Civil hírek, közlemények

Megtévesztő megkeresések

Ismét több szervezet jelezte. hogy a Civil Marketing Kft. telefonon kereste meg őket. A cég azzal keresi meg a szervezeteket, hogy hiányosságot talált a letétbe helyezett beszámolóikban. A cég azzal próbálja szerződéskötésre késztetni a szervezeteket, hogy a bírságolás lehetőségére figyelmezteti a szervezeteket. Ezúttal tájékoztatunk minden szervezetet, hogy a lelétbe helyezett beszámolók tartalmát pénzügyi, számviteli szempontból sem az Országos Bírósági Hivatal, sem a területileg illetékes bíróság nem vizsgálja. Így természetesen e szervezetek nevében, megbízásából sem járhat el senki.

Tájékoztatjuk a szervezeteket továbbá arról is, hogy természetesen a Civil Közösségi Szolgáltató Központ sem munkánkat támogató Miniszterelnökség nem jogosult a beszámolók ellenőrzésére.

Nem javasoljuk az említett cég beszámolót érintő szolgáltatásnak igénybevételét. A cég mindössze egy “elemzést” ígér. Ez nem könyvvizsgálat, sőt a megalapozottságára semmilyen garancia nincs. Ezzel függhet össze, hogy a cég olyan vállalást vár el a szervezetektől, amely biztosítja, hogy ne is legyen számonkérhető a teljesítés minősége. Általában is arra kérjük a szervezeteket, hogy soha ne fogadjanak el semmit első hallásra. Nyugodtan mondjanak nemet, vagy egyszerűen tegyék le a telefont!

Skip to content
%d bloggers like this:
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status