Civil hírek, közlemények

Közösen terveznek a civilek a határ menti régióban

Kétnapos stratégiai tervezésen vettek részt Rimaszombatban május 5-én és 6-án a besztercebányai, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében dolgozó civil szervezetek. (Gömörilap – regionális hírportál)

A stratégiai tervező műhelyt a miskolci Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület valamint a rimaszombati Fundament Polgári Társulás kezdeményezte több civil szervezet bevonásával mindkét régióban. A mintegy 20 együttműködő civil szervezet és alapítvány különböző területen fejti ki tevékenységét a közösségfejlesztés, értékmentés, környezetvédelem, ifjúság, oktatás, turizmus, innovációt és tanácsadást beleértve.

A civilek megfogalmazták a fő irányvonalakat, amelyek az elkövetkező 5 – 7 évben kulcsfontosságúak és kihívásként jelentkeznek a civil szervezetek számára. Az együttműködésre való igény az innováció, közösségfejlesztés, oktatás, tudástranszfer, környezetvédelem, foglalkoztatottság és informatika területén jelentkeztek mindkét oldalon. A stratégia részeként forrástérkép készül a programok lehetséges finanszírozására és kapcsolati térkép a projektumok hátterét biztosító intézményekről.

A partnerek a civil stratégiai tervezést május 27-én, Miskolcon folytatják.

forrás: https://www.gomorilap.sk/

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status