Civil hírek, közleményekKiemelt ügyek

Részvételi költségvetés Miskolcon

Az idei évtől Miskolcon is elindult a részvételi költségvetés. A város költségvetéséből 15 millió forint felhasználásáról közvetlenül a miskolciak dönthetnek. A részletes információkat a részvételi költségvetés hivatalos oldaláról kaphatnak az érdeklődők: TERVEZZUKMISKOLCOT.HU

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (ERKE) segítséget kíván nyújtani a polgároknak, közösségeknek és civil szervezeteknek abban, hogy részt vehessenek a kezdeményezésben.  Ezért minket is lehet keresni, ha kérdés merül fel, vagy segítségre van szükség az internetes felület eléréséhez, használatához kapcsolódóan. 

A kezdeményezésben minden 16 évnél idősebb miskolci lakos részt vehet. Az egyének és csoportok 2022. július 31-ig nyújthatják be a megvalósításra javasolt ötleteiket.  Az ötleteket három kategóriában lehet benyújtani.   

  1. Zöldülő Miskolc – Milyen fejlesztések tehetnék egészségesebbé, fenntarthatóbbá, természetközelibbé Miskolcot?
  2. Támogató Miskolc – Hogyan tudnánk csökkenteni a társadalmi különbségeket? Hogyan nyújthatunk segítséget a szociálisan rászoruló csoportok számára?
  3. Közös tereink – Milyen módon alakíthatnánk át a minden miskolci számára elérhető tereket? Ki milyen programokat, új tárgyakat, új funkciókat látna szívesen?

Szintén július 31-ig lehet tagnak jelentkezni a Részvételi Tanácsba. Ez a 15 fős testület fogja a beérkezett javaslatokaz szavazásra bocsátható ötletekké formálni.  A lakosok e javaslatokról mondhatják el véleményüket a részvételi költségvetés elektronikus felületén.

A szavazni 2022.  augusztus 15. és október 15. között lehet majd. A szavazás során a Részvételi tanács által ajánlott ötletek közül egy vagy több ötletet is lehet támogatni.

 

Skip to content
%d
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status