Civil 1%

Elindult az szja civil 1%-ának felajánlását népszerűsítő országos kampány

A Miniszterlnökség “Jó helyre megy!” címmel elindította az szja civil 1%-ának felajánlását népszerűsítő országos kampányt. Ennek célja, hogy felhívja a figyelmet a személyi jövedelemadóról való tudatos rendelkezés lehetőségére és fontosságára, illetve a támogatásra méltó fontos ügyekre, helyi közösségekre. Kérjük, kísérjék figyelemmel a vármegyei civil központok helyi felajánlást népszerűsítő filmjeit, tájékoztatóját honlapjaikon és a közösségi média felületein, valamint tekintsék meg az országos kampány videóit.

2023-ban az előző évhez képest 26%-kal többen ajánlották fel személyi jövedelemadójuk civil 1%-át és több mint 4,3 milliárd forinttal nőtt a felajánlott összeg, 710-zel pedig azon civil szervezetek száma, amelyek részesültek a civil 1%-ból.

A civil egy százalék biztosan jó helyre megy, ezért május 21-ig kérjük felajánlásaikat a környezetükben működő olyan civil szervezetek számára, amelyek az Önök számára értékesek vagy fontosnak ítélt társadalmi ügy érdekében tevékenykednek!

Forrás: Civil Informácós Portál 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status