Adventi Civil BörzeCivil hírek, közlemények

Adventi Civil Börze 2023 – Karácsonyi Adománygyűjtés Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (ERKE) – Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ idén is csatlakozik az Adventi Civil Börze elnevezésű jótékonysági kampányhoz. A jótékonysági kampány a civil közösségi szolgáltató központ címet birtokló szervezetek jótékonysági kezdeményezéseit kapcsolja össze. Az Adventi Civil Börzét a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága koordinálja. Az ERKE két nehéz sorsú gyermekeknek szóló ünnepi program megszervezésében működik közre. Emellett tervei szerint adománygyűjtést szervez a Bustyaházi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda, valamint a Kazincbarcikai Kórház Pszichiátriai Rehabilitációs Osztálya javára.

Miskolcon a Nyilas Misi Házban 2023. december 2-án 14.00 -18.00 óra között szerveztünk adománygyűjtő kreatív workshopot. A programot Vágási Boglárka kreatív mediátor („Szülinap másként” és a „GipszPakk” megálmodója) vezeti. A résztvevő családok „ünnepi szeretet pakkot” vihettek haza a saját maguk által díszített gipszfigurákból és mécsestartókból.

Sátoraljaújhelyen a Zemplénért Civil Szervezetek Szövetségével közösen készülünk az ünnepre.  Sátoraljaújhelyen 2023. december 15-én 15. órától  s Szövetség által működtetett Civil Házban a (Kossuth L. u 2.) várjuk az alkotni vágyó kicsiket és nagyokat.  Az adventi kézműves játszóházban személyes ajándékokat, ünnepi dekorációt készíthetnek az ide látogatók. 

Az Újkazinci Baráti Körrel együttműködve  Kazincbarcikán a Kocka Étterem és Rendezvényházban jótékony célú zenés, műsoros teadélutánokat szervezünk. A három rendezvényből álló sorozat utolsó alkalmát december 13-án 17. 00 órától tartjuk meg. Az Újkazinci Baráti Körrel közösen szervezett rendezvényen felajánlott adományokból a Kazincbarcikai Kórház Pszichiátriai Rehabilitációs Osztálya számára szerzünk be eszközöket.

A jótékonysági események bevételéből a Bustyaházán (Ukrajna, Kárpátalja) működő Szent Erzsébet Katolikus Óvodának és a vasárnapi iskolának fogunk játékokat, fejlesztő eszközöket beszerezni. Ugyanerre a célra december 13-ig fogadunk pénzbeli adományokat bankszámlánkra is: 55800013-11012005-00000000 A közleménybe kérjük beírni, hogy: ADVENT)       

Nekik segítünk a bustyaházi Szent Erzsébet Óvoda bemutatása:

https://erke.hu/2023/11/20/5695

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status