A tárca vezetője által 2012-ben alapított szakmai elismerést olyan emberek és civil szervezetek kaphatják meg, akik közösségszervező munkájukkal elősegítették a civil szféra és az adományozás kultúrájának a fejlődését.

Idén az egyik díjazott Mihalicska Terézia, akinek a Havasi Gyopár Alapítvány kuratóriumának elnökeként jelentős szerepe van a helyi közösségfejlesztési célok megvalósításában. Szervezőmunkájának eredményeként az Alapítvány mind több rászoruló számára biztosítja az otthoni ellátás, gondozás hozzáférhetőségét.

A másik kitüntetett Stumpf Mária, aki a Zemplénért Civil Szervezetek Szövetsége elnökeként arra törekszik, hogy proaktív, kezdeményező szemlélet valósulhasson meg a civil szférában, közelebbről saját pátriájában, Sátoraljaújhelyen és környékén.

A harmadik díjazott pedig Martinovichné Debulay Bianca. A La Leche Liga Magyarország elnöke tevékenységének köszönhetően mind közismertebb hazánkban is az a tény, hogy az anyatejes táplálás meghatározza a csecsemők testi, lelki, szellemi fejlődését.

forrás: EMMI Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság