Praktikum

Szja 1% – szeptember 30-ig regisztrálhatnak a civil szervezetek

A korábbi évek gyakorlatától eltérő eljárási szabályok szerint utalja a NAV a kedvezményezetteknek a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából összegyűlt támogatást. 2015-ben kizárólag azok a civil kedvezményezettek részesülhetnek a felajánlásokból, amelyek tavaly szeptember 30-ig elektronikus úton regisztráltak a NAV-nál.

A NAV internetes honlapján a http://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1 link alatt megtalálható az érvényesen regisztrált civil szervezetek listája. A 2014-es rendelkező évtől köztartozás esetén a NAV a felajánlott összeg megfelelő részét a köztartozás kiegyenlítésére átvezeti és a fennmaradó összeget kiutalja.

Annak a civil szervezetnek, amely 2016-ban szeretne az 1 százalékos felajánlásokból részesülni, idén szeptember 30-ig kell benyújtania a 15EGYREG nyomtatványt a NAV-hoz, mivel a regisztrációs kérelem benyújtásának határideje a rendelkező évet megelőző év szeptember 30-a.

A határidő jogvesztő, tehát aki idén elmulasztja a regisztrációt, legközelebb már csak 2017-től válhat kedvezményezetté.  A regisztráció visszavonásig érvényes.

Bővebb információ a NAV honlapján (www.nav.gov.hu) a 26-os számú információs füzetben található.

forrás: NAV

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status