Egyéb kategória

FÓKUSZBAN: A HATÁRON TÚLI FIATALOK ÖNKÉNTESSÉGE

Megjelent az Önkéntes Szemle 2023. évi második száma.  Az új szám vezető témája a felvidéki, erdélyi, vajdasági, kárpátaljai önkéntesek és önkéntesség bemutatása.
A folyóirat új számának elméleti tanulmányai hiánypótlónak tekinthetőek, hiszen a kisebbségben élő, 15-29 éves magyar fiatalok önkéntes tevékenységét kívánják bemutatni, az önkéntessé válás befolyásoló tényezőit, az önkéntesek megszólítását, kiválasztását és foglalkoztatását, az önkéntes-menedzsmenti munkával elérhető és kiaknázható erőforrásokat. Ebbe a körbe illeszkedik a szlovákiai magyar önkéntességgel és civil aktivitással foglalkozó tanulmány is. 
Esettanulmányokon keresztül kapunk betekintést az erdélyi önkéntességbe, az ukrajnai és a kárpátaljai önkéntesek munkájának kiemelt területeibe. A recenziókból képet kaphatunk az Önkéntesség Magyarországi Éve alkalmából megrendezett konferencián elhangzott előadásokról és az epizodikus önkéntesek jellemzőiről. ÖNKÉNTES SZEMLE 2023. évi. 2. száma

A Civil Közösségi Szolgáltató Központok hálózata is kiemelt feladatának tekinti az önkéntességgel kapcsolatos képzések, rendezvények szervezését, a civil szervezeteknél végzett önkéntes segítő munka, közérdekű önkéntes tevékenység népszerűsítését a középiskolás korosztálytól kezdve az egyetemi hallgatókon át a klasszikus civil szervezetek, alapítványok, egyesületek köréig. Kérjük, hogy a téma iránt érdeklődők friss információkért keressék a civil központ munkatársait! 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status