Egyéb kategóriaHírekTanácsadás

Fontos határidők

Regisztráció 1 % felajánlások fogadására.

Azok a civil szervezetek amelyek részesülni kívánnak az 1%-os felajánlásokból, de korábban még nem regisztráltak, 2016. szeptember 30-ig kell regisztrációs kérelmet benyújtania az adóhatósághoz a 16EGYREG nyomtatványon!

Figyelem: A nyomtatványt csak elektronikus úton, az Általános Nyomtatványkitöltő Programot (ÁNYK) használva, ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani!

 

Kérelem az adó 1%-ot felajánlók megismerése iránt

Az állami adóhatóság 2016. szeptember 30. és október 30. között kérelemre egy alkalommal elektronikus úton tájékoztatja a civil kedvezményezetteket a rájuk érvényesen rendelkező magánszemélyek nevéről, postai vagy elektronikus levelezési címéről. Az erre irányuló kérelmet elektronikus úton szeptember 30-áig az EGYADAT elnevezésű nyomtatványon lehet benyújtani.

Figyelem: A nyomtatványt csak elektronikus úton, az Általános Nyomtatványkitöltő Programot (ÁNYK) használva, ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani!

Csak azon felajánlók nevét ismerheti meg a szervezet, akik ehhez a rendelkező nyilatkozat  kitörlésekor hozzájárultak.. A kedvezményezett szervezet az ily módon rendelkezésre álló adatokat kizárólag a közhasznú tevékenységével kapcsolatban a magánszeméllyel történő kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használhatja fel, és az adatokat kizárólag az adatszolgáltatást követő 5 évig kezelheti.

Figyelem! Ha ezeket az adatokat kikéri a szervezet, gondoskodnia kell azok gondos, illetéktelenektől elzárt őrzéséről és felhasználásáról. Az adatok adótitoknak minősülnek!

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status