Civil hírek, közleményekKiemelt ügyek

Márciusban jelennek meg a Falusi Civil Alap pályázatai, és lesz Városi Civil Alap is

A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága „Új kihívások a civil közösségek tevékenységében” címmel szervezett konferenciát. Az on-line eseményen  Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár köszöntötte a résztevőket. A helyettes államtitkár az elmúlt év egyik jelentős eredményeként értékelte, hogy 2020-ban 5 milliárd forintos kerettel új támogatási lehetőség nyílt meg a Magyar Falu Programon belül

A konferencián Kecskés Péter főosztályvezető (Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya) részletesen is ismertette az elmúlt év támogatási tapasztalatait és az idén várható intézkedéseket.  A Falusi Civil Alap pályázataira az elmúlt évben 5.249 db pályázat érkezett be. A szervezetek körében a legnépszerűbb az eszközök beszerzését támogató pályázati kategória volt.

Az eseményen elhangzott, hogy a Falusi Civil Alap pályázatai 2021 márciusban az elmúlt évhez hasonló keretösszeggel és tartalommal jelennek meg. Ez azt jelenti, hogy az 5.000 főnél kisebb településeken működő civil szervezetek ismét lehetőséget kapnak, hogy választásuk szerint ingatlan-, jármű-, eszközbeszerzésre pályázzanak, vagy a szakmai munkájukhoz kérjenek támogatást.  

A Falusi Civil Alap eredményeit alapul véve 2021-ben elindul az 5.000 főnél nagyobb településeken működő szervezetek támogatását célzó Városi Civil Alap. A jelenlegi tervek szerint a Városi Civil Alap is négy pályázati kategóriát tartalmaz majd. Ezekben is kiemelt figyelmet kap majd az infrastrukturális fejlesztések támogatása. A városi Civil Alap pályázatai a tervek szerint szintén márciusban jelennek majd meg.  

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status