GYIKHogyan csináljam?Kiemelt ügyekPályázatok

Falusi Civil Alap: a telephely igazolása három perc alatt! (videó segédlettel)

A Városi Civil Alap ingatlanbeszerzési, ingatlanfejlesztési pályázati kategóriájában szükség lehet a szervezet telephelyének igazolására. Ezt legegyszerűbben a szervezet adó törzsadatainak lekérdezésével lehet teljesíteni. A lekérdezés percek alatt elvégezhető, és nem kell hozzá külön ÁNYK nyomtatványt kitölteni és a NAV válaszára várni. A törzsadat lekérdezését tartalmazó dokumentumot az Alapkezelő hivatalos igazolásnak tekinti!  A pályázathoz elegendő ezt feltölteni! 

A törzsadatokat az eBEV (ebev.nav.gov) portálon keresztül a szervezet törvényes képviselőjének ügyfékapu hozzáférésével lehet lekérdezni. A képviselőnek nem  kell külön lépéseket tenni annak érdekében, hogy az adatokat elérje, hiszen az ügyfélkapujához eleve hozzá van rendelve a szervezet. 

A lekérdezés menete: 
  1. Az ügyfélkapus bejelentkezést követően a NAV eBEV portál  „Szolgáltatások” menüpontja alatt érhető el a „Törzsadat” pont.
  2. Az új oldalon általában már megjelenik kitöltve a szervezet neve és adószáma. Ha ezek az adatok nem jelennek meg (vagy nem a szervezet adatai jelennek meg), akkor  ki kell tölteni az adózó neve, illetve  adószáma rovatokat. Ezek az adatok lenyíló listából választhatók ki, amelyben csak azok a szervezetek, cégek, intézmények jelennek meg, amelyek tekintetében az Ügyfélkapun bejelentkezett felhasználónak jogosultsága van.  Rá kell kattintani az “Új lekérdezés” gombra.
  3. Az újabb oldalon a “Lekérdezés indítása” gombra kell kattintani.
  4. Amikor a feldolgozás elkészült  a jobb oldalon az “Elkészült eredmények” cím alatti PDF ikon színesre vált. A  jelölő négyzet kiválasztása után a “Kijelöltek letöltése” gombra kattintva a dokumentumot el lehet olvasni, illetve le lehet tölteni. 

A törzsadat lekérdezése hasznos lehet más esetekben is pl. a szerződések, megrendelések előkészítésénél, mert megmutatja, hogy adózási, gazdálkodási szempontból milyen tevékenyégeket végezhet a szervezet.

A lekérdezés menetét az alábbi videó szemlélteti.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status