Civil 1%Civil gazdálkodás

Fontos határidő: regisztráció 1% fogadására

Annak a szervezetnek, amelyik jogosulttá szeretne válni az adó 1% fogadására, legkésőbb szeptember 30-ig kell regisztráltatnia magát NAV-nál. Az a szervezet jelentkezhet be az adóhatósághoz, amelyik legalább két teljes éve működik, tevékenyégét politikamentesen végzi, továbbá nyilatkozik arról, hogy közhasznú tevékenységet végez. Fontos kiemelni, hogy a szervezetnek nem kell közhasznú jogállással rendelkeznie, csak nyilatkozni kell arról a regisztrációs űrlapon, hogy közhasznú tevékenységet lát el (ez gyakorlatilag minden szerveztre igaz).

Idén szeptember 30-ig a 2019. december  31. előtt alakult szervezetek kérhetik a NAV-tól, hogy a következő évtől bekerüljenek a kedvezményezett szervezetek közé.   A regisztrációt egyszer kell benyújtani, és a szervezet mindaddig megőrzi jogosultságát az SZJA 1% fogadására, ameddig eleget tesz az elszámolási kötelezettségeinek, illetve nem vonja vissza a regisztrációját.

A regisztrációt elektronikusan a 21EGYREG űrlapon kell benyújtani a NAV felé.    

Az űrlap és az útmutató telepíthető a NAV honlapjáról: innen

Skip to content
%d bloggers like this:
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status