HírekVárosépítő önkéntesség

Légy erős – Kábítószer ellenes Világnap

Időpont.  2017. június 26.

Helyszín: Miskolc Győri kapu lakótelep

Az önkéntesség révén egy élhetőbb város épülhet. Ennek jegyében kapcsolódtunk be a „Légy erős – Kábítószer ellenes Világnap” megszervezésébe. A Kábítószer-ellenes Világnap időpontjára, 2017. június 26-ra időzített eseményt a miskolci Kábítószerügyi Egyeztető Fórum kezdeményezte. A rendezvény az „élet jó dolgaira való rászoktatás” jegyében a közösséghez tar

tozás élményét, a szabadidő hasznos eltöltését, a sport és a művészetek szerepét állította előtérbe. Az együttműködés, a partnerség és az önkéntesség elvei mentén olyan civil szerveteket, közösségeket hívtunk meg a rendezvényre, amelyek elkötelezett munkát végeznek a prevenció, ártalomcsökkentés területén, illetve amelyek tevékenységei hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a miskolciak testileg, lelkileg egészségesebb és teljesebb életet élhessenek.

Az elsődleges célcsoportot a Miskolcon élő 15 és 25 év közötti korosztály jelentette. Ugyanakkor a programhoz azért is csatlakoztunk szívesen, mert egy belvárosi lakótelepen (Győri-kapuban) valósult meg. Emiatt lehetőséget adott arra is, hogy egy olyan lakossági csoport aktív bevonását segítsük, amely az elmúlt években háttérbe szorult a közösségi programok szervezése során.

A Civil Nap megszervezését 2016-ban kezdeményezte első alkalommal miskolci KEF. Egyesületünk a rendezvény megszervezésébe idén először szakmai és anyagi felelősséget is vállalva kapcsolódott be. A Légy erős – Kábítószer ellenes Világnap megszervezéséhez az „Esély és Részvétel” (EFOP-1.3.5-16-2016-00193) projekt részeként csatlakoztunk.

hivatkozás

https://www.youtube.com/watch?v=piK_RJTwqZk

http://minap.hu/cikkek/kabitoszer-ellenes-vilagnap-miskolcon-kepgaleria

Skip to content
%d
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status