Ajánló

Tájékoztatás a Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíjról

Az UNESCO pályázatot hirdet a „Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj – Fiatal kutatók kapacitásának és hozzájárulásának megerősítése a Selyemutakhoz” címmel, mellyel a fiatal kutatókat kívánják ösztönözni a Selyemutak közös örökségének további tanulmányozására. Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság honlapján is közzétette pályázati felhívását (Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj | Magyar UNESCO Bizottság).

A kutatási területek széles köre támogatható, beleértve a multidiszciplináris és többdimenziós javaslatokat, amelyek nem korlátozódnak egy adott régióra vagy kronológiára. A javasolt kutatás kiterjedhet a Selyemutak közös örökségéhez kapcsolódó számos téma bármelyikére (pl. tudomány és technológia, vallás és spiritualitás, nyelv és irodalom, művészetek és zene, hagyományos sportok és játékok, gazdaság és kereskedelem, stb.).

A felhívásra minden országból pályázhatnak posztgraduális kutatók, akik a jelentkezés időpontjában 35 évesek, vagy annál fiatalabbak.

Fontos, hogy a pályázatok a kulturális kölcsönhatások eredményeinek kutatását taglalják a konkrét eredmények bemutatásával, melyek a Selyemutak menti két vagy több kultúrát egyaránt érintenek. A beadott munka interdiszciplináris, több tudományágat átívelő megközelítésű legyen, és ahol lehetséges, dinamikus és elbeszélés-szerű elképzeléseket tartalmazzon a Selyemutak menti területek változásáról és átalakulásáról, az átmeneti társadalmakban betöltött jelentéséről és értékéről.

A pályázat benyújtásához a hivatalosan közzétett nyomtatványt kell használni (https://en.unesco.org/silkroad/youthgrant), mely alapján 12 nyertes kutatási projektet választanak ki, projektenként 10.000 dollár értékű (kb. 3,3 millió Ft) ösztöndíjjal.

Pályázat benyújtásának határideje: 2022. május 31.

Pályázati útmutató: https://en.unesco.org/silkroad/youthgrant-applicant-guidelines

Részletes tájékoztató: https://en.unesco.org/silkroad/youthgrant

 
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status