Civil hírek, közlemények

Értéklabor: innovációs pályázat középiskolásoknak!

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (ERKE) innovációs ötletpályázatot hirdet borsod megyei középiskolásoknak. A 2-4 fős diákcsapatok három témakörben nyújthatják be a digitális és „okos” lehetőségek használatára épülő ötleteiket, innovációs alkotásaikat. A három első helyezést elérő csapat és a felkészítő tanáraik 1,2 millió forint értékű díjazásban részesülnek.  

Az ERKE 2022. január 31-ig fogadja a csapatok előzetes jelentkezését. A pályamunkákat 2022. március 31-ig kell kidolgozni. A pályázat tartalma lehet teljesen új megoldás, de olyan fejlesztés is, ami egy vagy több szabadon hozzáférhető és fejleszthető (program/alkalmazás, informatikai, robotikai, média, kommunikációs stb.) eljárás újszerű használatán, kombinálásán alapul. A versenyen bármilyen korábban készített pályamunka, ill. műszaki alkotás tovább fejlesztésével is részt lehet venni. A legjobb tíz csapat jut el a várhatóan 2022. április 24-én tartandó ’Demo day-re”, vagyis a döntőre. Itt személyesen mutathatják be munkájukat a zsűrinek.

Az ERKE a civil törvény és a Miniszterelnökséggel kötött szakmai megállapodás alapján ingyenes szolgáltatásokkal segíti a megyében tevékenykedő civil közösségeket. A pályázatot azzal a céllal, hirdetjük meg, hogy a diákok frissebb tudása és szemlélete is hozzájárulhasson a civil szektor innovációs képességének erősítéséhez. Ezért a csapatok három a civil közösségek, szervezetek számára is fontos témakörben jelentkezhetnek a versenyre. Az első témakör keretében azok a pályamunkákat várjuk, amelyek korszerűen, érdekesen mutatják be, illetve használják fel a megyénk termésezti, kulturális és egyéb értékeit. A második témakör ahhoz kapcsolódik, hogy a civil szervezetek, közösségek miként tudják hatékonyabban elérni az embereket, hogyan tudják jobban szervezni a tevékenységeiket, kapcsolataikat. Végül, de nem utolsó sorban várjuk azokat az innovációkat is, amelyek a diákok által érzékelt, általuk fontosnak tartott kihívásokra keresnek megoldásokat.     

Mind a tíz döntőbe jutó csapat jutalmat kap, az első három helyezett pedig külön díjazásban részesül. Az 1 helyezett csapat 450.000 Ft, a 2. helyezett 300.000 Ft, a 3. helyezett 150.000 Ft értékű vásárlási utalványt kap. A helyezést elérő csapatokat felkészítő tanárok/szakemberek 100.000 Ft értékű vásárlási utalványt kapnak. 

A pályázat védnökei:

Bánné Dr. Gál Boglárka a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke

Ríz Gábor országgyűlési képviselő, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, a nyugat-borsodi térség szakképzési rendszerének és helyi munkaerő-gazdálkodási rendszere együttműködésének fejlesztéséért felelős miniszteri biztos

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status