Civil hírek, közlemények

A Sárospataki Wass Albert Kör idén is gyűjt karácsonyi pénzadományt rászoruló kárpátaljai gyermekes magyar családok megsegítésére

 A Sárospataki Wass Albert Kör idén is gyűjt karácsonyi pénzadományt rászoruló kárpátaljai gyermekes magyar családok megsegítésére

A Sárospataki Wass Albert Kör (SWAK) idén is gyűjt karácsonyi pénzadományt rászoruló kárpátaljai (beregdédai) gyermekes magyar családok megsegítésére. A híradásokból bizonyára mindenki tudja, hogy a február óta tartó orosz-ukrán háború miatt az eddiginél is drámaibb körülmények között élnek a szülőföldjükön maradt kárpátaljai nemzettársaink. Egyesületünk évek óta gyűjt év végén pénzadományt kárpátaljai, azon belül beregdédai rászoruló gyermekes magyar családok megsegítésére. Az ott élő magyar kisebbség ebben a helyzetben a túlélésért küzd és mi, anyaországi magyarok nem lehetünk közömbösek, nem hagyhatjuk magukra szenvedő társainkat.

Az elmúlt két évben – a járványhelyzetre, ill. a bevezetett korlátozó intézkedésekre tekintettel – elsősorban az egyesület számlájára vártuk a felajánlásokat. A szép számú és nagylelkű utalásoknak köszönhetően tavaly minden korábbinál nagyobb összeg, 520.485 forint gyűlt össze, amit a korábbiaknál jóval több, összesen 25 rászoruló család között tudtunk szétosztani a határhoz közeli Beregdéda községben. Most is elsősorban a számlánkra várjuk a felajánlásokat, de reméljük, hogy a hagyományos személyes felkeresés módszerével is élhetünk, ill. gyűjtődobozokkal is gyűjthetünk majd a városi adventi ünnepségeken a gyertyagyújtások alkalmával. Egyesületünk ebben a rendkívül nehéz, valóban drámai, háborús helyzetben különösen szeretne segítséget nyújtani nélkülöző kárpátaljai testvéreinknek, hogy ne érezzék azt, hogy gondjaik közepette egyedül vannak. Közösségünk tevékenységei közül ez nyúlik vissza a legrégebbre és ezt a szép, nemes hagyományt idén is folytatjuk. Gyűjtésünk december 22-ig tart.

Idén is elsősorban az egyesület számlájára várjuk a felajánlásokat.
A közlemény rovatba kérjük ezt írják be: adomány Kárpátaljára.
Számlaszám: 11734169-20014184
Számla elnevezése: Sárospataki Wass Albert Kör

Az összegyűlt adományt terveink szerint személyesen adjuk át év végén, amelyről a szokott módon, a városi honlapon és az egyesület Facebook oldalán beszámolunk.

Segítsen, hogy segíthessünk! Mindenki segítségét köszönjük!

„Töretlen hittel ember és magyar.”

(Korábbi gyűjtéseink, ill. adományátadások alkalmával készült képeink illusztrációként
szolgálnak.)

Sárospatak, 2022. november 8.

Sárospataki Wass Albert Kör Elnöksége

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status