Civil hírek, közlemények

Május 31-ig kellett az éves beszámolót elfogadni és letétbe helyezni!

Lejárt a 2021. évről szóló számviteli beszámoló elfogadásának és letétbe helyezének határideje. Kérjük, hogy azok a szervezetek, amelyek nem tettek eleget e kötelezettségüknek pótolják minél hamarabb. A beszámolót és közhasznúsági mellékletet a vonatkozó jogszabályok szerint egyesületek esetében a közgyűlésnek (küldöttgyűlésnek), alapítványok esetében a kuratóriumnak kell elfogadnia. Az elfogadott beszámolót pedig az Országos Bírósági hivatal felé kell megküldeni.

A beszámoló elválaszthatatlan része a közhasznúsági melléklet, amelyet minden szervezet esetében el kell készíteni, függetlenül attól, hogy a szervezet rendelkezik-e közhasznú jogállással vagy sem.  A kettős könyvvitelt vezető szervezetek esetében beszámolóhoz kötelező kiegészítő mellékletet is csatolni, amelynek tartalmát a civil törvény és a számviteli törvény együtt határozza meg.

Ezúton hívjuk fel a honlappal rendelkező szervezetek figyelmét, hogy az elfogadott beszámolót és közhasznúsági mellékletet a honlapjukon is közzé kell tenni.

A honlapunkon olvashatják az OBH segtségével összeállított tájékoztatónkat a beszámolók benyújtásával kapcsolatban: itt  

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status