Kapuzörgető ( TOP-6.9.2-16-MI2-2017-00003)

Vulkánok hátán, medvék földjén – a Kapuzörgetőkkel

Csótai László természetfotós gazdagon illusztrált előadása a Szépkorúak Klubja következő eseménye.
A fotóművész saját kamcsatkai túrájáról számol be, az ott átélt élményeit osztja meg a hallgatósággal. Kalandjait, amelyet – természetfotós lévén – mind, mind megörökített.

Csótai László 2018 év végén részt vett a NaturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége által huszonhatodik alkalommal meghirdetett Lenergy – Az Év Természetfotósa 2018 pályázaton, ahol 4000 nevezett képből válogatott a zsűri. A komoly szakmai elismerést jelentő díjakért az utolsó fordulóban 125 mű versengett.
A pályázat díjazottjai közé bekerült Csótai László is, aki az Emlősök viselkedése kategóriában második helyezést ért el Hajnali futam című alkotásával.

A fotós édesapja, a Győri kapuban élő idősebb Csótai László hívta fel fiára figyelmünket, aki önmaga is csak nemrég csatlakozott a Kapuzörgetők közösségéhez. A természetfotós örömmel tett eleget édesapja és a Kapuzörgetők invitálásának. Az előadását követően lehetőségünk nyílik kérdéseket feltenni az alkotónak amely során tippeket ad nekünk, trükköket, fortélyokat leshetnek el a természetfotózás szerelmesei.

 

A képen a következők lehetnek: hegy, óceán, égbolt, szöveg, túra/szabadtéri és természet

Részlet az élménybeszámolóból: “Egy horgásztanyára repültek el egy olyan helikopterrel, amelynek ki volt törve néhány ablaka, de mint kiderült, így szép képeket lehetett készíteni az alacsonyan szálló gépből. A medvéket két-három helyen tudták fotózni, fegyveres, hivatásos vadász kíséretével.”

Miskolcon, az Ifjúsági és Szabadidő Házban hosszú ideje működik nyugdíjas klub, ahol a mindennapi élményeket irodalmi és színházi estekkel, meghívott vendégek előadásaival, szülinapi és névnapi ünnepségekkel, illetve kirándulásokkal gazdagítják.
A klub szeretettel várja nyugdíjas éveit aktívan eltölteni kívánó új tagjait, kedve szerint bárki, bármikor csatlakozhat!
A klubfoglalkozásokat minden páratlan héten hétfőn, 16-18 óra között taranak. Előadásunknak is ezen klub ad otthont.

A program ingyenes, mindenki számára nyitott. A Kapuzörgetők és az Ifiház nyugdíjasai mindenkit szeretettel várnak!

A program a “Kapuzörgető” TOP-6.9.2-16-MI2-2017-00003 Helyi identitás és kohézió erősítése projekt keretén belül, a “Családi tanulókőr” folyamat részeként valósul meg.
Szervező: Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület.

 

 

Az esemény FB oldala: https://www.facebook.com/events/2155451614573188/

Skip to content
%d bloggers like this:
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status