Egyéb kategóriaHírek

Közelgő határidők

Május 22.

 

1+1 % Személyi jövedelemadó felajánlás

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb május 22-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheti.

Magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező egyháznak, vagy a kiemelt előirányzatnak (2017-ben a Nemzeti Tehetség Programnak).

 

Bővebb információ: ezen a linken

 

Május 31.

 

Beszámoló és közhasznúsági melléklet beküldése!

A civil szervezetek a 2016. évről szóló beszámolójukat és a közhasznúsági mellékletet május 31.ig kötelesek megküldeni az Országos Bírósági Hivatal részére.  Csak a nem közhasznú jogállású egyesületek, alapítványok továbbíthatják postai úton, papír alapon –- eredetben vagy hitelesített másolatban – a beszámolójukat és közhasznúsági mellékletet az OBH felé.  Az elektronikus eljárásra kötelezett szervezetek az ÁNYK program használatával az Ügyfélkapun keresztül teljesíthetik a kötelezettségüket.

Figyelem!

A beszámoló és közhasznúsági mellékletet az erre a célra szolgáló formanyomtatványon kell benyújtani!

A 2016. évről szóló beszámoló és közhasznúsági melléklet az elektronikus eljárást választó, vagy arra kötelezett szervezetek a rájuk vonatkozó elektronikus nyomtatványon teljesíthetik:

  • PK-241: Beszámoló egyszeres könyvvitel (2016. év)

vagy

  • PK-242: Beszámoló kettős könyvvitel (2016. év)

A papír alapú beküldéshez használható nyomtatványok:   

  • PK-241P: Papír alapú beszámoló egyszeres könyvvitel (2016. év)

vagy

  • PK-242P: Papír alapú beszámoló kettős könyvvitel (2016. év)

Amennyiben a szervezet még nem tett eleget a 2015. évi beszámolási kötelezettségének ezt is 2016. május 31-ig pótolhatja anélkül, hogy bírságot kapna!   Az érintett szervezetek a 2015. év vonatkozásában az alábbi nyomtatványok valamelyikét használhatják:

  • PK-141: Beszámoló egyszeres könyvvitel (2015. és korábbi évek)

vagy

  • PK-141P: Papír alapú beszámoló egyszeres könyvvitel (2015. és korábbi évek)

vagy

  • PK-142: Beszámoló kettős könyvvitel (2015. és korábbi évek)

vagy

  • PK-142P: Papír alapú beszámoló kettős könyvvitel (2015. és korábbi évek)

 

Bővebb információ ezen a linken

 

Május 31.

 

KSH adatszolgáltatás

Május 31 határidővel kell teljesítenie a civil és egyéb nonprofit szervezeteknek a KSH irányában a kötelező adatszolgáltatási kötelezettségüket!

Valamennyi érintett szervezetnek az OSAP 1156 számú „Statisztikai jelentés a civil és egyéb nonprofit szervezetek tevékenységéről” című elektronikus kérdőívet kell benyújtania a KSH-ELEKTRA rendszeren keresztül!

 

Bővebb információ ezen a linken.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status