Kapuzörgető ( TOP-6.9.2-16-MI2-2017-00003)

Nosztalgia kirándulás és piknik a Kapuzörgetőkkel

A képen a következők lehetnek: túra/szabadtéri

A ’70-es ’80-as években, de még a 2000-es évek előtt is sokkal többet kirándultak a családok, mint manapság. Sokan boldogan emlékeznek vissza gyerekkorukra (ami van, hogy 30-40 éves emlék), amikor a család egy-egy vasárnap délután felsétált a Győri kapuból az Avasi kilátótig, a környéken kicsit kirándultak, piknikeztek, majd hazasétáltak, hazabuszoztak.
Ezekre az emlékekre alapozva szervezzük meg nosztalgia kirándulásunkat a Győri kapuban élőknek.

Tervezett időpont: 2020.08.15., szombat.
Tervezett program:
1-2. csoport: 16:00-kor találkozó a Szent Anna téren, a villamos megálló mögött. Indulás az Avasra, közben kisebb megálló a Jézus kútjánál, majd érkezés az Avasi kilátóhoz kb.17:00 órakor.
Itt már 16:30-tól egy önkéntesünk várja a csapatot, aki csatlakozik hozzájuk a túra hátralévő részében. Kipróbált útvonalon megy fel csapat, amit idősek és gyerekek is egyaránt bírni fognak. Akik mégsem szeretnének részt venni a túrán, de a Kilátónál fotóznának, csodálnák a tájat, velük 16:30-kor ott találkozunk.
Lepillantunk a városra, majd csatlakozunk a piknikhez.

3-4. csoport. Főző brigád: A gépjárművel csatlakozók 14:30-kor találkoznak a Győri kapui SPAR hátsó parkolójában. elindulunk a Hidegsoron az Avasra. Akik tömegközlekedéssel vagy külön úton jönnek egyénileg, velük 14:45-kor találkozunk az Ifjúsági Parkban Felállítjuk a bográcsot és elkezdődik a főzőcskézés. A menü: paprikáskrumpli. Miközben megfő az étel, a gyermekeknek játék lehetőség a parkban, futball és kosárlabda pályák, sok zöld terület áll a rendelkezésre. Egyénileg vagy kívánságra vezetővel, lehetőség lesz kisebb kirándulásra a Kilátó környékén. Felfedezni a rég elfeledett helyeket, megannyi emléket.
Tervezetten 17 órára elkészül az étel, mikor megérkeznek az éhes vándorok. Akinek kedve van szalonnát, kolbászt is süthet.

A főzéshez segítőtársakat keresünk. Bogrács és minden ami belevaló rendelkezésre áll, csak szorgos szakácskezekre lenne szükségünk. 😀

Program zárása: jó kedvünk függvényében.

A programon a részvétel INGYENES, szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, bármely korosztályból.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status