Civil 1%

A határidő május 20. A megyénkben 1.807 szervezet várja az adózók 1% felajánlását

A megyénkben 1.768 szervezet várja, hogy az adózók felajánlják részükre a személyi jövedelemadójuk 1%-át. Biztosan, létezik olyan szervezetet, amelynek tagjaival munkatársaival, önkénteseivel már találkozott.   

Gondoljon arra, hogy a civil szervezeteknek fontos szerepe lesz abban, hogy az élet visszaállhasson a megszokott rendjébe. Biztos, hogy szükség lesz a civilek leleményességére ahhoz, hogy minden ember és minden közösség megkapja azt az ösztönzést, ami a visszatéréshez kell. Biztos, hogy szükség lesz a civilek érzékenységére, hogy mindenki megkapja azt a segítséget, ahhoz, hogy az esetleges nehézségeken úrrá legyen.

Az elmúlt években jelentősen csökkent a felajánlók száma. Amióta a NAV készíti el az SZJA adóbevallásokat, nagyon sokan megfeledkeznek arról, hogy rendelkezzenek az adójuk civil 1%-áról. Talán most még nem gyorsult fel az élet annyira, és mindenkinek van öt perce arra, hogy az e-szja felületen keresztül támogatást nyújtson egy szervezetnek. Tényleg nem sokáig tart az egész, és az oldal segítséget is nyújt azzal, hogy beépített kereső is segít abban, hogy minél egyszerűbb legyen megtalálni és kiválasztani a támogatni kívánt szervezetet. 

Közeleg a határidő: 2021. május 20-ig tudja felajánlani az SZJA 1%-át! Ne felejtse ez nem jelent külön kiadást. Ön arról rendelekzik, hogy az egyébként is befizetett adójának ezt a részét melyik szervezet használhassa fel a közérdekű tevékenységei során. A szervezetek kötelesek a kapott felajánlások háromnegyedét az emberek javát szolgáló kezdeményezésekre fordítani. Ezt pedig a NAV mellett a feljánlók is ellenőrízi tudják, a szervezetek közzéteszik az elszámolásaikat, amely elérhető a NAV oldalán és a Civil Információs Portálon is. 

 

Az SZJA 1% fogadásra jogosult szervezetek a megyében 

 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status