Civil 1%

Légy részese!  

Magyarországon minden személyi jövedelemadó (SZJA) bevallásra kötelezett polgár rendelkezhet arról, hogy az adója 1+1%-át az állam egy arra jogosult szervezetnek utalja át. A magánszemélyek mellett az egyéni vállalkozók és az őstermelők is rendelkezhetnek, ha az SZJA adóalapba tartozó jövedelmet szereztek.

Nagy valószínűséggel te is azok közé tartozol, akinek a NAV készítette el az SZJA bevallásának tervezetét. Ha eddig még nem tetted meg, ezt a tervezetet legegyszerűbben a NAV eSZJA-oldalán keresztül tudod elérni. Ugyanezen az SZJA bevallásra szolgáló oldalon megtalálod az 1+1% rendelkező nyilatkozatot is.     

Két lehetőséged is van arra, hogy dönts az adód sorsáról. Ezek közül nem kell választanod – mindkettővel élhetsz:

  • Az adód első „civil 1%-át” fordíthatod arra, hogy egy olyan civil szervezetet támogass!
  • A másik +1% felajánlásával valamelyik egyházat, vallási közösséget vagy a Nemzeti Tehetség Programot támogathatod.  

Arra biztatunk téged, hogy a civil 1%-ot egy olyan szervezetnek ajánld fel, amelyiknek a tevékenysége azt a települést, térséget, vármegyét építi, ahol te is élsz. Ha még nem döntöttél javasoljuk, hogy támogass egy olyan civil közösséget, amelyiknek van önálló küldetése és tevékenysége. Mi naponta látjuk, hogy azok a szervezetek is értékes közhasznú tevékenységet végeznek, amelyek szolgálata nem kötődik az állam vagy más fenntartók által működtetett intézmények fenntartásához.  

Borsod-Abaúj-Zemplén vámegyénkben 1 939 civil szervezet (egyesület és alpítvány) várja a segítséged! Találd meg a számodra kedves szervezetet: itt

Ajánld fel az adód civil 1%-át, Jó helyre megy! Légy részese egy civil közösség életének, sikerének!   

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status