Figyelem! Újabb átverések a szervezetek beszámolóival kapcsolatban!

Ha bármilyen cég, szervezet azzal keresi meg Önt telefonon, hogy kijavítja az Ön szervezetének beszámolóját, a következőket teheti:

  • utasítsa el határozottan a szolgáltatás igénybevételét („nem kérem a szolgáltatást, nem fogok fizetni érte!”)
  • ha Ön a telefonon tett ajánlatra nem adott egyértelmű, kifejezett igenlő, elfogadó választ a szerződés (a felek akarat-megegyezésének hiányában) nem jött létre. Ez esetben ne vegye át a cég által küldött dokumentumokat és ne fizessen a szolgáltatásért.

A legfontosabb azonban, hogy legyen körültekintő! Sajnos tény, hogy a civil szervezetek beszámolóiban sokszor fordulnak elő kitöltési hibák, elírások, hiányosságok. De ezeket kívülről a szervezet könyvelésének ismerete, esetleges korrekciója nélkül gyakorlatilag lehetetlen orvosolni!

Az OBH feladata kizárólag a beszámolók közzététele és nyilvántartása, tartalmában, érdemében nem vizsgálja azokat, valamint a civil szervezetek gazdálkodási tevékenységét sem, ugyanis ilyen vizsgálatokra nincs hatásköre. 

Skip to content
%d bloggers like this:
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status