NEA jelőltek

Kovács Kamilla a Nemzeti Összetartozás Kollégium jelöltje

            

Miért szavazzanak rám?

Közel 15 éve dolgozom aktívan a hazai és határon túli magyar civil szektorban. Tapasztalatból ismerem a hazai és Uniós forrásokat és a hozzájuk kapcsolódó szakmai és szakmapolitikai törekvéseket. Szakmailag és érzelmileg is elkötelezett vagyok a civilség ügye iránt. Fontos számomra, hogy a szektorban megjelenő pozitív, társadalmilag hasznos és sokszor újszerű szándékok, tevékenységek kellő teret kapjanak a megvalósuláshoz.

Milyen szervezetekkel állok kapcsolatban?

Elsősorban Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye civil szervezeteivel állok kapcsolatban. Egyaránt dolgozom együtt nagy múltú, a térségben meghatározó szerepet betöltő professzionális civil szervezettel (pl. a miskolci RECIK Alapítvány vagy a megyaszói Hon Kulturális és Művészeti Alapítvány társadalmi felzárkózási programjai) és hátrányos helyzetű  településen működő roma szervezettel (pl. a Magyarországi Falusi Cigányok Mezőgazdasági Szövetsége tanoda programja Hernádvécsén vagy az encsi Értelmiségi Roma Nők pozitív példát bemutató eseményei) Aktív tagja vagyok a BAZ megyei Civil Információs Centrumot működtető  Esély és Részvétel Közhasznú Egyesületnek. Tapasztalattal rendelkezem határon átnyúló együttműködések kialakításában, közös projektek megvalósításában (pl. határon átnyúló közös honlap létrehozása a somorjai Fórum Információs Centrummal és a rozsnyói Gömöri Ifjúsági Társasággal; Kárpátaljai magyar civil szervezetek képzése a beregszászi TURINFORM Irodával).

Milyen programokat, kezdeményezéseket támogatását látnám szívesen a NEA pályázati rendszerében?

A szívemhez legközelebb azok a kezdeményezések állnak, melyek több szereplő aktív együttműködésével valósulnak meg és hozzájárulnak az együttműködő felek tudásának, szakmai eszközrendszerének, szervezeti kultúrájának fejlődéséhez. A létrejött eredmények pedig alkalmasak arra, hogy tartósan beépüljenek a pályázó szervezetek tevékenységébe.

Mit tudna tenni a NEA iránti bizalom kiépítésben?

Fel tudom és fel is akarom vállalni, hogy a Civil Információs Centrum, illetve egyéb szervezetek által szervezett fórumokon személyes tájékoztatást adjak a NEA működéséről. A más támogatási rendszerekben, illetve a települési és térségi fejlesztési rendszerekben szerzett tapasztalataim abban segíthetnek, hogy eredményesen képviseljem és közvetítsem a szervezetek igényeit és érdekeit.

 

Kovács Kamilla életrajz
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status