Egyéb kategóriaHírek

A Civil Rádió Miskolc (CIRMI) felhívása

Drága Civilek!

 

Egy lehetőségre szeretném felhívni a figyelmeteket. Idén januárban indult el rendszeres adásaival a Civil Rádió Miskolc (CiRMi), ami szeptember 14-től már heti hét napon, napi 24 órában sugároz.

Sok mindent tudnék írni Nektek rádiónk történetéről, de inkább csak megpróbálom összefoglalni a megkeresés lényegét. A CiRMi-t több fő alapelv mentén indítottuk el. Egy olyan, független, önkéntes alapú, online médiafelületet akartunk létrehozni, ami nyilvánosságot biztosít azoknak a témáknak, amik egyébként nem kapják meg a kellő megnyilvánulási lehetőséget a különböző médiumokban. Hat civil szervezet fogott ezért össze konzorciumban, és nyert a Norvég Civil Támogatási Alap pályázatán.

Hogy konkrétan mire is gondolunk a nyilvánosság biztosításánál? Fiatalokat vonunk be a rádiózásba, és az őket érdeklő témákat segítünk nekik feldolgozni, ezáltal is az aktív állampolgárság felé terelve őket. Viszont a rádió nevében sem véletlenül van benne a „civil” szó. Kiemelt szerepet kap a civilség bemutatása, munkájának megismertetése.

És itt érkezünk el ahhoz, hogy miért is írom ezt a levelet. Szeretettel látunk minden Miskolcon működő civil kezdeményezést, hogy teret kapjon a Civil Rádió Miskolcban. Első körben arra kérnénk benneteket, hogy vegyetek fel minket a sajtólistátokra (civilradiomiskolc[kukac]gmail.com), és ha van valami eseményetek vagy bármi, amiről szeretnétek, hogy hírt adjunk, arra/arról küldjetek nekünk meghívót, információt. Amennyire lehetőségünk engedi, igyekszünk tudósítani róla. A második opció azonban az igazán izgalmas: szeretettel várunk titeket együttműködő partnerként. A rádió lehetőséget nyújt a saját ügyeitek képviseletére, önmagatok megmutatására. Ha látjátok ebben a potenciált műsorkészítés szintjén, bármilyen rendszerességgel, a legnagyobb szeretettel biztosítjuk nektek a felületet, a technikát, és még segítünk is a megvalósításban. Ez egy olyan lehetőség nekünk civileknek, ahol mi dönthetjük el miről adunk hírt, és hogyan.

A mindennapos adás rendszerében jelenleg tematizált napokkal működünk:

  • Hétfő: Civilség
  • Kedd: Esélyegyenlőség, sérülékeny csoportok
  • Szerda: Közélet
  • Csütörtök: Kultúra
  • Péntek: Fiatalok műsorai, kitelepülések, és ami témájában nem illeszkedik az első négy napba
  • Szombat-Vasárnap: ismétlések

Bővebb leírást a CiRMi-ről az itt olvasható cikkben találhattok: http://issuu.com/dialogegyesulet/docs/panellevel9. Elsődleges kommunikációs felületünk a facebook-oldalunk: https://www.facebook.com/civilradiomiskolc, de e-mailben is kereshettek minket a civilradiomiskolc@gmail.com címen. Élőben a http://cirmi.org/ oldalon vagyunk hallhatóak, archív adásaink pedig a soundcloudra kerülnek fel: https://soundcloud.com/civilradiomiskolc.

Ha felkeltettük érdeklődéseket, vagy bármire kíváncsiak vagytok még, keressetek bátran!

Gyertek civilrádiózni!

 

Üdvözlettel,

Király Csaba

CiRMi

20/456-9930

csaba.kiraly86[kukac]gmail.com

Skip to content
%d bloggers like this:
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status