Kapuzörgető ( TOP-6.9.2-16-MI2-2017-00003)

Halottak napi megemlékezés a Gálffy utcában

Halottak napja alkalmából Miskolcon, a Gálffy Ignác utca 28-34 háztömb lakóközössége évek óta rendhagyó programot szervez. Október végén összejönnek a paneltömb sarkán (a 34 sz.mellett) és rövid megemlékezést tartanak mindazok emlékre, akik a paneltömb felépítése óta ott éltek és azóta elhaláloztak. 4 emeletes tömb 4 lépcsőházáról van szó. 40-nél is több névnél járnak… Akik már rég elköltöztek, de a lakóközösség tudomására jut, hogy elhunytak, azokról is megemlékeznek. A családokat értesítik az eseményről, mindegy milyen messze költöztek azóta…
Idén már második alkalommal nyitnak a Győri kapu egésze, sőt a város irányába is. Ezúttal is szeretettel várják a szűkebb-tágabb szomszédságot, mindazokat, akik szeretnék ha elhunytáról közösségben megemlékezzenek.Aki szeretné ha az ő elhunyt szerettéről is megemlékezzen a közösség, jöjjön el az eseményre. (Előzetesen vegye fel a kapcsolatot az ötletgazdával, Lajkáné Anci nénivel (06 46 737 027), diktálja be neki az elhunyt nevét és hogy hol lakott (Pl. Kovács Józsefné, Győri kapu 41.))

A közösség kérésére a Kapuzörgetők ismét gondoskodnak kulturális kísérőprogramról, amelyben Kovács Brúnó önkéntesünk lesz a segítségünkre.

Emlékezzünk közösségben halottainkról.

“Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek,
Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.”
Juhász Gyula

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status