Civil hírek, közlemények

Értéklabor: innovációs pályázat középiskolásoknak!

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (ERKE) innovációs ötletpályázatot hirdet borsod megyei középiskolásoknak. A 2-4 fős diákcsapatok három témakörben nyújthatják be a digitális és „okos” lehetőségek használatára épülő ötleteiket, innovációs alkotásaikat. A három első helyezést elérő csapat és a felkészítő tanáraik 1,2 millió forint értékű díjazásban részesülnek.  

Az ERKE 2022. január 31-ig fogadja a csapatok előzetes jelentkezését. A pályamunkákat 2022. március 31-ig kell kidolgozni. A pályázat tartalma lehet teljesen új megoldás, de olyan fejlesztés is, ami egy vagy több szabadon hozzáférhető és fejleszthető (program/alkalmazás, informatikai, robotikai, média, kommunikációs stb.) eljárás újszerű használatán, kombinálásán alapul. A versenyen bármilyen korábban készített pályamunka, ill. műszaki alkotás tovább fejlesztésével is részt lehet venni. A legjobb tíz csapat jut el a várhatóan 2022. április 24-én tartandó ’Demo day-re”, vagyis a döntőre. Itt személyesen mutathatják be munkájukat a zsűrinek.

Az ERKE a civil törvény és a Miniszterelnökséggel kötött szakmai megállapodás alapján ingyenes szolgáltatásokkal segíti a megyében tevékenykedő civil közösségeket. A pályázatot azzal a céllal, hirdetjük meg, hogy a diákok frissebb tudása és szemlélete is hozzájárulhasson a civil szektor innovációs képességének erősítéséhez. Ezért a csapatok három a civil közösségek, szervezetek számára is fontos témakörben jelentkezhetnek a versenyre. Az első témakör keretében azok a pályamunkákat várjuk, amelyek korszerűen, érdekesen mutatják be, illetve használják fel a megyénk termésezti, kulturális és egyéb értékeit. A második témakör ahhoz kapcsolódik, hogy a civil szervezetek, közösségek miként tudják hatékonyabban elérni az embereket, hogyan tudják jobban szervezni a tevékenységeiket, kapcsolataikat. Végül, de nem utolsó sorban várjuk azokat az innovációkat is, amelyek a diákok által érzékelt, általuk fontosnak tartott kihívásokra keresnek megoldásokat.     

Mind a tíz döntőbe jutó csapat jutalmat kap, az első három helyezett pedig külön díjazásban részesül. Az 1 helyezett csapat 450.000 Ft, a 2. helyezett 300.000 Ft, a 3. helyezett 150.000 Ft értékű vásárlási utalványt kap. A helyezést elérő csapatokat felkészítő tanárok/szakemberek 100.000 Ft értékű vásárlási utalványt kapnak. 

A pályázat védnökei:

Bánné Dr. Gál Boglárka a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke

Ríz Gábor országgyűlési képviselő, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, a nyugat-borsodi térség szakképzési rendszerének és helyi munkaerő-gazdálkodási rendszere együttműködésének fejlesztéséért felelős miniszteri biztos

Skip to content
%d bloggers like this:
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status