A NEA testületeinek választása 2020Hírek

Megjelent a Nemzeti Együttműködési Alap civil jelöltállítási rendszerében való részvételre szóló felhívása

Idén új tagok kerülenek a civil szervezetek működését és programjait támogató Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) testületeibe. A kilenc főből álló Tanács és szinten kilenc fős kollégiumok tagjainak harmadát a civil szervezetek választhatják meg az általuk jelöltek sorából.  

Minden helyi, területi, vagy országos hatókörrel működő és bírósági nyilvántartásba vett egyesület, alapítvány, szövetség jogosult részt venni a NEA civil testületi tagjainak megválasztásában. A civil szervezet a szavazati jogát az általa kijelölt személy, az ún. elektor útján gyakorolja.  A szervezet a részvételi szándékát azzal fejezi ki, hogy regisztrálja magát, illetve a szervezet nevében szavazót (elektort) az EPER rendszeren keresztül a választók közé. Nem feltétel, hogy az elektor a jelentkezést benyújtó civil szervezet hivatalos képviselője, vagy akár tagja, munkatársa legyen. Fontos azonban, hogy a választási eljárásban egy személy csak egy szervezet képviseletében járhat el szavazóként.

Minden a választásban részt venni szándékozó szervezet jogosult arra is, hogy saját akarata szerint egy jelöltet állítson a Tanácsba, illetve egy jelöltet abba a szakmai kollégiumba, amelyiket a nyilvántartásba vételre szolgáló EPER felületen megjelöl. Jelöltet állítani egyik testületbe sem kötelező, akkor is szavazhat az elektor, ha a szervezet nem állított jelöltet!

A bejelentkezés és az esetleges jelölt állítás határideje: 2020. február 19.

Az EPER rendszer belépés (a NEA pályázatokkal azonos): https://eper.emet.hu/paly/palybelep.aspx

A bejelentkezéshez mindenképp szükséges:

  • az EPER „Elektori jelentkezés” felületén a szervezeti adatok kitöltése (a birosag.hu oldalon szereplő Civil szervezetek névjegyzékében szereplő adatokkal összhangban)
  • a szervezet nevében szavazó elektor adatainak kitöltése az EPER „Elektori jelentkezés” felületén
  • az EPER rendszer által előállított nyilatkozatok a civil szervezet képviselője és az elektor, valamint két tanú által történő aláírása, majd ezek oldalhű digitális másolatának csatolása

Ha a szervezet jelöltet vagy jelölteket állít:

  • az EPER rendszer Elektori jelentkezés” felületén csatolni kell a civil szervezet által javasolt tanácsi és/vagy kollégiumi tagjelölt életrajzát is!

 

A felhívás elérhető a Civil Információs Portálon: itt

 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status