Egyéb kategóriaHírek

Közelgő határidők

Május 22.

 

1+1 % Személyi jövedelemadó felajánlás

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb május 22-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheti.

Magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező egyháznak, vagy a kiemelt előirányzatnak (2017-ben a Nemzeti Tehetség Programnak).

 

Bővebb információ: ezen a linken

 

Május 31.

 

Beszámoló és közhasznúsági melléklet beküldése!

A civil szervezetek a 2016. évről szóló beszámolójukat és a közhasznúsági mellékletet május 31.ig kötelesek megküldeni az Országos Bírósági Hivatal részére.  Csak a nem közhasznú jogállású egyesületek, alapítványok továbbíthatják postai úton, papír alapon –- eredetben vagy hitelesített másolatban – a beszámolójukat és közhasznúsági mellékletet az OBH felé.  Az elektronikus eljárásra kötelezett szervezetek az ÁNYK program használatával az Ügyfélkapun keresztül teljesíthetik a kötelezettségüket.

Figyelem!

A beszámoló és közhasznúsági mellékletet az erre a célra szolgáló formanyomtatványon kell benyújtani!

A 2016. évről szóló beszámoló és közhasznúsági melléklet az elektronikus eljárást választó, vagy arra kötelezett szervezetek a rájuk vonatkozó elektronikus nyomtatványon teljesíthetik:

  • PK-241: Beszámoló egyszeres könyvvitel (2016. év)

vagy

  • PK-242: Beszámoló kettős könyvvitel (2016. év)

A papír alapú beküldéshez használható nyomtatványok:   

  • PK-241P: Papír alapú beszámoló egyszeres könyvvitel (2016. év)

vagy

  • PK-242P: Papír alapú beszámoló kettős könyvvitel (2016. év)

Amennyiben a szervezet még nem tett eleget a 2015. évi beszámolási kötelezettségének ezt is 2016. május 31-ig pótolhatja anélkül, hogy bírságot kapna!   Az érintett szervezetek a 2015. év vonatkozásában az alábbi nyomtatványok valamelyikét használhatják:

  • PK-141: Beszámoló egyszeres könyvvitel (2015. és korábbi évek)

vagy

  • PK-141P: Papír alapú beszámoló egyszeres könyvvitel (2015. és korábbi évek)

vagy

  • PK-142: Beszámoló kettős könyvvitel (2015. és korábbi évek)

vagy

  • PK-142P: Papír alapú beszámoló kettős könyvvitel (2015. és korábbi évek)

 

Bővebb információ ezen a linken

 

Május 31.

 

KSH adatszolgáltatás

Május 31 határidővel kell teljesítenie a civil és egyéb nonprofit szervezeteknek a KSH irányában a kötelező adatszolgáltatási kötelezettségüket!

Valamennyi érintett szervezetnek az OSAP 1156 számú „Statisztikai jelentés a civil és egyéb nonprofit szervezetek tevékenységéről” című elektronikus kérdőívet kell benyújtania a KSH-ELEKTRA rendszeren keresztül!

 

Bővebb információ ezen a linken.

Skip to content
%d bloggers like this:
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status