Civil hírek, közleményekPályázatok

Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap 2024. évre szóló pályázatai

Elérhetők a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2024. évre szóló pályázati felhívásai. A NEA kerete meghaladja a 13,8 milliárd forintot. A most megjelent felhívások keretében három pályázati forma közül választhatnak a civil szervezetek.  A régi pályázóknak is érdemes figyelmesnek lenni, mert vannak változások pályázati rendszerben.

A NEA 2024. évi kerete meghaladja a 13,8 milliárd forintot. A felhívások keretében a bejegyzett civil szervezetek egyesületek, alapítványok (szövetségek) pályázhatnak. A korábbi évekhez hasonló módon most is egyidejűleg jelentek meg az összevont és egyszerűsített pályázati felhívások. A szervezeteknek ezért is oda kell figyelniük arra, hogy melyik pályázati kategóriában jogosultak pályázni.

Összevont pályázatok (NEAO-KP-1-2024/.. )

A 2022-ben alakult, az országos hatókörrel rendelkező szervezetek, illetve amelyek számára az egyszerűsített pályázati kategória nem felel meg a NEA összevont (NEAO-KP-1-2024/.. jelű) pályázati felhívásainak keretében igényelhetnek támogatást.  Az összevont kategóriákon belül a pályázóknak el kell dönteniük, hogy csak a működésükhöz vagy a működésükhöz és a szakmai tevékenységükhöz „vegyesen” igényelnek támogatást. A szervezetek a működési vagy „vegyes” tartalommal összeállított pályázatukat a tevékenységük vagy a 2024. évre tervezett programjaik jellege szerint választott kollégiumhoz nyújthatják be. E pályázatok esetében az illetékes kollégium bírálja el a kérelmeket. 

Egy pályázó szervezet alapesetben egyetlen pályázatot nyújthat be. Ez alól akkor van kivétel, ha egy magyarországi szervezet egy határon túli partner szervezettel együttesen pályázik. Idén is valamennyi NEA kollégiumban lehetőség van arra, hogy a magyarországi szervezetek az önálló pályázatuk mellett, egy külhoni magyar szervezettel együttes pályázatot nyújtsanak be az összevont „vegyes” kategóriában.  Azok a külhoni magyar civil szervezetek, amelyek korábban már együttes pályázaton indultak (akkor is, ha a korábban még nem nyertek támogatást) idén önállóan is jogosultak összevont szakmai pályázatot benyújtani.

Azok a szervezetek, amelyek csak a működésük támogatására pályáznak, 500.000 és 3.000.000 Ft összegű támogatást igényelhetnek. A „vegyes”, tehát a szakmai és működési elemeket is tartalmazó pályázati kategóriák esetében az igényelhető és elnyerhető támogatás mértéke kollégiumomként is eltérő módon 500.000 és 4.500.000 Ft között változik. A „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2024.” című kiírások tekintetében a pályázatokat

Az „összevont” pályázatokat 2023. október 2.  14:00 óra – november 2. 14:00 óra között lehet benyújtani!

A pályázatok benyújtására szolgáló Nemzetpolitikai Információs Rendszer (NIR) elérhető: itt

 

Egyszerűsített pályázatok (NEAG-KP-1-2024/.. )

Azok a szervezetek, amelyek:

  • rendelkeznek a 2021. és 2022. évre vonatkozó számviteli beszámolóval;
  • a bevételük 2021-ban és 2022-ben sem haladta meg a 7 millió forintot;
  • helyi vagy területi szinten tevékenykednek.

igényelhetnek egyszerűsített támogatást. Ebben a kategóriában nincs szakmai bírálat. A keret kimerüléséig automatikusan jutnak támogatáshoz a formailag megfelelő pályázatot benyújtó szervezetek.  A maximálisan igényelhető támogatás e kategóriában 400.000 Ft lehet. 

Az összevont pályázatokkal egyidejűleg jelent meg a NEA egyszerűsített (NEAG-KP-1-2024 jelű) pályázati kiírása. De az elektronikus felülete, amelyen keresztül a pályázók benyújthatják igényüket, csak később nyílik meg.

Az egyszerűsített pályázatokat 2023. október 16. 08:00 óra és 2023 november 17. 12:00 óra között lehet benyújtani!

A pályázatok benyújtására szolgáló Nemzetpolitikai Információs Rendszer (NIR) elérhető:  itt

A pályázati kiírás és a kapcsolódó dokumentumok letölthetők az alábbi oldalakon:

https://bgazrt.hu/uj-felhivasok-a-nemzeti-egyuttmukodesi-alap-kereteben-2024/

A regisztrációt és a pályázatok benyújtását az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – B.-A.-Z. Megyei Civil Központ on-line és személyes tanácsadással is segíti.

A tájékoztató rendezvényekről a honlapunkon, a Facebook felületünkön és e-mailben adunk tájékoztatást.

https://erke.hu  

https://www.facebook.com/civilkozpontborsod

 

Kérjük, a pályázókat, hogy amennyiben személyes tanácsadást kívánnak igénybe venni, egyeztessenek időpontot, azonos időben legfeljebb két szervezet számára tudunk személyes szolgáltatást biztosítani.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status