Civil hírek, közleményekHírek

Szeptember 30-ig kell elfogadni az éves beszámolót!

A 140/2020. (IV. 21.) Korm. rendelet alapján a civil szervezeteknek is szeptember 30-ig kell elfogadni és letétbe helyezni az éves  bezámolót és a közhasznúsági mellékletet. A rendelet az alábbi szabályt fogalmazza meg:

2. § (1) A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény szerinti beszámolókra (ideértve a törvény felhatalmazása alapján kiadott sajátos számviteli szabályokat tartalmazó kormányrendeletek szerinti beszámolókat is) vonatkozó beszámoló készítési, nyilvánosságra hozatali, letétbehelyezési és közzétételi, továbbá benyújtási (leadási, megküldési) határidők – amennyiben azok e rendelet hatálybalépésének napja és 2020. szeptember 30. között esedékesek – 2020. szeptember 30-ig meghosszabbodnak, azzal, hogy ezen beszámolókra épülő további számviteli kötelezettségek határidejét ettől a naptól kell számítani.

 

A szervezetek tehát elhalaszthatják az erdeti május 31-i határidőt, de legkésőbb szeptember 30-ig el kell fogadniuk és letétbe kell helyzniük az éves beszámolót és a közhasznúsági mellékletet. 

Felhívjuk a szervezetek figyelmét, hogy a működésük során változatlanul a veszélyhelyzetre érvényes szabályokat kell követniük!  Ezekről tájékozódhat a korábbi bejegyzéseinkben:

Megjelent a jogszabály arról, hogy miként működhetnek a szervezetek a vészhelyzet idején

A Miskolci Törvényszék tájékoztatója a civil szervezetek működtetésével kapcsolatban

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status