Kiemelt ügyekPályázatok

Hamarosan zárul a NEA 2022. évi normatív (NEAN-KP-1-2022) és egyszerűsített (NEAG-KP-1-2022) pályázatainak megvalósítási időszaka

A normatív és az egyszerűsített pálázatok keretében utalt támogatások megvalósítási 2023. március 31-én zárul. Eddig az időpontig van lehetőség a pályázatok költségtervének és tartalmának módosításra. 

Nincs szükség módosítási kérelem benyújtására akkor, ha a pályázó:

  1. csak a NIR-ben szereplő (aktuális) hatályos költségterv szerint számol el költségeket;
  2. a támogatás felhasználása során felmerülő eltérések miatt csak az erdetileg tervezett költségvetési alkategóriák között (értsd. a pályázat benyújtása során megnyitott költségvetési sorok között) csoportosít át költségeket. Ezek a költség átcsoportosítások pedig egyik főkategória (fősor) összegét sem növelik meg 30%-nál nagyobb mértékben az eredetileg tervezetthez képest.
  3. a nyitott költségvetési alkategóriákon (sorokon) a tervezett összegnél kevesebbet használ fel, és a fel nem használt támogatás összegét – nyilatkozat tételt követően – visszafizeti.

A költségtervtől való – támogatói okirat módosítását nem igénylő – eltérést a szakmai beszámolóban minden esetben indokolni szükséges.

Mindenképp szükséges módosítást benyújtani, akkor, ha a költségtervben bármely főkategória (fősor) összege 30%-ánál nagyobb mértékben emelkedik a támogatói okiratban meghatározott (a NIR-ben megjelenő) értékhez képest.

Arra is lehetőség van, hogy a pályázó új, eredetileg nem tervezett költségsoron számoljon el költséget, Ha a pályázó olyan költségvetési soron szeretne költséget elszámolni, amelyet nem nyitott meg a pályázat benyújtásakor, akkor mindenképp szükséges módosítási kérelmet benyújtani.  Az új sor nyitását a módosítás során indokolni kell!  

A támogatás elszámolásánál a 2022 április 1 és 2023. március 31. közötii időszakban teljesült gazdasági eseményeket lehet figyelembe venni. Azaz a hónap utolsó napjáig lehet a 2022- évi támogatás elszámolásánál figyelembe vehető megrendeléseket, megbízásokat, szerződéseket kötni.  Elszámolható kiadást jelent, ha a gazdasági esemény teljesül a megvalóísítási időszak záró napjáig, de a számlát csak ezt követően kapja meg és fizeti ki a szervezet.   

“Módosítási kérelem beadása:

A NIR-be belépve a felső szürke sorban található Támogatások / Összes támogatásom megtekintése fülre kattintva a rendszer listázza a szervezet aktuális, NIR-ben kezelt támogatásait. A listából ki kell választani a támogatást, amelyhez a módosítási kérelmet be kívánják nyújtani, és a mellette lévő kis nyitott könyv formájú ikonra kell kattintani. Ekkor egy összegző képernyő jelenik meg, a támogatás adataival, alul pedig jobb és bal oldalon egy-egy zöld akciógomb látható: ezek közül kell kiválasztani a „szerződésmódosítás kezdeményezése” gombot és rákattintva megjelenik a módosítási kérelem.”

forrás: BGA Zrt,

Skip to content
%d bloggers like this:
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status