Civil KözpontCivil Központ eseményekEgyéb kategóriaHírekInformációs napokInformációs rendezvények

Hasznos tudnivalók a Civil szülinapi kiruccanásról

Szabadtéri főzési, sütési lehetőség

Az eseményen lehetőség lesz szabadtéri főzésre, sütésre. Az alapanyagot a résztvevőknek kell biztosítani. A helyszínen fát és a biztonságos tűzrakó-, főzőhelyet tudunk biztosítani.

A kialakított tűzrakó helyek száma miatt kérjük, hogy amelyik szervezet, közösség élni kíván a szabadtéri főzés-, sütés lehetőségével előzetesen jelezze igényét a rendezvény regisztrációs felületén!

 

Ellátás, étkezés

A helyszínen egész nap büfé üzemel majd. A déli időszakban kedvező áron egytálétel, friss kemencében sült péksütemények (kenyérlángos, bukta) vásárlására lesz lehetőség kedvező áron. 

A szervezők a születésnaphoz igazodva meglepetéssel szolgálnak majd.

 

Civil Piac

A helyszínen lehetőséget biztosítunk termékek árusítására a szervezeteknek. Amennyiben az Ön szervezete foglalkozik valamely termék árusításával / forgalmazásával és kíván élni a lehetőséggel, kérjük, jelezze felénk! A rendezvény a helyszínt tudja biztosítani. Az árusításhoz szükséges standok kialakításáról, berendezésérő, az esetleges engedélyekről, jogosultságokról az árusító szervezeteknek kell gondoskodni!

 

A helyszínről

 

Bükkszentkereszt

A település a Bükk-hegységben, Miskolctól néhány kilométerre található.  Bükkszentkereszt az ország második legmagasabban fekvő települése (600 méteres tengerszint feletti magasság). Bükkszentkereszt kristálytiszta levegőjének, jó klímájának köszönheti hírnevét. Tiszta, gyógyhatású levegője több betegség gyógyulását segíti elő (asthma, légzési nehézségek, vérszegénység, idegi kimerültség).

Látnivalók:

  • Béla emlékműve a Lófő-tisztáson, ahol állítólag utoljára ütközött meg a tatárokkal
  • Boldogasszony köve („gyógyító kövek”)
  • A bükki üveghuták ipartörténeti múzeuma és tájház A gyertyánvölgyi üveghuta rekonstrukciója
  • Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény
  • kitömött állatok, helyi fafaragók és ásványok kiállítása
  • Kosáryné Réz Lola háza
  • A bükki füvesember (Szabó Gyuri bácsi) gyógynövénykertje
  • Millenniumi emlékpark

A rendezvény keretében a IV. Béla emlékművekhez és a Boldogasszony kövéhez („gyógyító kövekhez”) látogathatnak el az érdeklődők.

 

Ifjúsági tábor

A Bükkszentkereszti Ifjúsági-és Sporttábor alkalmas tavaszi, nyári, őszi valamint téli kirándulásokra, vagy akár több hetes pihenésre, kikapcsolódásra is. A helyszín alkalmas arra, hogy a beszélgetős és foglakoztató jellegű programokat esős idő esetén is meg tudjuk valósítani.

 

Bükkszentkereszt megközelítése személygépkocsival:

 

Bükkszentkereszt Miskolcról Lillafüred, vagy Bükkszentlászló érintésével közelíthető meg. Egerből Felsőtárkányon, Répáshután keresztül, szép hegyi úton juthatunk Bükkszentkeresztre. Ózd felől (a kalandosabb útvonalon) Mályinkán, szentléleken keresztül közelíthető meg.

Bükkszentkereszt megközelítése tömegközlekedéssel

Miskolcon a Tiszai Pályaudvarról elindulva az 1-es busszal érhető el a Búza téren található távolsági autóbusz pályaudvar. Itt lehet felszállni a menetrendszerűen közlekedő távolsági a Bükkszentkeresztre, illetve a Répáshutára közlekedő buszjáratok valamelyikére. Az Ifjúsági Tábor Bükkszentkereszten a Borostyán étterem megálló helytől érhető el leggyorsabban.


 

 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status