NEA jelőltek

Nagy Károlyné Zsuzsa a Közösségi Környezet Kollégium jelöltje

Több mint 12 éve dolgozom a civil szférában, de az előtte lévő munkám során Borsod és Heves megye területi vezetője voltam banki szektorban. Így már akkor jól kiismertem a régió adottságait, melyet most előnyömre tudok fordítani, hiszen ismerem a kisebb települések problémáit is. Nem ijedek meg attól, hogy kilométereket vezessek, hogy eljussak egy-egy szervezethez és segítsem munkájukat. Elmúlt években több hazai és Uniós pályázat megírásában és megvalósításában vettem részt projektmenedzserként, pénzügyi vezetőként, szakmai munkatársként, így kiismertem az ezekhez kapcsolódó elvárásokat, szakmai törekvéseket.

Elsősorban Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye civil szervezeteivel állok kapcsolatban, illetve a cserkészet révén az ország több cserkészcsapatához kapcsolódó civil szervezeteivel is egyaránt. Majdnem 20 éve vagyok kapcsolatba több civil szervezettel, akik meghatározó szerepet töltenek be a civil élet különböző területein. Ilyenek: Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület Magyar Kulturális és Turisztika Egyesület, Nyilas Misi Alapítvány Lévay József Közművelődési Egyesület Háromkő Egyesület ezen kívül több egyházhoz köthető civil szervezettel is több éves kapcsolatba állok ilyenek: a Miskolc Tapolcai Református Templomért Alapítvány, Lutheránus Misszió Abaújért Alapítvány Encs, Arnóti Evangélikus Egyházközséghez köthető Abaffy Gyula Evangélikus Szeretet Szolgálat. A Magyar Cserkészszövetség különböző térségeiben jelenlévő csapatokhoz köthető egyesületek alapítványok. Határon túli civil szervezetekkel is gyümölcsöző a kapcsolatom (Erdély, Felvidék), akiket főként a Magyar Cserkésszövetségek Fórumán keresztül ismertem meg, mely szervezet a határon túli magyar cserkészeket támogatnak. Ennek a szervezetnek is aktív tagjaként veszek részt. A sok szervezettel való kapcsolatom is mutatja, hogy mindennapjaimat Erdődy Gábor egri püspök jelmondata szerint élem, vagyis „Nem a maga érdekében, hanem mások javára.”

A Közösségi kollégium szakmai megfogalmazását magaménak érzem, úgy, mint a település- és közösségfejlesztés, kulturális tevékenységek, a tudomány és kutatás területén eredményeket felmutatni akarók támogatása. Fontos számomra, hogy a szervezetek egyre inkább felismerjék annak fontosságát, hogy a fiatalabb generációt egyre jobban bevonjuk a fent megnevezett területek fejlesztésébe.

A bizalom eléréséhez és kapcsolatépítéshez rendszeresen részt vennék a Civil Információs Centrum, illetve egyéb szervezetek által szervezett fórumokon személyes tájékoztatás, személyes kapcsolatfelvétel és látogatása különböző területen tevékenykedő civil szervezetekkel.

 

Nagy Károlyné_civil önéletrajz
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status