Civil hírek, közlemények

Május 31-ig kellett az éves beszámolót elfogadni és letétbe helyezni!

Lejárt a 2021. évről szóló számviteli beszámoló elfogadásának és letétbe helyezének határideje. Kérjük, hogy azok a szervezetek, amelyek nem tettek eleget e kötelezettségüknek pótolják minél hamarabb. A beszámolót és közhasznúsági mellékletet a vonatkozó jogszabályok szerint egyesületek esetében a közgyűlésnek (küldöttgyűlésnek), alapítványok esetében a kuratóriumnak kell elfogadnia. Az elfogadott beszámolót pedig az Országos Bírósági hivatal felé kell megküldeni.

A beszámoló elválaszthatatlan része a közhasznúsági melléklet, amelyet minden szervezet esetében el kell készíteni, függetlenül attól, hogy a szervezet rendelkezik-e közhasznú jogállással vagy sem.  A kettős könyvvitelt vezető szervezetek esetében beszámolóhoz kötelező kiegészítő mellékletet is csatolni, amelynek tartalmát a civil törvény és a számviteli törvény együtt határozza meg.

Ezúton hívjuk fel a honlappal rendelkező szervezetek figyelmét, hogy az elfogadott beszámolót és közhasznúsági mellékletet a honlapjukon is közzé kell tenni.

A honlapunkon olvashatják az OBH segtségével összeállított tájékoztatónkat a beszámolók benyújtásával kapcsolatban: itt  

Skip to content
%d
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status