Kapuzörgető ( TOP-6.9.2-16-MI2-2017-00003)

Nosztalgia kirándulás és piknik a Kapuzörgetőkkel

A képen a következők lehetnek: túra/szabadtéri

A ’70-es ’80-as években, de még a 2000-es évek előtt is sokkal többet kirándultak a családok, mint manapság. Sokan boldogan emlékeznek vissza gyerekkorukra (ami van, hogy 30-40 éves emlék), amikor a család egy-egy vasárnap délután felsétált a Győri kapuból az Avasi kilátótig, a környéken kicsit kirándultak, piknikeztek, majd hazasétáltak, hazabuszoztak.
Ezekre az emlékekre alapozva szervezzük meg nosztalgia kirándulásunkat a Győri kapuban élőknek.

Tervezett időpont: 2020.08.15., szombat.
Tervezett program:
1-2. csoport: 16:00-kor találkozó a Szent Anna téren, a villamos megálló mögött. Indulás az Avasra, közben kisebb megálló a Jézus kútjánál, majd érkezés az Avasi kilátóhoz kb.17:00 órakor.
Itt már 16:30-tól egy önkéntesünk várja a csapatot, aki csatlakozik hozzájuk a túra hátralévő részében. Kipróbált útvonalon megy fel csapat, amit idősek és gyerekek is egyaránt bírni fognak. Akik mégsem szeretnének részt venni a túrán, de a Kilátónál fotóznának, csodálnák a tájat, velük 16:30-kor ott találkozunk.
Lepillantunk a városra, majd csatlakozunk a piknikhez.

3-4. csoport. Főző brigád: A gépjárművel csatlakozók 14:30-kor találkoznak a Győri kapui SPAR hátsó parkolójában. elindulunk a Hidegsoron az Avasra. Akik tömegközlekedéssel vagy külön úton jönnek egyénileg, velük 14:45-kor találkozunk az Ifjúsági Parkban Felállítjuk a bográcsot és elkezdődik a főzőcskézés. A menü: paprikáskrumpli. Miközben megfő az étel, a gyermekeknek játék lehetőség a parkban, futball és kosárlabda pályák, sok zöld terület áll a rendelkezésre. Egyénileg vagy kívánságra vezetővel, lehetőség lesz kisebb kirándulásra a Kilátó környékén. Felfedezni a rég elfeledett helyeket, megannyi emléket.
Tervezetten 17 órára elkészül az étel, mikor megérkeznek az éhes vándorok. Akinek kedve van szalonnát, kolbászt is süthet.

A főzéshez segítőtársakat keresünk. Bogrács és minden ami belevaló rendelkezésre áll, csak szorgos szakácskezekre lenne szükségünk. 😀

Program zárása: jó kedvünk függvényében.

A programon a részvétel INGYENES, szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, bármely korosztályból.

Skip to content
%d
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status