Egyéb kategóriaTanácsadás

Hogy állnak a NEA pályázatok?

A Civil Információs Portálon megjelentek azok az emlékeztetők, amelyek tartalmazzák a NEA kollégiumai által hozott, de véglegesnek korántsem tekinthető pályázati döntéseket. Az emlékeztetőket mi is azzal a figyelmeztetéssel adjuk közre, hogy aki a pályázati kódszáma alapján rá keres a pályázatára az adott kollégium emlékeztetőjében csak egy előzetes tájékoztatást kap a támogatási esélyeiről.

A döntési lista korántsem tekinthető véglegesnek. A támogatási keret eleve kisebb, mint amennyi igény érkezett. Ráadásul a kifogáskezelési eljárások sem zárultak le, így a koráNea logó kérdőjellelbban érvénytelennek ítélt pályázatok is visszakerülhetnek az érvényesek, sőt a nyertesek közé is. A kifogás-kezelési időszak mögött sejtéseink szerint két dolog állhat. Egyrészt a pályázati felhívások több ponton is vitatható tartalommal jelentek meg, a pályázók tájékoztatása is akadozott. Így elképzelhető, hogy jóval több pályázó élt kifogással az érvénytelenség megállapítása kapcsán. Másrészt a kifogáskezelés rendje is változott, többek között kitolódott a kifogáskezelésre rendelkezésre álló idő, illetve abban is bízunk, hogy talán valamelyest méltányosabb is lesz.

Ha a saját számításaink helyesek, akkor június 13-án zárul a kifogáskezelési időszak. Reméljük megéri ennyit várni és a kiírások átgondolatlanságait kezelni fogja a rendszer. Ennél jobban már csak azt várjuk, hogy a nyertesek között legalább olyan arányban legyenek a megyénkben működő szervezetek, mint amilyen arányban a pályázatot benyújtók között megjelennek.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status