HírekPályázatok

EURÓPA A POLGÁROKÉRT PROGRAM PÁLYÁZATÍRÓ SZEMINÁRIUM

Tempus Közalapítvány információs napot szervez az Európa a polgárokért program pályázati lehetőségeiről, kiemelt figyelmet fordítva a testvérváros programra és a városok hálózatai pályázati kategóriára.

A rendezvény időpontja: 2016. február 10., 10.00-14.30

A rendezvény helyszíne: Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.)

Az információs napon szó lesz az új programról, annak felépítéséről, prioritásairól, változásairól, valamint már korábban megvalósított jó példákról. A főként gyakorlati információkra fókuszáló rendezvényen áttekintjük a pénzügyi és a pályázat beadásával kapcsolatos tudnivalókat, a pályázati feltételeket, valamint a bírálati szempontokat, ezzel is segítve a sikeres felkészülést.

A rendezvényre szeretettel várjuk települések, városok, helyi és regionális állami hatóságok, testvérvárosi bizottságok, helyi önkormányzatokat képviselő nonprofit szervezetek, civil társadalmi szervezetek, valamint oktatási, kulturális és kutatóintézetek képviselőit. Vagyis mindazokat, akik pályázatot nyújthatnak be az Európa a polgárokért programban.

Tervezett program:

9.30-10.00 Regisztráció
10.00-10.30 Európa a polgárokért program eredményei, tanulságok
10.30-12.00 A program áttekintése – kiemelt figyelemmel a testvérváros programra és
a városok hálózatai projektekre, legfontosabb változások, új prioritások, a pályázás feltételei
12.00-12.30 Szünet
12.30-13.15 Pénzügyi tudnivalók: támogatott tételek, igényelhető támogatás, utalás módja
13.15-14.00 A pályázat benyújtása (regisztráció, űrlap)
14.00-14.30 Kérdések, válaszok

Testvérvárosi találkozók – testvértelepülések polgárainak találkozóját támogatja a program. A polgárok mozgósítása helyi és uniós szinteken az európai uniós politikai intézkedések megvitatására ad lehetőséget, ezzel is elősegítve a polgári részvételt az európai uniós döntéshozatali folyamatokban. Lehetőséget kínál a társadalmi szerepvállalás erősítésére és az önkéntesség népszerűsítésére európai uniós szinten.

Városok hálózatai – azon településeknek és szervezeteknek nyújt támogatást, melyek hosszú távú együttműködésben dolgoznak együtt egy közös témán, hálózatokat hozva létre, ezáltal is növelve az esélyét egy fenntartható együttműködésnek.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A rendezvény tartalma megegyezik a 2016. február 3-i pályázatíró szemináriumának tartalmával.

 

regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status