A NEA testületeinek választása 2020Hírek

Megjelent a Nemzeti Együttműködési Alap civil jelöltállítási rendszerében való részvételre szóló felhívása

Idén új tagok kerülenek a civil szervezetek működését és programjait támogató Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) testületeibe. A kilenc főből álló Tanács és szinten kilenc fős kollégiumok tagjainak harmadát a civil szervezetek választhatják meg az általuk jelöltek sorából.  

Minden helyi, területi, vagy országos hatókörrel működő és bírósági nyilvántartásba vett egyesület, alapítvány, szövetség jogosult részt venni a NEA civil testületi tagjainak megválasztásában. A civil szervezet a szavazati jogát az általa kijelölt személy, az ún. elektor útján gyakorolja.  A szervezet a részvételi szándékát azzal fejezi ki, hogy regisztrálja magát, illetve a szervezet nevében szavazót (elektort) az EPER rendszeren keresztül a választók közé. Nem feltétel, hogy az elektor a jelentkezést benyújtó civil szervezet hivatalos képviselője, vagy akár tagja, munkatársa legyen. Fontos azonban, hogy a választási eljárásban egy személy csak egy szervezet képviseletében járhat el szavazóként.

Minden a választásban részt venni szándékozó szervezet jogosult arra is, hogy saját akarata szerint egy jelöltet állítson a Tanácsba, illetve egy jelöltet abba a szakmai kollégiumba, amelyiket a nyilvántartásba vételre szolgáló EPER felületen megjelöl. Jelöltet állítani egyik testületbe sem kötelező, akkor is szavazhat az elektor, ha a szervezet nem állított jelöltet!

A bejelentkezés és az esetleges jelölt állítás határideje: 2020. február 19.

Az EPER rendszer belépés (a NEA pályázatokkal azonos): https://eper.emet.hu/paly/palybelep.aspx

A bejelentkezéshez mindenképp szükséges:

  • az EPER „Elektori jelentkezés” felületén a szervezeti adatok kitöltése (a birosag.hu oldalon szereplő Civil szervezetek névjegyzékében szereplő adatokkal összhangban)
  • a szervezet nevében szavazó elektor adatainak kitöltése az EPER „Elektori jelentkezés” felületén
  • az EPER rendszer által előállított nyilatkozatok a civil szervezet képviselője és az elektor, valamint két tanú által történő aláírása, majd ezek oldalhű digitális másolatának csatolása

Ha a szervezet jelöltet vagy jelölteket állít:

  • az EPER rendszer Elektori jelentkezés” felületén csatolni kell a civil szervezet által javasolt tanácsi és/vagy kollégiumi tagjelölt életrajzát is!

 

A felhívás elérhető a Civil Információs Portálon: itt

 

Skip to content
%d
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status