Civil hírek, közlemények

Megtévesztő megkeresések

Ismét több szervezet jelezte. hogy a Civil Marketing Kft. telefonon kereste meg őket. A cég azzal keresi meg a szervezeteket, hogy hiányosságot talált a letétbe helyezett beszámolóikban. A cég azzal próbálja szerződéskötésre késztetni a szervezeteket, hogy a bírságolás lehetőségére figyelmezteti a szervezeteket. Ezúttal tájékoztatunk minden szervezetet, hogy a lelétbe helyezett beszámolók tartalmát pénzügyi, számviteli szempontból sem az Országos Bírósági Hivatal, sem a területileg illetékes bíróság nem vizsgálja. Így természetesen e szervezetek nevében, megbízásából sem járhat el senki.

Tájékoztatjuk a szervezeteket továbbá arról is, hogy természetesen a Civil Közösségi Szolgáltató Központ sem munkánkat támogató Miniszterelnökség nem jogosult a beszámolók ellenőrzésére.

Nem javasoljuk az említett cég beszámolót érintő szolgáltatásnak igénybevételét. A cég mindössze egy “elemzést” ígér. Ez nem könyvvizsgálat, sőt a megalapozottságára semmilyen garancia nincs. Ezzel függhet össze, hogy a cég olyan vállalást vár el a szervezetektől, amely biztosítja, hogy ne is legyen számonkérhető a teljesítés minősége. Általában is arra kérjük a szervezeteket, hogy soha ne fogadjanak el semmit első hallásra. Nyugodtan mondjanak nemet, vagy egyszerűen tegyék le a telefont!

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status