Pályázatok

Megjelent a “Közös Értékeink Program” első pályázati felhívása.

Megjelent a “Közös Értékeink Program” első pályázati felhívása. A “Közös Értékeink Programot” az Ökotárs Alapítvány, az Autonómia Alapítvány, a Kárpátok Alapítvány, illetve a Közösségfejlesztők Egyesülete által alkotott konzorcium valósítja meg.  A pénzügyi támogatást és szakmai támogatást nyújtó kezdeményezést az Európai bizottság Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek programja (az angol rövidítése szerint a CERV Program) támogatja. A most megjelent pályázat az EU alapszerződésben és az Alapjogi Kartában rögzített emberi és polgári jogok és a jogállami elvek érvényesülését szolgálja. A most megjelent felhívás keretében két kategóriában nyújthatnak be pályázatot a civil szervezetek.  

A “Partnerségben – országos és regionális pályázatok” (A. kategória) keretében elsősorban nagyobb, országos civil szervezetek pályázhatnak, amelyek kisebb, vidéki szervezetekkel és állampolgári kezdeményezésekkel működnének együtt. Ebben a kategóriában legfeljebb 60 000 euró támogatásra lehet pályázni.

 A “Fejlődésben – intézményfejlesztési és projektpályázatok” (B. kategória) keretében elsősorban olyan, Budapesten kívül működő kisebb és közepes méretű civil szervezetek kaphatnak támogatást, amelyek már most is a programban meghatározott értékekhez kapcsolódó tevékenységeket végeznek, vagy ilyenek indítását tervezik. E kategóriában legfeljebb 20 000 euró támogatásra lehet pályázni.

A Közös Értékeink Program első pályázati kiírása itt érhető el: https://kozosertekeink.hu/

A pályázat beadásának határideje: 2023. március 20. (14.00 óra)

Az Európai Bizottság 2021-ben indította el a CERV programot. A CERV módot ad olyan támogatási programok megvalósítására, amelyekben a nemzeti és európai kormányzati szereplők helyett ngo-k feladata, hogy pénzbeli és szakmai támogatást nyújtsanak a kisebb civil közösségek, szervezetek számára. A CERV program több ágat, több pályázati lehetőséget ölel fel. Az Ökotárs Alapítvány és partnerei által gondozott „Közös Értéké Program” nyílt pályázat útján nyert támogatást a CERV Program „Európai értékek” ágából. A CERV Program nem nevezi meg Magyarországot és Lengyelországot, de egyértelműen ezekben az országokban szeretne leginkább szemléletváltást elérni a pályázati támogatások és egyéb eszközök használata által.

A Közös Értékek Programot azon szervezetek figyelmébe ajánljuk, amelyek azonosulnak, azonosulni szeretnének az Európai Unió által képviselt alapjogi és jogállami értékekkel.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status