Hírek

Figyelem! Újabb átverések a szervezetek beszámolóival kapcsolatban!

Ha bármilyen cég, szervezet azzal keresi meg Önt telefonon, hogy kijavítja az Ön szervezetének beszámolóját, a következőket teheti:

  • utasítsa el határozottan a szolgáltatás igénybevételét („nem kérem a szolgáltatást, nem fogok fizetni érte!”)
  • ha Ön a telefonon tett ajánlatra nem adott egyértelmű, kifejezett igenlő, elfogadó választ a szerződés (a felek akarat-megegyezésének hiányában) nem jött létre. Ez esetben ne vegye át a cég által küldött dokumentumokat és ne fizessen a szolgáltatásért.

A legfontosabb azonban, hogy legyen körültekintő! Sajnos tény, hogy a civil szervezetek beszámolóiban sokszor fordulnak elő kitöltési hibák, elírások, hiányosságok. De ezeket kívülről a szervezet könyvelésének ismerete, esetleges korrekciója nélkül gyakorlatilag lehetetlen orvosolni!

Az OBH feladata kizárólag a beszámolók közzététele és nyilvántartása, tartalmában, érdemében nem vizsgálja azokat, valamint a civil szervezetek gazdálkodási tevékenységét sem, ugyanis ilyen vizsgálatokra nincs hatásköre. 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status