetünk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége – Miskolc MJV Önkormányzatának támogatásával –, 2023. október 8-án megrendezte az I. Miskolci Népdalgát.

Részletek>>

Compressport Szádvár Trail – Edelényi Futók Egyesülete

Készen állsz egy igazi kalandra? A Compressport Szádvár Trailen garantáltan megtalálod! Hódítsd meg az Aggteleki-karszt vadregényes hegyeit-völgyeit, fuss az erdőben rejtőző szarvasokkal, fedezd fel a fák között megbújó kolostorromot, Szádvár izzasztó emelkedőjét, az Esztramos-hegy panorámáját és a hangulatos pincesort Bódvaszilas mellett. Ha nem ijedsz meg a kihívástól, októberben irány Szögliget! 

 

Részletek>>

6. Elemlámpás Kincskeresés Köves/s/ Sajóörös


Elemlámpás Kincskeresés az éjszakai kastélykertben immár hatodszor.
1000-1500 egyedi kézzel festett kavics lapul és várja hogy a 200-250 gyerek megtalálja.
A sötétség, az elemlámpázás és talán az izgalom együttese miatt,
nagyon kedvelt program a helyiek, a környező településeken élők körében is, de voltak Siófokról és Budapestről sőt francia és norvég gyerekek is.
Minden résztvevő gyermek anyukája/kísérője kap 1-1 festett kavicsot, hogy biztosan senki se menjen haza üres kézzel. 

Részletek >>

XVII. Kulturális Találkozó és Kiállítás – Mozgáskorlátozottak Sárospataki és Zemplén – Térségi Egyesülete

 Egy igazi kulturális élmény volt, mely egyenlő esélyt biztosított amatőr és profi, térségi, megyei, fővárosi, mozgáskorlátozott és ép előadóművészeknek, költőknek, képzőművészeknek egy közös fellépésre, képzőművészeti mustrára, sok örömet okozva ezzel a közel kétszáz fős közönségnek, mozgáskorlátozottaknak és barátaiknak.   

 

 Részletek>>

XIV. Ózdi Ipari Örökségvédelmi Konferencia – Ózdi Ipari Örökségvédők Baráti Köre 

„Zúzzad az ércet! Nemesítsd a fémet! „Ipari hagyományápolás Ózdon
A szakmai előadások helyszínéül a World Gold Winner díjat elnyert Digitális Erőmű szolgált.
A délelőtti szakmai előadások programjait követően az “ARCKÉPEK AZ ÓZDI KOHÁSZAT TÖRTÉNETÉBŐL” című könyv bemutatása, majd az Ózdi Kohászati Üzemek Emlékhely állandó kiállítás megnyitója következett. A délután folyamán gyárlátogatásra került sor Magyarország egyetlen működő melegen hengerelt betonacélt gyártó üzemében, az Ózdi Acélművek Kft.-ben. A nap zárásaként pedig megtartották a XVII. Hagyományápoló Szakestélyt.

Részletek>>

III. Supersum Jótékonysági futás Krisztián megsegítésére – Supersum Alapítvány

Több, mint 1000 ember vett részt Tiszaújvárosban, a 3. Supersum Jótékonysági futáson, amelynek kedvezményezettje ifjabb Baka Krisztián, egy tiszaújvárosi tűzoltó két és fél éves kisfia volt. Egészségesen jött a világra, azonban nyolc hónapos korában agyhártyagyulladással kórházba került, majd kómába esett. Mire legyőzte a fertőzést, elveszítette a látását, a hallását, a mozgása pedig súlyosan sérült.

 

Részletek>>


Szépkorúak színes világa, Nyugdíjas Ki Mit Tud – Újkazinci Baráti Kör  A „Ki mit tud?” találkozóra azokat a kortársainkat, nyugdíjas klubokat, társaságokat vártuk, akik szívesen bemutatkoznak valamilyen műsorral. Egyfordulós programunk célja, áttekintést adni a nyugdíjas korosztály szellemi értékeiről, bepillantást engedni a kulturális tevékenységekbe, és megosztani azokat a befogadó közönséggel. A színes, változatos produkciók sok örömet, kulturális élményt nyújtottak, egyben a baráti együttlét vidámságát is jelentették a több száz résztvevő számára.     Részletek>> 
Senior Sport Kavalkád Szépkorúak Sportnapja – Újkazinci Baráti Kör

A Senior Sport Kavalkád, szépkorúak sportfesztiválja, a jó hangulatot, a testmozgást középpontba állító rendezvény.     

Részletek>>

 

Az év civil rendezvénye szavazás 

A szavazó felület a főoldalon érhető el!

 

 

A rendezvények részletes bemutatása 

 

A kis rendezvények részletes bemutatása

 

Rendezvény megnevezése

Áldozatok napja

Helyszíne: Vármegyeháza Díszterem
Időpontja: 2023. február 22
A rendezvény szervezője

 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége

  I. Az év civil kis rendezvénye
A rendezvény részletesebb leírása A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok
Érdekvédelmi Szövetségének felhívása, önkéntes kortárs segítő képzésre ötlete, együttműködő partnerség jegyében, 2022. tavaszán született.
Szövetségünk 2018-tól együttműködő partnere az Igazságügyi Minisztérium által működtetett Miskolci Áldozatsegítő Központnak. A központ elsődleges feladata segítséget nyújtani a bűncselekmények és a tulajdon elleni szabálysértések áldozatai számára. A segítségnyújtás több szolgáltatáson keresztül valósul meg, amelyek a magyarországi állami áldozatsegítés rendszerében érhetőek el a bajba jutottak számára.
Képzésünk fő célja, hogy olyan nyugdíjas korú kortárs segítők legyenek bevonhatóak a támogató folyamatokba, akik még aktívan élik mindennapjaikat, kellően empatikusak, jól kommunikálnak, magukénak érzik a segítő cselekvést, ezért hajlandóak megismerni és a későbbiekben alkalmazni azokat az ismereteket, amelyek elengedhetetlenek a bűncselekmények áldozataival való kommunikációhoz, a tényleges, gyakorlati megsegítéshez. Várjuk mindazok jelentkezését, akik a fentiek alapján magukra ismertek, akik szívesen segítenének bajba jutott embertársaiknak, illetve szívesen vállalnának részt az áldozattá válás elkerülését célzó megelőző feladatokban is.
A képzési helyszínei: Kazincbarcika, Miskolc, Ózd!
A tanúsítványok átadására 2023. február 22-én, ünnepélyes keretek között került sor, a Vármegyeháza Dísztermében, a csatolt meghívón feltüntetett forgatókönyv szerint
   
Fotók

 

Média és egyéb megjelenés https://www.boon.hu/helyi-kozelet/2023/02/az-aldozatok-segitoi-elott-tisztelegtek-miskolcon 

Vissza a kis rendezvényekhez

Rendezvény megnevezése

6. Tökfaragó verseny

Helyszíne: Sajóőrös
Időpontja: 2023. október 27.
A rendezvény szervezője

Köves/s/ Sajóörös

  I. Az év civil kis rendezvénye
A rendezvény részletesebb leírása  

Idén tökfaragó versenyt hirdettünk. Idő szűke miatt, a már elkészült alkotásokat vártuk. 14 halloweeni tök szállt versenybe. Nagyon ötletesek voltak egytől egyig, gratulálunk mindenkinek.

MEGHÍRDETÉS  https://www.facebook.com/profile.php?id=100075487015380

 

Fotók
Média és egyéb megjelenés https://www.facebook.com/profile.php?id=100075487015380

 

Vissza a kis rendezvényekhez

Rendezvény megnevezése

Hogyan maradjunk fiatalok- recept sikeres férfiak szemüvegén át -zenés traccsparti

Helyszíne: Kazincbarcika, Kocka Étterem és Rendezvényház
Időpontja: 2023.04.20.
A rendezvény szervezője

Újkazinci Baráti Kör

  I. Az év civil kis rendezvény
A rendezvény részletesebb leírása Bodó József moderátor a meghívott 70 év feletti sikeres embereket faggatta, hogyan maradhatunk fiatalosak még 60 év felett is. Vendégek voltak, Mező István politikus, pedagógus, karikaturista, Hajnal József Príma Díjas újságíró, Kósa György egyetemi tanár zeneterapeuta. Valamennyi vendég más-más szemszögből vizsgálta ezt a kérdést. A vidám hangulatú beszélgetést zenés műsor tette oldottabbá. Az amatőr zenei közreműködők Turiné Vercsik Gizella, Lipusz Ágnes, Kiss Józsefné, Gyurkovics Gábor trombitás voltak.
MEGHÍRDETÉS   
Fotók
Média és egyéb megjelenés https://hirozon.hu/2023/04/20/ujkazinci-barati-kor-zenes-traccsparti-hogyan-maradjunk-fiatalok-receptek-sikeres-ferfiak-szemuvegen-at/ 

Vissza a kis rendezvényekhez

 

Az év civil rendezvénye szavazás 

A szavazó felület a főoldalon érhető el!

 

A nagy rendezvények részletes bemutatása

 

Rendezvény megnevezése

I. Miskolci Népdalgála – Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége

Helyszíne: MÜHA Művészetek Háza Miskolc, Rákóczi Ferenc u. 5.
Időpontja: 2023. október 8.
A rendezvény szervezője Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége
  II. Az év civil nagy rendezvénye
A rendezvény rövid bemutatása A magyar népdal szép. Bartók gondolatával élve: „Ezek a dallamok a legmagasabb művészi tökéletesség megtestesítői. Valósággal példái annak, miként lehet a legkisebb formában, legszerényebb eszközökkel, valamilyen zenei gondolatot legtökéletesebben kifejezni.” Az idézett írás tartalmának kívántunk adózni azzal, hogy szervezetünk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége – Miskolc MJV Önkormányzatának támogatásával –, 2023. október 8-án megrendezte az I. Miskolci Népdalgát.
A rendezvény részletesebb leírása

 

A magyar népdal szépségéről sokunknak van tapasztalása. Gondoljunk csak a gyermekkorban tanult énekekre, vagy a később, iskolában tanult népdalokra, amelyeket betöltik a lelket. Ezt tapasztalhatta meg valamennyi érdeklődő, aki elfogadta meghívásunkat az I. Miskolci Népdalgálára. A magyar népdal szép – sokan kimondták ezt! Leginkább a XX. század két népdalgyűjtőjének, Kodálynak és Bartóknak hihetünk, akik számtalan helyen és számtalan formában adták tudtunkra, mutatták meg, mennyire igaz ez. Alkotóművészetük alapjául is ezt választották, és a nagy szerzők műveivel azonos értéknek tartották a magyar néplélek népdalkincsének tárházát. „Ezek a dallamok a legmagasabb művészi tökéletesség megtestesítői. Valósággal példái annak, miként lehet a legkisebb formában, legszerényebb eszközökkel valamilyen zenei gondolatot legtökéletesebben kifejezni.” (Bartók Béla)
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, tagszervezetein között számos művészeti csoport, magas színvonalon ápolja a népzenét, akik fellépői voltak a rendezvénynek. Huszonhárom produkciót láthatott a közönség, közülük nyolc szólót és tizenöt kórust a színpadon. Veres Pál, Miskolc város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, aki védnöke volt a rendezvénynek. A magyarság népdalkincse, a Dunántúltól a messzi Moldváig, a Felvidéktől a Délvidékig a teljes magyar nyelvterületet átfogja. A kulturális örökségünk részét képező, rendkívül értékes zenei anyagból kapott ízelítőt, valamennyi, rendezvényünkre látogató.
Az I. Miskolci Népdalgálán, a hagyományápoláson túl, a közösségi élménynek is adóztunk; hallattattuk, hogy a magyar népdal szép! 
MEGHÍRDETÉS  https://www.facebook.com/events/420322936120486/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D
Fotók  
Média és egyéb megjelenés  

https://www.boon.hu/helyi-kozelet/2023/10/hagyomanyt-es-kozosseget-apolt-aki-fellepett-ma-a-miskolci-muveszetek-hazaban-fotokhttps://minap.hu/galeria/i-miskolci-nepdalgala#lg=1&slide=0https://minap.hu/cikk/nepdaloktol-volt-hangos-muveszetek-haza 

Vissza a nagyrendezvényekhez

Rendezvény megnevezése

Compressport Szádvár Trail

Helyszíne: Szögliget
Időpontja: 2023. október 28. 
A rendezvény szervezője Edelényi Futók Egyesülete
  II. Az év civil nagy rendezvénye
A rendezvény részletesebb leírása Az Edelényi Futók Egyesülete idén októberben rendezte legújabb terepfutó versenyét a Compressport Szádvár Trailt. Közel 200 versenyző érkezett az ország minden részéről, sőt több, mint 20 fő Szlovákiából látogatott a verseny központjául szolgáló Szögligetre. Mindkét választható táv érintette Szádvárt, melyet több, mint 370 darab lépcsőfok megtétele után értek el a résztvevők. A rövid táv, vagyis a Vitéz kör 9,7 km hosszán 430 pozitív szintemelkedést tartalmazott. A hosszú táv, a Kapitány kör (39km, +1450m pozitív szint) Szádváron kívül érintette a Martonyi Háromhegyi Pálos templom és kolostorromot és az Esztramos-hegyet is. A Kapitány kört három fős váltóknak is volt lehetőségük teljesíteni. A kolostornál, az erdei részen és Szádváron “meglepetés vendégek” tették a versenyt még látványosabbá. A Kard és Kereszt Johannita Testvériség Hagyományőrző Egyesület tagjai középkori jelmezben szórakoztatták a futókat. A célban a frissítő asztal kínálatán felül Lasagna várta a versenyzőket.

 

MEGHÍRDETÉS  https://www.edelenyifutok.hu/versenyeink/szadvar-trail-2023/19/

facebook esemény:
https://www.facebook.com/events/3380465992219829

facebook:
https://www.facebook.com/edelenyifutok/past_hosted_events

Fotók
Média és egyéb megjelenés https://www.facebook.com/edelenyifutok/photos 

Vissza a nagyrendezvényekhez

Rendezvény megnevezése

 6. Elemlámpás Kincskeresés

Helyszíne: Sajóőrös
Időpontja: 2023. október 28.
A rendezvény szervezője Köves/s/ Sajóörös
  II. Az év civil nagy rendezvénye
A rendezvény részletesebb leírása Szuper estét zártunk a 6. Elemlámpás Kincskeresésen.
A pénteki egész napos esőzés némi aggodalomra adott okot, többen kérdeztétek, megtartjuk-e így a rendezvényt….megtartottuk, a sár nem lehet akadály, a tegnapi időjárás pedig nagyon kellemes volt, minden adott volt egy nagyszerű program lebonyolításához.
Nagyon jó érzés látni, hogy alkalomról alkalomra ennyi embert meg tudunk mozgatni. 224 gyermeket regisztráltatok be a tegnapi kavicskeresésre.
Tavaly jelmezversenyt tartottunk, szerencsére azért most is sokan beöltöztek, nagyon vagány jelmezeket láttunk.
Idén pedig tökfaragó versenyt hirdettünk. Idő szűke miatt, a már elkészült alkotásokat vártuk. 14 halloweeni tök szállt versenybe. Nagyon ötletesek voltak egytől egyig, gratulálunk mindenkinek.
Reméljük mindenki jól érezte magát, találkozunk 2024-ben!
MEGHÍRDETÉS    https://www.facebook.com/profile.php?id=100075487015380 
Fotók  

Média és egyéb megjelenés  https://www.facebook.com/profile.php?id=100075487015380

Vissza a nagyrendezvényekhez

Rendezvény megnevezése

XVII. Kulturális Találkozó és Kiállítás

Helyszíne: Sátoraljaújhely-Széphalom, Magyar Nyelv Múzeuma
Időpontja: 2023. szeptember 16
A rendezvény szervezője Mozgáskorlátozottak Sárospataki és Zemplén – Térségi Egyesülete
  II. Az év civil nagy rendezvénye
A rendezvény részletesebb leírása A Kulturális Találkozónkat és Kiállításunkat 2023. szeptember 16-án immár 17. alkalommal rendeztük meg Széphalomban, a Magyar Nyelv Múzeumában.
Ez a program lehetőséget ad a felfedezett mozgáskorlátozott tehetségek bemutatkozására. Programunkon olyan magas színvonalú irodalmi alkotások kapnak elsődlegesen szerepet, melyek nem csak alkotójuknak szereznek örömöt, de a hallgatóságból is érzelmeket váltanak ki, gondolatokat ébresztenek.
Amikor sikerül a szürke hétköznapokból kizökkennünk, mások gondolataival azonosulnunk, sokkal könnyebb folytatni a mindennapi életünket, megbecsülni magunkat és másokat, munkával és nem a személyes „tragédiánkkal” foglalkoznunk.
Ehhez a rendezvényünkhöz szorosan kapcsolódik az augusztusban kiírt fotópályázat fotópályázatunk, hiszen a itt állítjuk ki a beküldött pályaműveket, itt kerítünk sort a közönségszavazásra, és a díjátadásra. Fotópályázatunk nyilvános, azon bárki részt vehet.
Természetesen az értékteremtésből megyei partnerszervezeteink sem maradhatnak ki.
Mindemellett nem kívánjuk saját magunknak megtartani a rendezvényt, a műsort tovább színesítik meghívott barátaink, velünk együtt érző, és támogató kórusok, táncegyüttesek.
2023-as műsorunkban szerepeltek költők saját művekkel, szavalók, énekesek (populáris, operett-opera), továbbá Halom Dalkör – Bodroghalom, Ruzsi Hagyományőrző Egyesület – Komlóskai Pávakör – Komlóska, Hegyalja Népi Együttes – Sátoraljaújhely, Rolle Dance – kerekesszékes kombi táncegyüttes – Budapest. A program sokszínűségét tovább erősíti az azonos helyszínen berendezett kiállítás, amelyen fogyatékossággal élők alkotásai – ipar-, és képzőművészeti termékek kapnak helyet.
A közönség nagyobb része szintén mozgáskorlátozott, fogyatékkal élő, azonban mások is velünk tartanak a kultúrát kedvelő személyek közül.
A “fesztivált” követően egy könnyed ebéd során beszélgetésbe elegyedhettünk a művészekkel, alkotókkal is.
A rendezvényt a Zemplén Televízió tudósította.
A programon 197-en vettek részt.
MEGHÍRDETÉS  Az egyesület irodáiban (Sárospatak, Sátoraljaújhely), területi csoportjainak településein (kiemelten: Pálháza, Hollóháza, Hercegkút, Tolcsva, Vámosújfalu, Komlóska, Cigánd, Ricse, Pácin, Bodroghalom, Tiszakarád) a területi csoportok vezetői által. Az egyesület facebook oldalán, valamint a Zemplén Televízió Sorstársak című műsorában. Továbbá a megyében működő társszervezetek esetében emailben is elküldve

.https://www.facebook.com/people/Mozg%C3%A1skorl%C3%A1tozottak-S%C3%A1rospataki-%C3%A9s-Zempl%C3%A9n-T%C3%A9rs%C3%A9gi-Egyes%C3%BClete/100064394841021/

Fotók  
Média és egyéb megjelenés https://www.facebook.com/people/Mozg%C3%A1skorl%C3%A1tozottak-S%C3%A1rospataki-%C3%A9s-Zempl%C3%A9n-T%C3%A9rs%C3%A9gi-Egyes%C3%BClete/100064394841021/

Vissza a nagyrendezvényekhez

 XIV. Ózdi Ipari Örökségvédelmi Konferencia

XIV. Ózdi Ipari Örökségvédelmi Konferencia

Helyszíne: Ózd, Digitális Erőmű
Időpontja: 2023.szeptember 15
A rendezvény szervezője Ózdi Ipari Örökségvédők Baráti Köre
  II. Az év civil nagy rendezvénye
A rendezvény részletesebb leírása

 

Ózdon ismét központba került a bányászat, a kohászat és az acél.
Fújással, vagyis az egykori gyári duda hangjával kezdődött meg 2023. szeptember 15-én a Digitális Erőműben a XIV. Ózdi Ipari Örökségvédelmi Konferencia.
Elsőként Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszöntötte a megjelenteket és beszélt a kohász szakma sokrétűségéről.
A levezető elnök dr. Grega Oszkár okleveles kohómérnök, egyetemi tanár volt.
A délelőtt folyamán öt szakmai előadás hangzott el a következő sorrendben:
A világ és benne a magyar vas és acélipar helyzete,
Az Ózdi Acélmű Kft. zöld acél irányában végrehajtott fejlesztéseinek bemutatása, Megemlékezés Borbély Lajos gyárfejlesztő mérnökről halálának 100. évfordulóján,
Ózdi munkáskolóniák-A korszerű örökség lehetőségei és
Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület hagyományápolótevékenysége. Dr.Hatala Pál az OMBKE elnöke előadó záró gondolata volt: „Legyünk büszkék az elődeinkre, akik nem hagyták elaludni a Selmeci lángot. Azért, hogy egyszer az utódaink büszkék legyenek miránk, ugyanezen okból!”
A Levezető elnök zárszavát követően Bojtos Zoltán Intézményvezető felkérte Bokor Sándort, az „Arcképek az ózdi kohászat történetéből” című könyv bemutatására. A könyv címe adta az ötletet egy Ózdi Kohászati Üzemek állandó tárlat megnyitására és bemutatására. A szerző a könyv bemutatója során kihangsúlyozta: Az ipari örökség kulturális és egyben gazdasági erőforrás is. Fontos szerepe lehet a hanyatló, lepusztuló területek fellendítésében, a lakosság közérzetének javításában, ezért szükséges a még megmaradt értékek megvédése, lebontásuk megakadályozása, idegenforgalmi célokra történő hasznosítása.
A kiállítás megtekintését követően az érdeklődők részére lehetőség nyílott Magyarország jelenlegi egyetlen működő acélgyárának az OAM Kft-nek gyárlátogatás keretében történő megtekintésére.
A rendezvénysorozat zárásaként a Digitális Erőműben este megtartották a XVII. Ózdi hagyományápoló szakestélyt.
MEGHÍRDETÉS  WEB lapokon, internetes megküldött felhívásokkal, meghívókkal, postai levelezéssel.
Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Lap Hírlevelében , www.ombke.hu/hirlevel a 2023. 30-31-32-33-34-35-36-37. számokban a Rendezvények címszó alatt folyamatosan, mint az OMBKE Szakmai napja.
Facebook közösségi lapban,
Digitális Erőmű
saját web lapokon (www.hetvolgy.ewk.hu, www.inheride.webnode.hu), belső kommunikációval.
Fotók  
Média és egyéb megjelenés Ózdi Televízió https://youtu.be/COGBp6f7SpU

https://youtu.be/COGBp6f7SpU

Metal Shreder Hungary Kft. honlapja
Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület honlapja és Hírlevele Rendezvénytervei
Magyar Vas és Acélipari Egyesülés honlapja
Dunaújvárosi OMBKE szervezet honlapja
OMBKE 2023/10 Hírlevele

www.ozd.hu

Digitális Erőmű

Vissza a nagyrendezvényekhez

Rendezvény megnevezése

III. Supersum Jótékonysági futás Krisztián megsegítésére

Helyszíne: Tiszaújváros
Időpontja: 2023.04.22
A rendezvény szervezője Supersum Alapítvány
  II. Az év civil nagy rendezvénye
A rendezvény részletesebb leírása Több, mint 1000 ember vett részt Tiszaújvárosban, a Biztonság Napja rendezvény keretein belül megrendezett 3. Supersum Jótékonysági futáson 2023. április 22-én.
Kedvezményezettünk ifjabb Baka Krisztián, egy tiszaújvárosi tűzoltó két és fél éves kisfia, aki egészségesen jött a világra, azonban nyolc hónapos korában agyhártyagyulladással kórházba került, majd kómába esett. Mire legyőzte a fertőzést és magához tért, elveszítette a látását, a hallását, a mozgása pedig súlyosan sérült. Az édesapa bajtársai egyként fogtak össze, hogy a család nehéz helyzetén némiképp enyhíteni tudjanak. Megkeresésükre azonnal igent mondtunk, és a harmadik jótékonysági futáson ezúttal Krisztiánkáért róttuk a métereket.
Több mint ezren regisztráltak a helyszínen, valamint több száz online regisztráció is érkezett. A tömeg egy emberként indult el teljesíteni a 2023 méteres távot a kitűzött célért, hogy részesévé váljunk Krisztián gyógykezeléséhez szükséges költségek előteremtéséhez.
A gyűjtés április végéig tartott.
A végeredmény:
100 napig tartó gyűjtés;
594 átutalással és a különböző rendezvényeken kihelyezett adománygyűjtő ládáinkban összegyűlt 5 686 255 forint;
38 darab licitre bocsájtott sport ereklye, mezek és sportfelszerelések 1.620.000 forint bevétel a liciten;
több mint 1000 futó az április 22-i tiszaújvárosi jótékonysági futáson melynek teljes bevétele 3.230.770 forint ;
70 cég több mint 100 darab tombolatárgy felajánlása;
Az adományok végösszege: 10 537 025 Ft.
MEGHÍRDETÉS  https://supersum.hu/segitsunk-egyutt-krisztiannak/ https://www.facebook.com/supersummiskolc/photos/a.110851473837967/769086378014470/

https://borsod24.hu/2023/04/04/jotekonysagi-futast-szerveznek-a-borsodi-kisfiuert-aki-a-latasat-es-a-hallasat-is-elveszitette/https://mizumiskolc.hu/program/jotekonysagi-futas-krisztian-gyogyulasaert/

Fotók  
Média és egyéb megjelenés https://www.boon.hu/helyi-kozelet/2023/03/boon-tiszaujvaros-supersum-alapitvany-jotekonysagi-futas-krisztianert-segitsunk-egyutt

https://www.boon.hu/helyi-kozelet/2023/04/jotekonysag-sokan-futottak-tiszaujvarosban-krisztianerthttps://tiszaujvaros.hu/hireink-rss/17039-tiszaujvaros-megmozdult-krisztianert

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/agyhartyagyulladas-gyermek-tuzolto-apa-segitseg/6hnm3yn

https://www.szuloklapja.hu/hirek-erdekessegek/7821/krisztian-igazi-kis-harcos-agyhartyagyulladastol-vesztette-el-hallasat-es-latasat-a-kisfiu-kezelesre-gyujt-a-csalad.html

https://www.borsonline.hu/aktualis/2023/03/krisztian-agyhartyagyulladas-dramahttps://ripost.hu/insider/2023/03/a-3-eves-krisztian-latasat-es-hallasat-is-elveszitettehttps://rtl.hu/hirado/2023/04/17/agyhartyagyulladas-baka-krisztian-gyogyulas

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/agyhartyagyulladasa-miatt-megvakult-es-megsuketult-kisfiu/9g776v2https://www.amigeleken.hu/hirek/dvtk/segits-krisztiannak-es-licitalj-a-diosgyori-mezekre-2023-03-30

https://www.nemzetisport.hu/egyeb_csapat/ns-jotekonysag-ertekes-sportereklyekkel-a-kis-kriszianert-2950929

https://www.szuloklapja.hu/hirek-erdekessegek/7857/sikerult-osszegyult-a-penz-az-agyhartyagyulladas-miatt-sulyosan-serult-krisztian-gyogyulasara-hallasat-es-latasat-is-elvesztette-a-kisfiu.html

https://tv2play.hu/tenyek/beteg_gyereknek_gyujtottek_a_futassal

Vissza a nagyrendezvényekhez

Rendezvény megnevezése

Szépkorúak színes világa, Nyugdíjas Ki Mit Tud

Helyszíne: Újkazinci Baráti Kör – Berente Művelődési Ház
Időpontja: 2023. szeptember 8
A rendezvény szervezője

Újkazinci Baráti Kör

  II. Az év civil nagy rendezvénye
A rendezvény részletesebb leírása Hatodik alkalommal 2023. szeptember 8-án az Újkazinci Baráti Kör és a Berente Művelődési Ház szervezésében kerül sor, az immár hagyománnyá vált a „Szépkorúak színes világa” nevet viselő Nyugdíjas Ki Mit Tud-ra. A rendezvénynek a berentei Művelődéi Ház adott helyet. A kellemes kikapcsolódást a baráti együttlét örömét kínáló közösségi programra hét kategóriában, 15 településről, 47 produkcióval 169 fellépő regisztrált. A negyvenhét produkció mindegyike tartalmazott valamilyen megragadó elemet, vagy az előadó személyisége, vagy az ötlet kedvessége vagy az előadás színvonala okán. A különböző kategóriákból csodálatos produkciókat láthattunk-hallhattunk, úgy klasszikusokat, mint saját írást, de kórus és szólóének kategóriában is megrendítően szép előadások hangzottak el. Hasonlóan a táncos előadásoknál, és csodálhattuk a különlegesen szép ruhákat.
Humorban sem volt hiány, a parodisztikus jeleneten könnyesre nevettük magunkat.
MEGHÍRDETÉS   
Fotók
Média és egyéb megjelenés https://hirozon.hu/2023/09/09/szepkoruak-szines-vilaga-vi-ki-mit-tud-berenten-az-ujkazinci-barati-kor-szervezeseben/

Vissza a nagyrendezvényekhez

Rendezvény megnevezése

7. Senior Sport Kavalkád

Helyszíne: Kolorcity Kazincbarcika Sport Club (Pete András Stadion).
Időpontja: 20232. június 23.
A rendezvény szervezője Újkazinci Baráti Kör
  II. Az év civil nagy rendezvénye
A rendezvény részletesebb leírása 2023. június 23-én hetedik alkalommal került megrendezésre a Senior Sport Kavalkád, a szépkorúak sportfesztiválja. A több éves hagyománnyal rendelkező, a jó hangulatot, a testmozgást középpontba állító rendezvényre 17 településről 20 csapat nevezett. Együttműködő partnereink és támogatóink jóvoltából érdekes események, bemutatók színesítették az eseményt. Kipróbálhattuk magunkat Sherlock Holmesként, kreatív sarokban különböző kézműves foglalkozásokra vártuk az érdeklődőket. .Egészségfolyosón szűrőprogramokon lehetett részt venni, többek között hallásszűrésre ,szemvizsgálatra és különböző frissítő masszázsokra. Férfi vendégeink kérésére labdarúgó villámtornát is rendeztünk. A nap folyamán minden résztvevőnek ellátást biztosítottunk, a helyszínen főzünk. Partnereink a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság, Északmagyarországi Reginonális Vízmüvek Zrt., Kazincbarcika Kórház, Magyar Légimentésért Alapítvány, Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezet, Szeretet Fénye Közhasznú alapítvány, az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület B.-A.-Z. Vármegye Civil Közösségi Szolgáltató Központja, Geers Halláscentrum, Kazincbarcika és megyénk neves szenior sportolói, civil szervezetek voltak.
MEGHÍRDETÉS  https://hirozon.hu/2023/06/23/7-senior-sportkavalkad-az-ujkazinci-barati-kor-szervezeseben-kepgaleria-is/ 
Fotók  
Média és egyéb megjelenés https://hirozon.hu/2023/06/23/7-senior-sportkavalkad-az-ujkazinci-barati-kor-szervezeseben-kepgaleria-is/

 

Vissza a nagyrendezvényekhez

Az év civil rendezvénye szavazás

A szavazó felület a főoldalon érhető el!

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status