HírekKiemelt ügyek

Nemzeti Digitális Stratégia – Szóljon hozzá!

Elkészült a Nemzeti Digitalizációs Stratégia (NDS) 2021-2030 tervezete, amely hozzájárul, hogy Magyarország a digitális gazdaságot, oktatást és a digitális közszolgáltatásokat állítsa versenyképességi és modernizációs törekvéseinek középpontjába. Az NDS kiemelt célja, hogy az intézkedéseknek köszönhetően hazánk digitális fejlettsége az évtized közepére meghaladja az európai uniós átlagot, 2030-ra pedig a tíz élenjáró uniós gazdaság közé kerüljön.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a tervezethez véleményező formanyomtatványon várja a társadalmi, gazdasági szereplők, állampolgárok, vállalkozások, civil szervezetek észrevételeit legkésőbb 2020. július 13. hétfőig az ndspartnerseg@itm.gov.hu  e-mail címen.

A tervezet jelen formájában nem tartalmaz a civil szervezetekre szabott elemeket. Illetve sajnos a civil szempontból fontos témák pl. a társadalmi és közösségi részvétel témaköre sem igazán jelenik meg a tervezetben. Figyelembe véve, hogy a civil szervezetek digitalizációs felzárkózása fontos terület lenne, javasoljuk minden szervezet számára a tervezet megismerését és véleményezését.

Felhasznált forrás: BAZ Foglalkoztatási Paktum 

Skip to content
%d bloggers like this:
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status