Civil Központ eseményekHírek

Jelentkezés az online gyűlöletbeszéd elleni fellépést segítő képzésre

Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület, a Szubjektív Értékek Alapítvány a ​Budapesti Európai Ifjúsági Központtal konzorciumban képzést hirdet a Böngésző – az online gyűlöletbeszéd elleni fellépés az emberi jogi nevelés eszközeivel (Európa Tanács 2013) című kézikönyv adaptációjából.

A KÉPZÉSRŐL: A képzés a Böngésző – az online gyűlöletbeszéd elleni fellépés az emberi jogi nevelés eszközeivel (Európa Tanács 2013) című kézikönyv magyarországi adaptációjához kapcsolódik. A képzés a Böngésző és az aktív részvételen alapuló kooperatív, tapasztalati és nemformális tanulás módszertanára épül. Fontos elemei a prezentációval kísért előadás, a szituációs, interaktív és dramatikus játékok, az irányított beszélgetés, konzultáció, páros és csoportmunka, valamint a tematikus csoportmunka.

MIÉRT JELENTKEZZEK? A képzés olyan eszközöket és módszereket ad a résztvevők kezébe, amelyek a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos emberi jogi nevelésen túl más problémák, kérdések feldolgozására is alkalmasak, legyen az a fiatalok demokratikus részvételének növelése, aktív állampolgárság, kisebbségek iránti tolerancia. Ezenfelül a program támogatja a digitális írástudás, a biztonságos internethasználat, az online etika, valamint a tolerancia, szolidaritás és empátia értékeinek kialakulását az ifjúság körében. A projekt segíti továbbá a partnerszervezetek, multiplikátorok és aktivisták kapcsolatainak bővülését, így nem csupán a gyűlöletbeszéddel szembeni hatékonyabb fellépésre, hanem a networkingre is lehetőséget teremt. A résztvevőknek a képzés után is lehetősége van a folytatására, ugyanis a Böngésző kiadványt magyar nyelven, online elérhetővé tesszük. A képzés egyben regisztrált felnőttképzés is.

A KÉPZÉS IDŐPONTJAI:

  • 08. 24-25. Veszprém
  • 08. 28-29. Kecskemét
  • 09. 4-5. Nyíregyháza
  • 09. 11-12. Nagykanizsa
  • 09. 14-15. Békéscsaba

 

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: A képzés napját megelőzően egy héttel délben a jelentkezést lezárjuk.

KIK JELENTKEZHETNEK? A képzést ifjúsági, ifjúságsegítő és ifjúságvédelmi, valamint emberi jogokkal foglalkozó civil szervezetek szakemberei, fiatal felnőttek és közoktatásban tanuló fiatalok, valamint pedagógusok részére hirdetjük meg.

A képzés egészén részt vevők számára első nap ebédet és vacsorát, második nap ebédet biztosítunk.

Várjuk jelentkezésüket a https://goo.gl/forms/CBowXb5Gh63fAJfy1 űrlapon. A jelentkezéseket érkezési sorrendben dolgozzuk fel!

További kérdésekkel forduljanak Nedeczky Lilla projektkoordinátorhoz a nedeczky.lilla[kukac]remenytagyermekeknek.hu e-mail címen.

 
https://erke.hu/wp-content/uploads/2017/07/Felhivas_bongeszo.pdf

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status