HírekKiemelt ügyek

Nemzeti Digitális Stratégia – Szóljon hozzá!

Elkészült a Nemzeti Digitalizációs Stratégia (NDS) 2021-2030 tervezete, amely hozzájárul, hogy Magyarország a digitális gazdaságot, oktatást és a digitális közszolgáltatásokat állítsa versenyképességi és modernizációs törekvéseinek középpontjába. Az NDS kiemelt célja, hogy az intézkedéseknek köszönhetően hazánk digitális fejlettsége az évtized közepére meghaladja az európai uniós átlagot, 2030-ra pedig a tíz élenjáró uniós gazdaság közé kerüljön.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a tervezethez véleményező formanyomtatványon várja a társadalmi, gazdasági szereplők, állampolgárok, vállalkozások, civil szervezetek észrevételeit legkésőbb 2020. július 13. hétfőig az ndspartnerseg@itm.gov.hu  e-mail címen.

A tervezet jelen formájában nem tartalmaz a civil szervezetekre szabott elemeket. Illetve sajnos a civil szempontból fontos témák pl. a társadalmi és közösségi részvétel témaköre sem igazán jelenik meg a tervezetben. Figyelembe véve, hogy a civil szervezetek digitalizációs felzárkózása fontos terület lenne, javasoljuk minden szervezet számára a tervezet megismerését és véleményezését.

Felhasznált forrás: BAZ Foglalkoztatási Paktum 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status