Egyéb kategóriaHírek

A Civil Rádió Miskolc (CIRMI) felhívása

Drága Civilek!

 

Egy lehetőségre szeretném felhívni a figyelmeteket. Idén januárban indult el rendszeres adásaival a Civil Rádió Miskolc (CiRMi), ami szeptember 14-től már heti hét napon, napi 24 órában sugároz.

Sok mindent tudnék írni Nektek rádiónk történetéről, de inkább csak megpróbálom összefoglalni a megkeresés lényegét. A CiRMi-t több fő alapelv mentén indítottuk el. Egy olyan, független, önkéntes alapú, online médiafelületet akartunk létrehozni, ami nyilvánosságot biztosít azoknak a témáknak, amik egyébként nem kapják meg a kellő megnyilvánulási lehetőséget a különböző médiumokban. Hat civil szervezet fogott ezért össze konzorciumban, és nyert a Norvég Civil Támogatási Alap pályázatán.

Hogy konkrétan mire is gondolunk a nyilvánosság biztosításánál? Fiatalokat vonunk be a rádiózásba, és az őket érdeklő témákat segítünk nekik feldolgozni, ezáltal is az aktív állampolgárság felé terelve őket. Viszont a rádió nevében sem véletlenül van benne a „civil” szó. Kiemelt szerepet kap a civilség bemutatása, munkájának megismertetése.

És itt érkezünk el ahhoz, hogy miért is írom ezt a levelet. Szeretettel látunk minden Miskolcon működő civil kezdeményezést, hogy teret kapjon a Civil Rádió Miskolcban. Első körben arra kérnénk benneteket, hogy vegyetek fel minket a sajtólistátokra (civilradiomiskolc[kukac]gmail.com), és ha van valami eseményetek vagy bármi, amiről szeretnétek, hogy hírt adjunk, arra/arról küldjetek nekünk meghívót, információt. Amennyire lehetőségünk engedi, igyekszünk tudósítani róla. A második opció azonban az igazán izgalmas: szeretettel várunk titeket együttműködő partnerként. A rádió lehetőséget nyújt a saját ügyeitek képviseletére, önmagatok megmutatására. Ha látjátok ebben a potenciált műsorkészítés szintjén, bármilyen rendszerességgel, a legnagyobb szeretettel biztosítjuk nektek a felületet, a technikát, és még segítünk is a megvalósításban. Ez egy olyan lehetőség nekünk civileknek, ahol mi dönthetjük el miről adunk hírt, és hogyan.

A mindennapos adás rendszerében jelenleg tematizált napokkal működünk:

  • Hétfő: Civilség
  • Kedd: Esélyegyenlőség, sérülékeny csoportok
  • Szerda: Közélet
  • Csütörtök: Kultúra
  • Péntek: Fiatalok műsorai, kitelepülések, és ami témájában nem illeszkedik az első négy napba
  • Szombat-Vasárnap: ismétlések

Bővebb leírást a CiRMi-ről az itt olvasható cikkben találhattok: http://issuu.com/dialogegyesulet/docs/panellevel9. Elsődleges kommunikációs felületünk a facebook-oldalunk: https://www.facebook.com/civilradiomiskolc, de e-mailben is kereshettek minket a civilradiomiskolc@gmail.com címen. Élőben a http://cirmi.org/ oldalon vagyunk hallhatóak, archív adásaink pedig a soundcloudra kerülnek fel: https://soundcloud.com/civilradiomiskolc.

Ha felkeltettük érdeklődéseket, vagy bármire kíváncsiak vagytok még, keressetek bátran!

Gyertek civilrádiózni!

 

Üdvözlettel,

Király Csaba

CiRMi

20/456-9930

csaba.kiraly86[kukac]gmail.com

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status