Civil Központ eseményekHírek

Jelentkezés az online gyűlöletbeszéd elleni fellépést segítő képzésre

Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület, a Szubjektív Értékek Alapítvány a ​Budapesti Európai Ifjúsági Központtal konzorciumban képzést hirdet a Böngésző – az online gyűlöletbeszéd elleni fellépés az emberi jogi nevelés eszközeivel (Európa Tanács 2013) című kézikönyv adaptációjából.

A KÉPZÉSRŐL: A képzés a Böngésző – az online gyűlöletbeszéd elleni fellépés az emberi jogi nevelés eszközeivel (Európa Tanács 2013) című kézikönyv magyarországi adaptációjához kapcsolódik. A képzés a Böngésző és az aktív részvételen alapuló kooperatív, tapasztalati és nemformális tanulás módszertanára épül. Fontos elemei a prezentációval kísért előadás, a szituációs, interaktív és dramatikus játékok, az irányított beszélgetés, konzultáció, páros és csoportmunka, valamint a tematikus csoportmunka.

MIÉRT JELENTKEZZEK? A képzés olyan eszközöket és módszereket ad a résztvevők kezébe, amelyek a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos emberi jogi nevelésen túl más problémák, kérdések feldolgozására is alkalmasak, legyen az a fiatalok demokratikus részvételének növelése, aktív állampolgárság, kisebbségek iránti tolerancia. Ezenfelül a program támogatja a digitális írástudás, a biztonságos internethasználat, az online etika, valamint a tolerancia, szolidaritás és empátia értékeinek kialakulását az ifjúság körében. A projekt segíti továbbá a partnerszervezetek, multiplikátorok és aktivisták kapcsolatainak bővülését, így nem csupán a gyűlöletbeszéddel szembeni hatékonyabb fellépésre, hanem a networkingre is lehetőséget teremt. A résztvevőknek a képzés után is lehetősége van a folytatására, ugyanis a Böngésző kiadványt magyar nyelven, online elérhetővé tesszük. A képzés egyben regisztrált felnőttképzés is.

A KÉPZÉS IDŐPONTJAI:

  • 08. 24-25. Veszprém
  • 08. 28-29. Kecskemét
  • 09. 4-5. Nyíregyháza
  • 09. 11-12. Nagykanizsa
  • 09. 14-15. Békéscsaba

 

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: A képzés napját megelőzően egy héttel délben a jelentkezést lezárjuk.

KIK JELENTKEZHETNEK? A képzést ifjúsági, ifjúságsegítő és ifjúságvédelmi, valamint emberi jogokkal foglalkozó civil szervezetek szakemberei, fiatal felnőttek és közoktatásban tanuló fiatalok, valamint pedagógusok részére hirdetjük meg.

A képzés egészén részt vevők számára első nap ebédet és vacsorát, második nap ebédet biztosítunk.

Várjuk jelentkezésüket a https://goo.gl/forms/CBowXb5Gh63fAJfy1 űrlapon. A jelentkezéseket érkezési sorrendben dolgozzuk fel!

További kérdésekkel forduljanak Nedeczky Lilla projektkoordinátorhoz a nedeczky.lilla[kukac]remenytagyermekeknek.hu e-mail címen.

 
https://erke.hu/wp-content/uploads/2017/07/Felhivas_bongeszo.pdf

Skip to content
%d bloggers like this:
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status