Civil hírek, közleményekKiemelt ügyekVeszélyhelyzet

Megszűnnek a járvány miatt elrendelt korlátozások

A Veszélyhelyzet ideje

Az Országgyűlés 2022. június 1-ig hosszabbította meg a veszélyhelyzetet. Ezen időszak alatt a kormány olyan rendeleteket is alkothat, amellyel felfüggesztheti egyes törvények alkalmazását, eltérhet a törvényi rendelkezésektől, valamint egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.

A rendezvények, események szervezésére vonatkozó hatályos szabályok 

A koronavírus-világjárvány elleni egyes védelmi intézkedések megszüntetéséről szóló 77/2022. (III. 4.) Korm. rendelet alapján 2022. március 7-től megszűnnek a rendezvények szervezésére vonatkozó korlátozások. A civil szervezetek ismét a létszámtól és a helyszíntől függetlenül tarthatják meg gyűléseiket és programjaikat. A zárt térben tartott közgyűlések, ülések, programok során nincs szükség a védettség igazolására és nem kötelező a maszkviselés sem.

A veszélyhelyzet június 1-ig fennmarad.  Ezért a rendezvényekre és a maszkviselésre vonatkozó korlátozások feloldása mellett is hatályban maradnak az 502/2020 Korm rendelet civil szervezetek működését is érintő szabályai.  Változatlanul lehet például elektronikus eszközök használata mellett ülést, illetve a nem közhasznú jogállású szervetek döntéshozó szervei ülés tartása nélkül is hozhatnak határozatot.

Az egyesületeket érintő részletes szabályok elérhetők: itt

Az alapítványokat érintő részletes szabályok elérhetők: itt

Skip to content
%d
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status