HírekVárosépítő önkéntesség

Légy erős – Kábítószer ellenes Világnap

Időpont.  2017. június 26.

Helyszín: Miskolc Győri kapu lakótelep

Az önkéntesség révén egy élhetőbb város épülhet. Ennek jegyében kapcsolódtunk be a „Légy erős – Kábítószer ellenes Világnap” megszervezésébe. A Kábítószer-ellenes Világnap időpontjára, 2017. június 26-ra időzített eseményt a miskolci Kábítószerügyi Egyeztető Fórum kezdeményezte. A rendezvény az „élet jó dolgaira való rászoktatás” jegyében a közösséghez tar

tozás élményét, a szabadidő hasznos eltöltését, a sport és a művészetek szerepét állította előtérbe. Az együttműködés, a partnerség és az önkéntesség elvei mentén olyan civil szerveteket, közösségeket hívtunk meg a rendezvényre, amelyek elkötelezett munkát végeznek a prevenció, ártalomcsökkentés területén, illetve amelyek tevékenységei hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a miskolciak testileg, lelkileg egészségesebb és teljesebb életet élhessenek.

Az elsődleges célcsoportot a Miskolcon élő 15 és 25 év közötti korosztály jelentette. Ugyanakkor a programhoz azért is csatlakoztunk szívesen, mert egy belvárosi lakótelepen (Győri-kapuban) valósult meg. Emiatt lehetőséget adott arra is, hogy egy olyan lakossági csoport aktív bevonását segítsük, amely az elmúlt években háttérbe szorult a közösségi programok szervezése során.

A Civil Nap megszervezését 2016-ban kezdeményezte első alkalommal miskolci KEF. Egyesületünk a rendezvény megszervezésébe idén először szakmai és anyagi felelősséget is vállalva kapcsolódott be. A Légy erős – Kábítószer ellenes Világnap megszervezéséhez az „Esély és Részvétel” (EFOP-1.3.5-16-2016-00193) projekt részeként csatlakoztunk.

hivatkozás

https://www.youtube.com/watch?v=piK_RJTwqZk

http://minap.hu/cikkek/kabitoszer-ellenes-vilagnap-miskolcon-kepgaleria

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status