Civil hírek, közleményekKiemelt ügyek

Részvételi költségvetés Miskolcon

Az idei évtől Miskolcon is elindult a részvételi költségvetés. A város költségvetéséből 15 millió forint felhasználásáról közvetlenül a miskolciak dönthetnek. A részletes információkat a részvételi költségvetés hivatalos oldaláról kaphatnak az érdeklődők: TERVEZZUKMISKOLCOT.HU

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (ERKE) segítséget kíván nyújtani a polgároknak, közösségeknek és civil szervezeteknek abban, hogy részt vehessenek a kezdeményezésben.  Ezért minket is lehet keresni, ha kérdés merül fel, vagy segítségre van szükség az internetes felület eléréséhez, használatához kapcsolódóan. 

A kezdeményezésben minden 16 évnél idősebb miskolci lakos részt vehet. Az egyének és csoportok 2022. július 31-ig nyújthatják be a megvalósításra javasolt ötleteiket.  Az ötleteket három kategóriában lehet benyújtani.   

  1. Zöldülő Miskolc – Milyen fejlesztések tehetnék egészségesebbé, fenntarthatóbbá, természetközelibbé Miskolcot?
  2. Támogató Miskolc – Hogyan tudnánk csökkenteni a társadalmi különbségeket? Hogyan nyújthatunk segítséget a szociálisan rászoruló csoportok számára?
  3. Közös tereink – Milyen módon alakíthatnánk át a minden miskolci számára elérhető tereket? Ki milyen programokat, új tárgyakat, új funkciókat látna szívesen?

Szintén július 31-ig lehet tagnak jelentkezni a Részvételi Tanácsba. Ez a 15 fős testület fogja a beérkezett javaslatokaz szavazásra bocsátható ötletekké formálni.  A lakosok e javaslatokról mondhatják el véleményüket a részvételi költségvetés elektronikus felületén.

A szavazni 2022.  augusztus 15. és október 15. között lehet majd. A szavazás során a Részvételi tanács által ajánlott ötletek közül egy vagy több ötletet is lehet támogatni.

 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status