Kiemelt ügyek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szeptember 30-ig kiutalja az SZJA 1% felajánlások összegét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szeptember 30-ig kiutalja az SZJA 1% felajánlások összegét. A felajánlás a kedvezményezett szervezetek a NAV-nál nyilvántartott bankszámlájára érkezik meg. Ha a kedvezményezett szervezet köztartozással rendelkezik, kizárólag a köztartozásra visszatartott összegen felül maradó részt utalja ki a NAV.

A kedvezményezettek a NAV-tól elektronikus úton, az EGYSTAT adatlapon egyedi tájékoztatást is kérhetnek a javukra szóló érvényes és érvénytelen, valamint az el nem bírált nyilatkozatok számáról, régiónkénti, megyénkénti, korcsoportonkénti megoszlásáról, továbbá az érvénytelen nyilatkozatok érvénytelenségének okairól és azok arányáról. E mellett a kedvezményezettek a 20EGYAD adatlapon benyújtott elektronikus kérelem alapján tájékoztatást kérhetnek a rájuk érvényesen rendelkező magánszemélyek nevéről, postai vagy elektronikus levelezési címéről. Mivel a magánszemélyek rendelkező nyilatkozata adótitoknak minősül, egyedi adatokat a NAV csak abban az esetben ad ki a civil kedvezményezetteknek, ha a felajánló a rendelkező nyilatkozatán ezt megengedte. A statisztikai jellegű és az egyedi adatok megismerésére irányuló kérelmeket egyaránt október 15. után lehet benyújtani a NAV felé.

A NAV már korábban közzétette honlapján a felajánlásban részesülő szervezetek jegyzékét. Ez alapján összegyűjtöttünk a megyénk kedvezményezett szervezeteit, amelyet megtalálhat: itt.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status