HírekPályázatok

Az NKA felhívása kulturális fesztiválok támogatására

A KULTURÁLIS FESZTIVÁLOK KOLLÉGIUMA NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

Pályázati cél: kiemelkedő kulturális értéket létrehozó és bemutató kulturális – művészeti fesztiválok megrendezésének támogatása.

A fesztivál elsődleges célja, hogy a művészeti alkotásokat nemzeti műveltségünk részévé tegye, bemutassa a hazai és nemzetközi élet legtehetségesebb szereplőit. A rendezvény/fesztivál járuljon hozzá az ország/egy-egy régió/város kultúrájának megismertetéséhez, és ezen keresztül a magyar kultúra pozíciójának, rangjának és színvonalának megőrzéséhez, és erősítéséhez.

Filmes, valamint gasztronómiai fesztiválok megvalósítását célzó pályázatokat a kollégium ebben a pályázati kiírásban nem támogat.

Pályázati feltételek:

  • a rendezvény költségvetése legalább 5 millió Ft (pályázati adatlap 4.1.5. pont B oszlopban feltüntetett összeg);
  • a költségvetés forrásai között szerepel bevétel (A tervezett bevételeket a pályázati adatlapon lévő részletes költségvetésben – adatlap 4. pontja – is szerepeltetni kell:
    • a 4.2.1. pontban a pályázat beadásakor már rendelkezésre álló szponzorációs bevételeket kell feltüntetni (a Kollégium a 4.2.1. ponton belül a Az államháztartáson belüli szervezettől (kivéve önkormányzattól), a kormányzati szektorba sorolt egyéb szervezettől, ezen szervezetek tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó gazdálkodó szervezettől vagy alapítói joggyakorlása alá tartozó alapítványtól, közalapítványtól, külföldi forrásból kapott támogatás”, az „Önkormányzattól kapott támogatás”, valamint az „Egyéb kapott támogatás” soron feltüntetett összeget fogadja el bevételként),
    • a 4.2.2. pontban a várható bevételeket (jegybevétel, vendéglátás és más kereskedelmi bevétel, bérleti díj, olyan szponzorációs bevétel, amely a pályázat beadásakor még nem áll a pályázó rendelkezésére) kell feltüntetni,
  • a pályázó az NKA portálján a regisztrációt megtette.

Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.

Támogatás forrása: a Magyarország 2016. évi központi költségvetéséről szóló 2015. évi C. törvény LXVII. Nemzeti Kulturális Alap fejezet.

Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: összesen 250.000.000 Ft

Igényelhető támogatás: maximum 15.000.000 Ft/pályázat

Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 80%.

Altéma kódszáma: 3707/221

Pályázók köre:

  • jogi személyek,
  • egyéni vállalkozók.

Pályázati cél megvalósításának időtartama:
Pályázni a 2016. május 1. és 2017. április 30. között megvalósuló fesztiválokra lehet.

 

Bővebb információ az NKA honlapján 

 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status