Kapuzörgető ( TOP-6.9.2-16-MI2-2017-00003)

Halottak napi megemlékezés a Gálffy utcában

Halottak napja alkalmából Miskolcon, a Gálffy Ignác utca 28-34 háztömb lakóközössége évek óta rendhagyó programot szervez. Október végén összejönnek a paneltömb sarkán (a 34 sz.mellett) és rövid megemlékezést tartanak mindazok emlékre, akik a paneltömb felépítése óta ott éltek és azóta elhaláloztak. 4 emeletes tömb 4 lépcsőházáról van szó. 40-nél is több névnél járnak… Akik már rég elköltöztek, de a lakóközösség tudomására jut, hogy elhunytak, azokról is megemlékeznek. A családokat értesítik az eseményről, mindegy milyen messze költöztek azóta…
Idén már második alkalommal nyitnak a Győri kapu egésze, sőt a város irányába is. Ezúttal is szeretettel várják a szűkebb-tágabb szomszédságot, mindazokat, akik szeretnék ha elhunytáról közösségben megemlékezzenek.Aki szeretné ha az ő elhunyt szerettéről is megemlékezzen a közösség, jöjjön el az eseményre. (Előzetesen vegye fel a kapcsolatot az ötletgazdával, Lajkáné Anci nénivel (06 46 737 027), diktálja be neki az elhunyt nevét és hogy hol lakott (Pl. Kovács Józsefné, Győri kapu 41.))

A közösség kérésére a Kapuzörgetők ismét gondoskodnak kulturális kísérőprogramról, amelyben Kovács Brúnó önkéntesünk lesz a segítségünkre.

Emlékezzünk közösségben halottainkról.

“Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek,
Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.”
Juhász Gyula

Skip to content
%d bloggers like this:
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status