Civil 1%Civil gazdálkodás

Fontos határidő: regisztráció 1% fogadására

Annak a szervezetnek, amelyik jogosulttá szeretne válni az adó 1% fogadására, legkésőbb szeptember 30-ig kell regisztráltatnia magát NAV-nál. Az a szervezet jelentkezhet be az adóhatósághoz, amelyik legalább két teljes éve működik, tevékenyégét politikamentesen végzi, továbbá nyilatkozik arról, hogy közhasznú tevékenységet végez. Fontos kiemelni, hogy a szervezetnek nem kell közhasznú jogállással rendelkeznie, csak nyilatkozni kell arról a regisztrációs űrlapon, hogy közhasznú tevékenységet lát el (ez gyakorlatilag minden szerveztre igaz).

Idén szeptember 30-ig a 2019. december  31. előtt alakult szervezetek kérhetik a NAV-tól, hogy a következő évtől bekerüljenek a kedvezményezett szervezetek közé.   A regisztrációt egyszer kell benyújtani, és a szervezet mindaddig megőrzi jogosultságát az SZJA 1% fogadására, ameddig eleget tesz az elszámolási kötelezettségeinek, illetve nem vonja vissza a regisztrációját.

A regisztrációt elektronikusan a 21EGYREG űrlapon kell benyújtani a NAV felé.    

Az űrlap és az útmutató telepíthető a NAV honlapjáról: innen

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status