Civil hírek, közleményekEgyéb kategóriaNEA választás 2024

Megjelent a felhívás a Nemzeti Együttműködési Alap civil jelöltállítási rendszerébe történő bejelentkezésre

Idén új tagok kerülenek a civil szervezetek működését és programjait támogató Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) testületeibe. A kilenc főből álló Tanács és szinten kilenc fős kollégiumok tagjainak harmadát a civil szervezetek választhatják meg az általuk jelöltek sorából.  

Minden helyi, területi, vagy országos hatókörrel működő és bírósági nyilvántartásba vett egyesület, alapítvány, szövetség jogosult részt venni a NEA civil testületi tagjainak megválasztásában. A civil szervezet a szavazati jogát az általa meghatalmazott személy, az ún. elektor (választó) útján gyakorolja.  A szervezet a részvételi szándékát azzal fejezi ki, hogy regisztrálja magát, illetve a szervezet nevében szavazót (elektort) az EPER rendszeren keresztül a választók közé. Nem feltétel, hogy az elektor a jelentkezést benyújtó civil szervezet hivatalos képviselője, vagy akár tagja, munkatársa legyen. Fontos azonban, hogy a választási eljárásban egy személy csak egy szervezet képviseletében járhat el szavazóként.

Minden a választásban részt venni szándékozó szervezet jogosult arra is, hogy saját akarata szerint egy jelöltet állítson a Tanácsba, illetve egy jelöltet abba a szakmai kollégiumba, amelyiket a nyilvántartásba vételre szolgáló EPER felületen megjelöl. Jelöltet állítani egyik testületbe sem kötelező, akkor is szavazhat az elektor, ha a szervezet nem állított jelöltet!

A bejelentkezés és az esetleges jelölt állítás határideje: 2024. február 02. 12.00 óra

Az EPER rendszer belépés: https://eper.emet.hu/paly/palybelep.aspx

A bejelentkezéshez mindenképp szükséges:

  • azoknak a szervezeteknek regisztrálni az EPER pályázatkezelő felületre, amelyek korábban még nem használták az EPER-t;      
  • minden szervezetnek az EPER „Saját adatok” és Elektori jelentkezés” felületén a szervezeti adatok ellenőrzése, aktualizálása (a birosag.hu oldalon szereplő Civil szervezetek névjegyzékében szereplő adatokkal összhangban);
  • amennyiben szükséges új, a hatályos adatokat tartalmazó regisztrációs nyilatkozat beküldése Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. címére (1253 Budapest, Pf. 36.);
  • a szervezet nevében szavazó elektor adatainak kitöltése az EPER „Elektori jelentkezés” felületén;
  • az EPER által előállított nyilatkozat a civil szervezet képviselője és az elektor, valamint két tanú által történő aláírása, majd ezek oldalhű digitális másolatának csatolása az EPER  “Dokumentum beküldő” menüpontban;
  • az elektori szavazás módjának megadása (levélben vagy személyesen választ az elektor) az EPER-ben;
  • ha személyesen választ az elektor, akkor a helyszín és az időpont kiválasztása az EPER-ben.

Ha a szervezet jelöltet vagy jelölteket állít:

  • küldöttek adatainak kitöltése az EPER „Elektori jelentkezés” felületén
  • az EPER rendszer által előállított nyilatkozat a civil szervezet képviselője, az elektor, a tanácstag-jelölt  és/vagy kollégiumi tagjelölt, valamint két tanú által történő aláírása, majd ezek oldalhű digitális másolatának csatolása “Dokumentum beküldő”
  • az EPER rendszer Elektori jelentkezés” felületén csatolni kell a civil szervezet által javasolt tanácsi és/vagy kollégiumi tagjelölt életrajzát is!

A felhívás elérhető a Civil Információs Portálon:

https://civil.info.hu/kezdolap/hirek/index?o=660

A felhívás elérhető a BGA zrt honlapján is:

https://bgazrt.hu/felhivas-a-nemzeti-egyuttmukodesi-alap-civil-jeloltallitasi-rendszereben-valo-reszvetelre-2024/

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status