Hogyan csináljam?Pályázatok

Városi Civil Alap: a telephely igazolása három perc alatt! (videó segédlettel)

A Városi Civil Alap ingatlanbeszerzési, ingatlanfejlesztési pályázati kategóriájában szükség lehet a szervezet telephelyének igazolására. Ezt legegyszerűbben a szervezet adó törzsadatainak lekérdezésével lehet teljesíteni. A lekérdezés percek alatt elvégezhető, és nem kell hozzá külön ÁNYK nyomtatványt kitölteni és a NAV válaszára várni. A törzsadat lekérdezését tartalmazó dokumentumot az Alapkezelő hivatalos igazolásnak tekinti!  A pályázathoz elegendő ezt feltölteni! 

A törzsadatokat az eBEV (ebev.nav.gov) portálon keresztül a szervezet törvényes képviselőjének ügyfékapu hozzáférésével lehet lekérdezni. A képviselőnek nem  kell külön lépéseket tenni annak érdekében, hogy az adatokat elérje, hiszen az ügyfélkapujához eleve hozzá van rendelve a szervezet. 

A lekérdezés menete: 
  1. Az ügyfélkapus bejelentkezést követően a NAV eBEV portál  „Szolgáltatások” menüpontja alatt érhető el a „Törzsadat” pont.
  2. Az új oldalon általában már megjelenik kitöltve a szervezet neve és adószáma. Ha ezek az adatok nem jelennek meg (vagy nem a szervezet adatai jelennek meg), akkor  ki kell tölteni az adózó neve, illetve  adószáma rovatokat. Ezek az adatok lenyíló listából választhatók ki, amelyben csak azok a szervezetek, cégek, intézmények jelennek meg, amelyek tekintetében az Ügyfélkapun bejelentkezett felhasználónak jogosultsága van.  Rá kell kattintani az “Új lekérdezés” gombra.
  3. Az újabb oldalon a “Lekérdezés indítása” gombra kell kattintani.
  4. Amikor a feldolgozás elkészült  a jobb oldalon az “Elkészült eredmények” cím alatti PDF ikon színesre vált. A  jelölő négyzet kiválasztása után a “Kijelöltek letöltése” gombra kattintva a dokumentumot el lehet olvasni, illetve le lehet tölteni. 

A törzsadat lekérdezése hasznos lehet más esetekben is pl. a szerződések, megrendelések előkészítésénél, mert megmutatja, hogy adózási, gazdálkodási szempontból milyen tevékenyégeket végezhet a szervezet.

A lekérdezés menetét az alábbi videó szemlélteti.

 

Skip to content
%d bloggers like this:
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status