Civil 1%Civil hírek, közlemények

Elérhetők az adóbevallási tervezetek, lehet rendelkezni az SZJA civil 1%-ról

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az idén több mint 5,6 millió adózónak készítette el az szja-bevallási tervezetet. A NAV a munkáltatóktól, kifizetőktől származó információk alapján készítette el az alkalmazásban állók, őstermelők, áfa fizetésre kötelezett magánszemélyek egyéni vállalkozók SZJA bevallásának tervezetét. A tervezeteket a NAV eSZJA-oldalán vagy Ügyfélportálján a KAÜ-azonosítóval (pl. ügyfélkapu vagy e-személyi igazolvánnyal) lehet lehet elérni.

Az említett felületeken lehet rendelkezni az szja 1+1%-áról is. Minden adófizető maga rendelkezhet arról, hogy mely civil szervezet kapja meg az általa befizetett személyi jövedelemadó 1%-át. Az SZJA  további 1%-át pedig a Nemzeti Tehetségprogramnak vegy egy technikai számos egyháznak, vallási közösségnek ajánlhatja fel.  

Akik nem szeretnének az online ügyintézés lehetőségével élni kérhetik a NAV-tól a szja-bevallás tervezetének postázását. A tervezet bevallását postázására vonatkozó kérelmet akár SMS-ben is lehet kérni. Ennek határideje 2024. március 18.    

A NAV április 30-ig postázza tervezeteket, azoknak. akik ezt a megadott határidőig kérik. A tervezet mellett az érintettek postai úton kapják kézhez 1+1 százalékos rendelkezőnyilatkozatot.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status