Civil Központ eseményekHírek

Párban jár a segítség civil véradás

A megyei civil információs centrum feladatokat ellátó Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (ERKE) csatlakozik a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága és az Országos Vérellátó Szolgálat által kezdeményezett országos civil véradáshoz. Az ERKE a Miskolci Területi Vérellátóval, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzattal, a Magyar Cserkészszövetség II. Cserkész Kerületével, valamint a Célpont Közösségi Térrel együttműködve „Párban jár a segítség – civil véradás” címmel szervez megyei szintű programot. 

A „Párban jár a segítség – civil véradás” a jóakaratú polgárok és civil közösségek társadalmi értékét jelképezi. A civil szervezetek és a tettre kész emberek képesek arra a varázslatra, hogy olyan megfoghatatlan dolgokból, mint a jóakarat és az együttérzés kézzelfogható eredményeket hozzanak létre. Sőt még azt is képesek elérni, hogy e varászlat kétszeresen hasson. Építse azokat is, akik tenni és segíteni akarnak, illetve azokat is, akik az eredményekből részesülnek. Ennek jegyében szervezünk két alkalommal, két helyszínen véradást:

  • április 10. 9:00 – 12:00 óra (a Civil gazdálkodási képzéshez kapcsolódva), Megyeháza, Rákóczi terem, 3525 Miskolc Városház tér 1.
  • 2019 április 11. 13.30 – 16.30 óra, Célpont Közösségi Tér, 3530 Miskolc, Arany János 29.

A véradók életet mentenek! Ám, mert a segítség párban jár, mindenki, aki a véradásra jelentkezik egyúttal egy kisebb, de fontos szolgálatot végző közösséget is támogatni fog. Az ERKE saját forrásból minden véradó után 500 Ft pénzbeli adományt juttat el egy civil közösségnek. Ezt az adományt az a közösség kaphatja meg, amelyikre a helyszíneken a legtöbb véradásra jelentkező szavaz. 

A véradásra jelentkezők személyesen is jutalomban részesülnek!

Ki lehet véradó?

Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt.

Mit kell hozni a véradásra?

  • Fényképes igazolványt kell bemutatni az adatok felvételéhez pl. személyigazolvány, diákigazolvány, jogosítvány, útlevél 
  • szükséges a TAJ kártyát és a lakcímkártyát is hozni
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status