Kapuzörgető ( TOP-6.9.2-16-MI2-2017-00003)

Vulkánok hátán, medvék földjén – a Kapuzörgetőkkel

Csótai László természetfotós gazdagon illusztrált előadása a Szépkorúak Klubja következő eseménye.
A fotóművész saját kamcsatkai túrájáról számol be, az ott átélt élményeit osztja meg a hallgatósággal. Kalandjait, amelyet – természetfotós lévén – mind, mind megörökített.

Csótai László 2018 év végén részt vett a NaturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége által huszonhatodik alkalommal meghirdetett Lenergy – Az Év Természetfotósa 2018 pályázaton, ahol 4000 nevezett képből válogatott a zsűri. A komoly szakmai elismerést jelentő díjakért az utolsó fordulóban 125 mű versengett.
A pályázat díjazottjai közé bekerült Csótai László is, aki az Emlősök viselkedése kategóriában második helyezést ért el Hajnali futam című alkotásával.

A fotós édesapja, a Győri kapuban élő idősebb Csótai László hívta fel fiára figyelmünket, aki önmaga is csak nemrég csatlakozott a Kapuzörgetők közösségéhez. A természetfotós örömmel tett eleget édesapja és a Kapuzörgetők invitálásának. Az előadását követően lehetőségünk nyílik kérdéseket feltenni az alkotónak amely során tippeket ad nekünk, trükköket, fortélyokat leshetnek el a természetfotózás szerelmesei.

 

A képen a következők lehetnek: hegy, óceán, égbolt, szöveg, túra/szabadtéri és természet

Részlet az élménybeszámolóból: “Egy horgásztanyára repültek el egy olyan helikopterrel, amelynek ki volt törve néhány ablaka, de mint kiderült, így szép képeket lehetett készíteni az alacsonyan szálló gépből. A medvéket két-három helyen tudták fotózni, fegyveres, hivatásos vadász kíséretével.”

Miskolcon, az Ifjúsági és Szabadidő Házban hosszú ideje működik nyugdíjas klub, ahol a mindennapi élményeket irodalmi és színházi estekkel, meghívott vendégek előadásaival, szülinapi és névnapi ünnepségekkel, illetve kirándulásokkal gazdagítják.
A klub szeretettel várja nyugdíjas éveit aktívan eltölteni kívánó új tagjait, kedve szerint bárki, bármikor csatlakozhat!
A klubfoglalkozásokat minden páratlan héten hétfőn, 16-18 óra között taranak. Előadásunknak is ezen klub ad otthont.

A program ingyenes, mindenki számára nyitott. A Kapuzörgetők és az Ifiház nyugdíjasai mindenkit szeretettel várnak!

A program a “Kapuzörgető” TOP-6.9.2-16-MI2-2017-00003 Helyi identitás és kohézió erősítése projekt keretén belül, a “Családi tanulókőr” folyamat részeként valósul meg.
Szervező: Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület.

 

 

Az esemény FB oldala: https://www.facebook.com/events/2155451614573188/

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status