Közösen terveznek a civilek a határ menti régióban

Kétnapos stratégiai tervezésen vettek részt Rimaszombatban május 5-én és 6-án a besztercebányai, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében dolgozó civil szervezetek. (Gömörilap – regionális hírportál)

A stratégiai tervező műhelyt a miskolci Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület valamint a rimaszombati Fundament Polgári Társulás kezdeményezte több civil szervezet bevonásával mindkét régióban. A mintegy 20 együttműködő civil szervezet és alapítvány különböző területen fejti ki tevékenységét a közösségfejlesztés, értékmentés, környezetvédelem, ifjúság, oktatás, turizmus, innovációt és tanácsadást beleértve.

A civilek megfogalmazták a fő irányvonalakat, amelyek az elkövetkező 5 – 7 évben kulcsfontosságúak és kihívásként jelentkeznek a civil szervezetek számára. Az együttműködésre való igény az innováció, közösségfejlesztés, oktatás, tudástranszfer, környezetvédelem, foglalkoztatottság és informatika területén jelentkeztek mindkét oldalon. A stratégia részeként forrástérkép készül a programok lehetséges finanszírozására és kapcsolati térkép a projektumok hátterét biztosító intézményekről.

A partnerek a civil stratégiai tervezést május 27-én, Miskolcon folytatják.

forrás: https://www.gomorilap.sk/

Skip to content
%d bloggers like this:
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status