Egyéb kategóriaHírekTanácsadás

Fontos határidők

Regisztráció 1 % felajánlások fogadására.

Azok a civil szervezetek amelyek részesülni kívánnak az 1%-os felajánlásokból, de korábban még nem regisztráltak, 2016. szeptember 30-ig kell regisztrációs kérelmet benyújtania az adóhatósághoz a 16EGYREG nyomtatványon!

Figyelem: A nyomtatványt csak elektronikus úton, az Általános Nyomtatványkitöltő Programot (ÁNYK) használva, ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani!

 

Kérelem az adó 1%-ot felajánlók megismerése iránt

Az állami adóhatóság 2016. szeptember 30. és október 30. között kérelemre egy alkalommal elektronikus úton tájékoztatja a civil kedvezményezetteket a rájuk érvényesen rendelkező magánszemélyek nevéről, postai vagy elektronikus levelezési címéről. Az erre irányuló kérelmet elektronikus úton szeptember 30-áig az EGYADAT elnevezésű nyomtatványon lehet benyújtani.

Figyelem: A nyomtatványt csak elektronikus úton, az Általános Nyomtatványkitöltő Programot (ÁNYK) használva, ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani!

Csak azon felajánlók nevét ismerheti meg a szervezet, akik ehhez a rendelkező nyilatkozat  kitörlésekor hozzájárultak.. A kedvezményezett szervezet az ily módon rendelkezésre álló adatokat kizárólag a közhasznú tevékenységével kapcsolatban a magánszeméllyel történő kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használhatja fel, és az adatokat kizárólag az adatszolgáltatást követő 5 évig kezelheti.

Figyelem! Ha ezeket az adatokat kikéri a szervezet, gondoskodnia kell azok gondos, illetéktelenektől elzárt őrzéséről és felhasználásáról. Az adatok adótitoknak minősülnek!

Skip to content
%d bloggers like this:
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status